Orang Kawin Punya Pasal!
Friday, May 29, 2009

Dengan keadaan perut yg besar, sarat, nafas pun tercungap-cungap, dah duduk bawah nak berdiri balik pun punyalah payah sbb ada baby inside nie, aku tetap

BUSY, SIBUK, KESANA KEMARI

bukan 1, bukan 2 tapi 3,4,5 hanya untuk minggu nie jer mengerah tenaga mcm nak pengsan...

Nie sume sbb orang kawin punya pasal lah!

Nak buat cmnakan? Sudah jadi interest saya... I love all about wedding!

p/s- jadi org mengandung nie best.. bt keja sket jer, my husband or my sis mesti cepat2 tolong buatkan apa2 jer la yg i tgh buat... hihihihi... i dah jd spoiled gitu... sbb dorang tahu, bawak perut nie mmgla mencabar! Pengantin2 sume, nak kawin mmg best! Tunggu kamu jadi mcm saya! Hahahaha... best jugak! Tapi dengan persepsi yg berbeza! I like!!

32 weeks in this coming Sunday!
Wednesday, May 27, 2009

Ok, ok.. nampaknya masa mmg cepat berlalu... at this Sunday, I will be in my 32 weeks of pregnancy.. baby is actively moving and sommersault sana sini and I felt my womb mcm tight sangat.. it is bcoz to accomodate the baby's growth..

Lately nie, I selalu rasa shortness of breath and heartburn. It is because my uterus dah push up the diaphragm and crowding my stomach! Bila nak makan, tak rasa nak makan banyak as I felt perut nie sgt2 tight! Lagi2 kalau makan makanan berempah and pedas.. I can taste the "kepedasan" dekat tekak... so, that's the sign of heartburn. So, I always minum ais,ais,ais as I thought dapat legakan tekak I.. till lately nie tak boleh tahan jugak, so I pegi pharmacy and bought Gaviscon!


Thanks to Gaviscon! Minum Gaviscon 5 minit jer dh rasa ok!



And pic on how's ur baby look like during 32 weeks! Ishh.. besarnya... no wonder perut jadi tegang sangat! hehehe...
Pix : here

And the pic below, kenalkan, she's Arissa Hadya... she is my sis in law 2nd child.. and now she is 2 weeks years old with 3.9kg! Hihihi... tembam... And Arissa will met her new cousin on this coming July... sama2 girl so boleh main masak2 sama2... See her face.. because dah lama tak hujan and panas, dia dah naik rashes dah... sian dia.. and skrg dah ok sket...

Hi, saya Arissa yg tembam!

Romper Oh! Romper
Tuesday, May 26, 2009

Hi peeps,


Since shopping for baby's attire dah boleh start sekarang kan, lately I'm kinda addicted to have baby's romper especially yg ada 'unique' wordings...

Just like what I've been googled all the rompers below!


It's cute tho! it's just like a 'baby talk' rompers.. Hahaha!



I like this one! Cute!
And of course this!



Anyone here knows where can personalised all the baby's romper...? So far yg I tgk, brand miniwear if I'm not mistaken, banyak romper yg mcm nie... ataupun GAP...



Addicted and addicted till husband said........


"Banyaknya baju baby yg awak beli... Ok, stop buying... sbb baby nnt akan membesar pastu baju tue dh tak muat..."

And I said; "Ok". But, jauh di sudut hati, "Mana lagi nak beli romper yg mcm nie...?"

Oh! Satu lagi, I just bought 2-3 helai baju jer saiz newborn... is it ok? Sbb I rasa baju newborn nie kecik sgt and will not fit the baby longer.. So, I bought, mostly size 3-6mths.. and certain baju for 6-9mths... kalau baby yg kuar nie chubby, agaknya sebulan jer dah tak muat saiz newborn tue kan?

What say you?

Check Up lagi...
Thursday, May 21, 2009

Yesterday, I check up lagi.. as usual amik darah and so on and my weight hanya naik 600gram jer utk 2 weeks.. hihi.. Patutnya kena naik 1kg tapi tak naik2 jugak even makan banyak... time pregnant nie tak mo plak naik banyak... dr 2mths till now hanya naik 11kg jer.. kalau masa tak pregnant, senang jer nak naik badan nie.. ish...

Then amik darah for hb test as usual la.. tapi semalam nurse yg amik darah tue, mmg menyakitkan hati sbb dia cucuk2, tak kena urat....wah, siap dia jalan2kan jarum tue nak cari urat kan, tapi tak dpt.. kuar balik jarum tue, cucuk plak tempat lain kat atas tapak tangan nie.. cucuk2 pun tak keluar jugak, siap jarum tue dia jalan2kan nak cari urat...ee..seram..nampak jarum tue kat bawah kulit tgh gerak2...eeee.... nasib tak sakit sgt... dah 2 kali buat tak boleh, panggil nurse lain yg lebih senior sket... buat plak kat tgn kanan.. ha, baru boleh... ceh!

Lepas gi check up (semalam punya check up kat government clinic), I dah buat appointment utk 3d scan... So, pergilah scan pulak.. sbb nak 3d punya pasal kan... thanks to Anita sbb bagi direction ke tempat scan tue dengan jayanya...

Here, some pics during 3d scan semalam.. My baby naughty... dia tido jer ptg semalam... tangan dia tutup muka, so tak nampak full face anak Mama... gerak2 kan dia pun, tetap tak mo bangun... hihihi...


Tgk nie... dia tido kan... tangan dia tutup sebelah muka.. so, tak dapat Mama tgk semua muka baby.. tapi takpe, tido la.. gerak2 pun tak mo bangun... haiishhh...



In other view, tgk nie.. dia letak tangan dia atas forehead dia.. mcm la ada masalah banyak sgt kan.. hahaha... tido lagi... ishhh... kaki pun dah terangkat2 kat muka if u can see...



Ha, pastu dia gerak sket... tgk mulut dia.. ternganga camtue.. menguap kot... tapi tgn still tak nak ubah.... pipi tembam... haishhh...



Then, boleh pulak hisap jari ek... ish ish ish... memang ptg semalam waktu dia tido kot.. no wonder la malam jer aktif...



Tgk.... camnila dia duduk... tunduk jer.. tgk tangan baby... ada muscle..hehehe... Berat baby is 2.2 kg sekarang.. so, they said, during 9mths nanti, perhaps her weight will be around 3kg.. 3kg takpe.. more than that, nnt baby chubby... hihihi...



And from 2d view plak, her heart beep... normal they said! Alhamdulillah...



And her healthy kidneys!



And to be confirmed, it's a girl!



And now, me in 7 1/2 pregnancy.. my weight is 86 kg! Gemok ok! No wonder ada stretch marks... hahaha... but, it's ok!



Tgk... tangan gemok, pipi gemok.. semua la naik...



And my baby bump during 30 weeks of pregnancy!



Aha, now enjoy the vids of the baby yg tgh hisap jari ok!

video

After saw all the pics, I mmg tak sabar2 nak jumpa baby... cepatla bulan 7!

Arrgghhhhh.... Stretch Marks!!!!!!!
Tuesday, May 19, 2009

Oh My god! oh My god!

I just can't believe what I saw yesterday... Perasaan saya? Nak nangis pun ada.. Tak percaya pun ada... Kelakar pun ada... Sekarang nie mcm2 dah perasaan I nie... But, I still can't believe it!!!! haiiiya! Rasa nak jerit.... Arrrrggghhhhhhhhhhhhhhh!

When I'm in 3-4 mths of pregnancy, mcm2 I prepared for myself utk elakkan yg 1 nie which is "STRETCH MARKS" during my pregnancy... So, I bought Bio-Oil semata2 tak mo stretch marks... dahlah tak cantik.. ada stretch marks lagi lah tak cantik kan... Tapi tue la.. I pakai hanya utk 1-2 kali jer.. pastu dah malas nak pakai sbb I tak suka minyak2 nie...

And my mistake., kalau dh tak suka minyak2 tue, carilah lotion ker, cream lain ker kan, but I ignore jer dengan harapan, "xpelah... i takkan ada stretch marks"....

Wah, perasan tak ingat kan....

And yesterday, while tgh mandi2 n bersiram ibarat puteri raja, tetiba;


Arrrrrrrrrrgggggghhhhhhhhhhhhh! i don't belive it! I SAW MY 1ST STRETCH MARKS!!!!!!!!

Hahaha...i rasa nak gelak, nak nangis, kelakar sume ada... can't wait to tell my husband... and show it to him!!!!!!

But, lepas I tunjuk kat my husband, he said "Rilex la Yang.. awak tetap nampak cantik... tapi kenapa awak nampak gemuk Yang..."

Hahahaha... can u imagine..? Sekarang dia nak buat lawak bodoh plak kan? And to conclude; husband said "Dah, pegi pakai Bio-Oil tue sekarang....."

Uuuuwaaa... dan pastu; terpaksalah I pakai mulai sekarang and I hope 1 tue jela stretch marks yg I kena maintain untul hilangkannya....sedih :(

Boleh hilangkan u olls?

Pics : Istock photo

Packing my Hospital Bag
Monday, May 18, 2009

Ok, guess what? Yesterday, I'm in 30 weeks of pregnancy! So, this is the right time to pack my hospital bag! For me, it may seems early but it's better safe than sorry and I'll never know if I'll go early tho! Hihihi... :)


Pics : Istock photo

Ok, here the checklist:

a. For Myself

  • Kad Merah (if deliver in government hospital)
  • IC
  • Handphone / Charger
  • Disposable panties
  • Nursing Bra
  • Breast Pads
  • Kain Batik
  • t-shirts
  • Maternity pads
  • Non-slip socks
  • Towel
  • Toiletries
  • Magazines / Books
  • face towel
  • Selipar
  • Thermos
  • Sachet drinks
  • sweater
  • Plastic Bag
b. For Baby

  • Baby Diapers
  • Baby first outfit
  • Receiving Blankets / Swaddle blankets
  • Minyak Telon
  • Baby Wipes / cotton wool balls
  • Baby towels
  • Scratch mittens
  • Toiletries for baby (I punya pakai yg baby punya jugakla..)
  • Baby binder (barut)
  • Baby hat
  • Socks
  • feeding bottles (nie depends... takut takde breast milk jer nanti.. but i hope semua ok)
  • Car Seat (Abah must make sure car seat mesti available bila pick up baby nanti)
c. For Abah

  • Toiletries (toothbrush, deodorant etc)
  • T-Shirt / Pants
  • Camera
  • Money, money, money.. Credit card pun boleh
  • handphone / Charger
Ada apa2 lagi yang kena bawak tak? Let me know ya!

Sleeping Positions During Pregnancy
Saturday, May 16, 2009

When I'm in 3rd trimester skrg, nak tidur macam satu penyeksaan jer coz I don't feel comfortable enough.

So, to make me comfortable, I always sleep on side..kejap kiri kejap kanan.. kiri balik pastu kanan.. but still tak comfortable enough... kalau tidur menegak tue macam nak tercabut jer isi perut.. rasa tegang sangat kan... and I read it is not good to sleep on your back sbb akan menganggu pernafasan, boleh jadi sembelit, sakit belakang dan sebagainya..

Based on here, sleeping on ur left side is better sbb dpt increase the amount of blood and nutrients straight away to the placenta and the baby.

I always put a small pillow under my abdomen untuk tampung berat perut tue sbb selalu sakit belakang dan juga suka kepit pillow bila tidur.. Barulah selesa sket... mmm, but too much pillow on the bed, I rasa sempit plak sbb husband kat sebelah lagi... I wish I can have king bed size rather than queen.. dulu gedix nak beli king pastu rasa besar sgt pulak.. skrg dh menyesal... ishh...

Rasa mcm nak tidur bawah... BEBASSSS...... hihihi...

Ada tips lain tak selain nie? What is your sleep positions? Let me know ya!~

More articles, refer here.

OneCard poyo!
Friday, May 15, 2009

Eh, bengang betul dengan OneCard tau! I bet all of u mesti ada OneCard atau teringin nak apply OneCard nie... Kan?

Citer dia cmni.. I memang dah lama ada Onecard nie.. utk sesape yg tak tahu, OneCard nie mcm loyalty card utk customer di One Utama sahaja ok..

That day masa bulan March kot, ada promotion apa ntah.. Yang pasti kalau spend kat participating outlet kat OU tue, dapat point berganda2 and terus boleh tukar voucher la...

So, I pun spend la around 1.3k kat satu outlet nie.. then dorang sms and e-mail yg I entitled to get RM50 voucher yg boleh spend kat mana2 kedai dlm OU tue.. oklah kan.. so, i keep jer la sms tue.. and fikir2, I will collect the voucher during my next visit ke OU la.. selang 2-3 weeks mcm tue, they sms me again; informed that my OneCard already expired and I need to renew to enjoy more privillege kat sana (ayat marketing yg membosankan)...

So, last week I pun pergilah nak renew my OneCard and at the same time nak collect my voucher tue la.. fikir2 pasni bolehlah shopping brg baby guna voucher tue kan utk top up apa yg patut... Dahlah kena beratur lama & panjang........ pastu bila sampai turn I, I pun nak renew la and ckp dengan dorang yg I nak collect sekali my RM50 voucher tue.... pastu bila dia check2, dia cakap, RM50 voucher tue dah burn sbb my card dah expired!

I mcm pelikla.. asal RM50 voucher pun nak burn kalau expired.. expired, expired la.. voucher is voucher.. after I renew, bagilah balik voucher tue kan... pastu dia cakap yg voucher tue dlm bentuk point. Bila kad dah expired, automatically point tue pun akan jadi "0" balik... eh, boleh tak? I rasa tertipu ok!

So, I cakap dengan dia.. kalau dah tahu my voucher tue akan burn sama dengan point2 yg lain bila card dah expired, kenapa takde sesape yg inform atau remind kena renew before sekian sekian hari supaya kita still can enjoy the voucher kan.. mcm J-Card selalu buat... mesti dia inform to collect voucher before sekian sekian date... so, kita bolehlah cepat2 gi collect kan?

Eeee... karang kata bodoh, marah plak.. Boleh plak customer service tue jawab, dia tak tahu apa2.. yg akan inform semua nie ialah IT side.. sbb dorang yg akan sms atau e-mail customer.. boleh tak CUSTOMER SERVICE jawab mcm nie? So, apa gunanya kau tercanguk kat info counter tue, kalau jawapan nie je yg ko boleh bagi... %*&$%*&$^()( betullah!

Patutnya jawabla, kita amik report u dan akan check balik mcm mana mcm mana kan... and will inform u if there is any feedback from IT side ker.. atau akan check balik complaint u ni ker... ini tidak.. ada ke patut jawab dia tak tahu apa2... hello, one Utama... cmnalah amik pekerja.. I bet all ur customer service officer nie mesti background in communication kan... aku pun bachelor in communication.. taklah bangang nak jawab mcm nie kat client... baru entertain client yg biasa2 mcm aku n customer lain.. belum lagi meeting gi jumpa big boss ker, CEO ker apa ker kan? No wonder la customer service kat info counter je... mmm, kesian....

OneCard service nie pun satu hal.. dah tahu nak buat LOYALTY CARD, jagalah customer... yg apply kad2 sume nie, dah mengaku diri dia LOYAL... jadi nape lah tak jaga elok2 kan? kalau aku tak LOYAL, tak hingin aku apply kan... betul tak? nak jaga customer mestilah ada strong communication between u and clients! Inform and remind client tue sgt bagus.. apa dia ingat kita asyik menghadap OneCard dia jer ker sampai takde kerja lain... Eeee, benci sungguh!

Dahlah tue, bila jadi cmni, I cakaplah "So, what's the conclusion?". Dia boleh kata jugak tak tahu... Sampai I sendiri cakap; lain kali, if ada terima complaint yg mcm I complaint sekarang nie, u bagilah dia tulis complaint letter... Janganlah berdiri mcm nie jadi kayu... pastu barulah dia terhegeh2 amik form complaint utk I isi... sambil cakap; "If u want to complaint, complaint la.."

Ewah2 senang jer mulut ko jawab kan... Nasiblah aku nie pregnant disamping ada husband di sisi... kalau tak dah lama aku meroyan kat situ... Agagagaga....

Mmm, after all the incident kan, I malas nak renew dah.. i siap tulis complaint tue, I takkan renew till i get back my voucher. Eventhough it is RM50 voucher, but I have right to have my voucher because I've already spend a lot at their outlet. They should inform or at least remind me that I'm gonna lost my voucher if i wouldn't renew the card as soon as possible.

Mulai hari nie, aku nak inform yg aku bukan lagi LOYAL pd One Utama.. sorry boleh blah.. banyak lagi tempat yg best! Ceh!



Baby Car Seat
Wednesday, May 13, 2009

Ok, please help me to choose...warna mana yg cantik..

i've already decided habis2 dah... dah jalan2 merata dah dan da jumpa car seat yg paling berkenan di hati beta.. dan juga berkenan di poket beta... hihihi...

Mula2 tue, ingat nak beli baby carrier 1 set with Peg-perego stroller.. but bila fikir2 balik, carrier tue boleh pakai up to 11kg jer.. pastu kena beli lain plak.. mcm membazir pulak kan... so, husband and I decided to choose car seat jer yg boleh pakai from newborn till dia besar sket la at least... So, tak payah beli2 lagi... It's car seat from Combi. Dunno either all of u pernah dgr brand nie ke tak but for me, skali pandang jer terus suka... sangat sweet n design dia sgt simple n cantik! Nak jugakkkkk.....

1. Combi Coccoro Strawberry Shake 2009

Suuwwiiit kan color pink.. I suka sgt... tapi color pink ni, kalau for baby girl ok la.. masalahnya skrg, i'm planning to have baby seat yg boleh pakai lama maybe.. maybe pas baby nie, mana tahu ada baby lain in future... so, kalau yg in future tue lelaki, so mcm dah tak sesuai nak pakai pink tho! Hahaha.. (nape aku sgt suka memikirkan masa depan..hissh)

2. Combi Coccoro Keylime 2009

Yang lime color nie pun cantik sgt ok! Rasa mcm nak amik yg nie jer... girl or boy dua2 pun sesuai for this color kan? Eeeee... tak boleh tahan tgk warna dia... Issshhh....



3. Combi Coccoro Hazelnut 2009
Color hazelnut nie pulak, takdelah teruja sgt.. But warna nie sesuai sgt dgn keta husband punya seat.. so, agaknya bila letak dlm keta, jd cantik jela.. nampak sekata... kan? kan?



4. Combi Coccoro carrot Cake
Haaaa...color nie pun teruja jugak besides the lime one.. cantik la.. tapi oren sgt tak? Tak kan? eh, ntahlah.. that's why i'm asking u... hhihi...



5. Combi Coccoro Cool Mint 2009
The blue one ni mcm baby blue kan? pun sweet... but rasa mcm common jer.. ker ok? Nie pun I suka jugakla... nak beli semua mcm membazir je kan? ;p Hihihi... Tolong pilihkan ek?


To know about the features; click here

Then 1 lagi, should I buy the car seat nie skrg atau later bila baby dah kuar? Selalu org guna bila? Kuar2 dah boleh pakai ek? eh, ntahlah.. no idea la..

Pregnancy Belly Cast Kit
Tuesday, May 12, 2009

Have u heard/saw this?

While surfing at theLilCaliph, I found this! So cute la.. teringin pulak nak buat... hahaha!

The main objective buat nie is to show off ur pregnancy belly and at the same time we can decorate our plaster belly! Cute kan?

Pastu boleh simpan and make it as a decoration... tapi mcm malu jer nak tgk result tang kat dada tue kan... hihihi...


Kalau malu, buat half jer mcm nie... plaster kat bahagian perut jer and decorate la ikut kreativiti.. nice!

Monkey nie cumelnesss!


And the cute lil froggy!

how nice! Nak cuba lah.. And it's affordable too! Only RM119 utk kenangan sepanjang hayat! Worth it!

More pics; here and to know more about this; click here.

p/s - nanti klu hubby agree nak try, i'll show mine! hehehe...

Happy Mother's Day to all of you!
Saturday, May 9, 2009

Dear Diary,

If my mom was here right now, it would be her birthday today! And we always celebrated her birthday together with mother's day... tapi itu dulu...

Dear Mama,

Rasanya dah almost 4 years you're not with us.. Oh! Semuanya ok di sini.. I'm busy preparing the arrival of ur future granddaughter to be with us... Adik also is busy preparing for her coming wedding! Yes, she would be married soon! And Rizuan need to struggle a lot for his coming PMR! But, no one put attention to him as what you've done to me and Adik. We do put attention to him...But not as good as u did to us! Aunty (ur sis) would be the greatest aunt in the world as she is the one who replace ur place since u're not here.. Thanks a lot to her!

Ma, I just can't write this anymore.. Airmata nie mengalir laju jer sbb I really miss u! If u were here right now, I just want to wish u Happy Mother's Day! U're the best, the greatest moms in the world! I wish u could see all the happiness that happened to us right now! I pray for ur peace in there.. Will always recite the Fatihah and Yasin for u.. Semoga Mama tenang di sana. Al-Fatihah. Amin...



Will always love u forever!

Mini Pelamin
Friday, May 8, 2009

Hi All,

Last Sunday masa sume org tgh happy ber labour day, me, husband, my sis n her fiance, dpt our first pelamin project for Merisik Gallery .

It was for Liya from Bangi. Thanks to Liya coz put a trust on us to complete her engagement day. Even dia tahu we didn't have any experience buat pelamin nie kan.. setakat cucuk2 bunga tue biasalah... But, i guess, our first experience nie, even taklah sehebat mana, but it turns well and liya was so happy... (wah, dengan keadaan perut yg besar nie, I still gigih ok pasang pelamin..it's a nice job... rasa puas dpt melakukan sesuatu yg kita suka....)

"Thanks for the lovely pelamin.."; kata Liya..

hihihi... Thanks to u too Liya sbb dia mmg tak ragu2 pada kita... yela sometimes to gain trust from other people yg kita tak kenal, mmg susahkan.. lagi2 utk big day kita...

Liya requested very simple n nice pelamin and more pics u all boleh tgk kat sini ok.

Well, I guess we need to learn more pasal pelamin2 nie... Now, we need to perah otak to design something for my sis's wedding.. Hall pelamin would be a tough project tho!

Pics : Here

Not to forget, a fully support from our parents. And Kak Ida as our sifu! Thanks to all of u!


Check Up on 7 mths of pregnancy
Thursday, May 7, 2009

Ok, this is my 1st time, my 1st entry nak citer pasal my check up. All this while, bila I pegi check up, I never write in here but today, this is a must entry!

Yesterday was my check up at government clinic + private... dua2 skali la.. Masa kat government clinic tue, sume ok... MGTT test yg last week pun ok.. so, no need to repeat lagi la.. selamat... blood + sugar ok and from 2mths till 7 mths nie, berat I naik 10kg. So, nothing else to be worried la.. and yesterday, bukan masa utk scan kat government.. So, masa kat private tue check sana, check sini then kita pun scan.. Semalam sgt excited. I was hoping la dpt tgk gender baby... Hihihi...

Ok, the Dr. check sana sini, kepala baby n kaki baby menunjukkan yg baby was in 30 weeks.. Mmm, pelikla pulak tercepat 2 minggu.. and the due date probably in 18th July plak.. Mmm, xpela.. so kena standby jerla mana2 yg patut kan...

So, here comes with gender check up plak.. Oh.. baby sangat active ptg semalam.. I rasa dia pusing atas bawah la ikut mood and sesuka hati baby... So, bila Dr. scan jer, oooo, baby tue main2 terkangkang ok... so, mmg nampaklah dengan clear nya baby punya tooooottt... sekaligus melenyapkan teka teki between me and husband... The Dr. said, it is 99% that both of u will be having a ....................

Actually before scan tue, husband and I dah betting.. husband vote for baby girl while I'm stick for baby boy...Ok, ok and the result turns to.............. jeng jeng jeng.....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



It's a cheeseburger baby!


Yeah!!!!!! I'm having a GGIIRRLLLL...............! Oh! Husband was so excited sbb mmg ini yg dia tunggu.. same goes to me.... so my instinct salah selama nie... Hahahaha... Sorry baby, mama was wrong... To be sure, the next 2 weeks, I dah buat appointment utk scan 3D... we'll see is it really a girl...

Keluar jer dr specialist tue, husband tanya nak pergi mana? So, I said; "Ingat tak the black baby romper with gold blink2 that we saw at Sunway Park City last week?"

Husband angguk.

So, jom pegi Sunway Park City.. I was so eager to have the romper but during last week, kalau beli pun, mana tahu lagi boy atau girl kan.. So, husband agreed and he said; "Habislah...."

Tahu apa maksud dia? Hahaha.. It is because he knew that I'm going to spend all the gedix2 baby girl thingy! Pink is a must... The sexy skirt should be in the list... not to forget the cute baby leggings... dan mcm2 lagi la.... Oh God! I was sooooo happy! (But husband said, tak payah beli banyak2 sgt all the girl things.. wait for the 3D scan.. mana tahu lain plak...) ok, ok, i agreed!

So, inilah hasil rembatan semalam... Sbb tak boleh beli byk2, I hanya beli yg mana I dah aimed dr last week...

Hahaha.. grab this 2 rompers... yg paling I nak sekali was the black romper...

The reason I nak sgt romper nie, sbb wordings dia la.. hahaha... excited tak bertempat I nie..

Dan, cubaan grab burp cloth dengan hooded towels dekat The Baby Loft. Oh! You all boleh buat online hopping jugak kat situ.. Since umah i 10minit jer dengan Sunway Park City, tue yg tak gedix nak jugak.. they have 30% discount till this Saturday...


Baby Items - Checked!
Tuesday, May 5, 2009

Yesterday, my LCD TV yg baru beli dlm 10 bulan mcm tue kan, tetiba plak rosak sesuka hati dia, so, aku dh bosan tak tahu nak buat apa sambil mulut kumat kamit memaki hamun manufacturer tv tersebut., aku pun kiranya nak update la baby items yg dah beli sambil gedix2 tangkap gambar... hihihi...

1. I dah beli sterilizer n warmer from Tommee tippee. Bought at BBStore with cheaper price than Mothercare. And also, I bought Medela Single Deluxe Electronic Breast Pump dekat The First Few Years, the Curve. Breast Pump nie sama jer dengan Medela Mini Electric Breast Pump. I've got this with cheaper price also sbb I tgk mostly the price rate is around RM400++. Bolehlah untuk percubaan anak pertama nanti yer..


2. Then, bought all these at Pureen Warehouse Sale. Taklah banyak mana pun. sbb i tgk during that day, ada ramai lagi org yg giler membeli sampai tak cukup tangan nak bawak.. agagaga... Pastu dahlah pack.. so I decided, husband tunggu jer kat tepi2 warehouse tue, biar I je pegi pilih brg and pass to him sbb bakul yg dia bagi tu kecik sgt.. Tak muat nak letak brg sume... Oh ya.. bought the diapers with cheaper price..dlm RM22 satu pack. I saw mostly the price dlm RM30++ kat luar. So, amik jer 2 pack. Then, i gigih beli napkin. Konon2 nanti masa dlm pantang, nak pakaikan baby dengan napkin dulu.. sbb diaper nie bukan elok sgt kalau pakai selalu kan.. (konon-kononla... we'll see how...)

3. Sleepsuits for baby, bought at Mothercare. Nie I ambil yg 6months punya.. Pastu bila dh bukak, I tgk besar sgt.. mcm 9 months punya saiz.. So, bila baby keluar nanti, dah sah2 belum muat. So, simpan dulu n beli lain which suit the newborn baby.


4. All 5 rompers from Gap.. ada 2 my sis beli during her holiday at bandung last February.. Tadaaa..what's ur comment? All the rompers mcm baby boy punya kan? kan? Hahaha... I tak tahu.. masa I amik, my insticnt slalu ckp, take the blue one! Sbb tue till now, ini jer yg I dah beli... Lain2, kita tggu je nanti yer.. Tomorrow will be my next scan.. Kalau tak nampak jugak, I pasrah. Hihihi...


5. Taddaaaa... I bought this OiOi diaper bag jauh giler sbb kirim from Mazliana kat UK. Last Sunday baru dpt.. Sajer choose red n black floral printing to match with my stroller.. hehehe...

Baby bag nie, comes with large padded microfibre change mat, insulated bottle holder (boleh tahan 2 hours), PVC ziptop wet purse, OiOi PVC wipes case. the best things pasal diaper bag nie, sume lengkap.. ada tempat letak diapers, then material dia PVC backed polycotton printed water proof lining and protective metal feet on base-wide. So, kalau kita gi toilet nak change diaper baby, no need to worries la beg nie basah ke apa ker sbb dia water proof and bawah dia dh ada metal feet utk elakkan kena air.. so, senang kan compared with diaper bag yg lain... plus dengan padded microfibre change mat nie, mmg sgt2 puas hati. Tak payahlah nak bawak bantal kecik sbb change mat nie dah tebal n jugak water proof! Value for money lah!


6. Yg I paling suka... tadaaaa... tommee Tippee Nuby Natural Touch feeding bottles! Wow.. it is just cool! I tak expect this bottles was awesome.. coz I thought bottle nie mcm bottle lain.. Masa i order dgn Mazliana, I thought bottles nie just BPA-Free bottles + ada anti-colic system kan... So, I didn;t expect yg bottle nie made from soft silicone.. I repeat, bukan teats dia jer from soft silicone.. the bottles itself made from soft silicone.. so, kita boleh picit bottles tue jd mcm gambar kat bawah nie..Bila I baca bottles description tue, reason the bottles made from silicone jugak, sbb if baby yg dah biasa breastfeeding and tetiba nak tukar to bottles, so, dia tak rasa pelik sgt la.. as baby kdg2 kan suka picit2 breast ibu dia kan (opss.. nie bukan lucah ok...just an explanation..) So, bottles nie help the baby utk tidak rasa pelik sgt sbb dia still boleh picit2 jugak.. tapi kali nie picit kat bottle ok... hihihi... faham ke? I tak reti nak explain sgt... agagaga


See! i try jugak buat sendiri... Mmg sgt soft... I like!




p/s - Those yg nak beli bottles nie, u can e-mail me at miz.amie@yahoo.com

7 Months of Pregnancy
Monday, May 4, 2009

Semalam, was my 7 months of pregnacy. Meaning that dah masuk 3rd trimester! Cepatnya masa berlalu... and hanya beberapa hari sahaja lagi.. counting counting... takut pun ada..

Sekarang husband dh mula risau.. Pagi tadi dia tanya, if tetiba sakit bersalin kat opis mcm mana? Hihihi... I guess, I jeritlah suruh my boss yg hantar gi hospital. Oh! Not to forget my sis yg kebetulan 1 opis.. Hahaha.. Oh! For those government staff bolehlah dpt 2 weeks early cuti tue kan.. but me, I need to survive la nampaknya... And i didn't think that I need to take leave beberapa hari awal before due date tue.. malasla...

Takpe, kita doa sahaja semuanya akan selamat n ok!

And today, genaplah 10 bulan usia perkahwinan aku! Semuanya sangat indah! Thanks to husband! I always love u. Umwaaahhh!