Sedih bila idea kita dicuri ;(
Wednesday, February 9, 2011

Heylow darling-darling semua,

Haruslah nak update blog selalu but malas nak upload gambar. Hihi.. (ish..asyik malas macam mana tak gemok!).

Ok, let's begin with sesi luahan perasaan. Kalau benci, jangan baca. Boleh klik 'x' disebelah atas kanan skrin anda. Hiks!

Last week, I received an e-mail from 1 of my blog reader (haruslah ada reader kan.. kalau tak, nuffnang takkan berjalan dengan jayanya.. i love u darling-darling sume). Ok, ingatkan pasal apalah kan.. I tak kenal pun dia but dia adalah sangat baik sebab rajin memuji hasil kerja I.. hahaha.. Ok ok.. disamping itu, dia agak terkilan sebab katanya, since dia baca my blog from Qaira's 1st Party till now, dia nampak ada ramai blogger do the same things deco etc macam birthday Qaira. (Thanks sebab concern sangat.. u being such a good blogger fren!) Bila I baca, fine la.. tak kisah sangatlah.. Tapi, bila dia attached all da piccas n give me their link, I was like &*%&*^(*&)*)!

Some of you, might know about this...sebab sape-sape dah tahu citer ni masa I post kat FB, haruslah dah tengok hasil-hasil copycat tersebut kan. But, takkanlah I nak paste gambar2 and all the link over here kan.. Sape makan cili dia rasa pedas! (Oh! I suka makan cili masa tengah pregnant nie..apakah?) I tak paham attitude sesetengah orang.. senang-senang curi idea orang and buat birthday anak dia sebiji mcm apa yang I buat! Yang tak tahan tue, bila orang lain (maybe their frens, relatives etc) puji all their artwork, wah mengaku tu idea hasil cipta kekreatifan kepala otak dia.. apakah????

Mmm, I bukannya nak kata birthday Qaira dulu terbaik ke apa.. but I pasrah ok when all my ideas yg I cari berbulan-bulan lamanya to apply on her party, dengan senang-lenang orang lain ambil and do the same things! Serious! Memang sama sangat! Dari baju Qaira, birthday cake, the deco (ni mmg tak boleh blah) semuanya sama!!!

Some of u might think "Alah.. ingat ko sorang je ke ada idea best.. lantaklah orang tu nak buat mcm mana pun.." Ok fine.. kalau dia ambil idea tue sket2 jer, ok.. But if overall mcm sama jer, itu copycat namanya! Ibarat if kita datang event dia, kita akan terdetik mcm ni, "Eh, ni party anak aku ke, pasty anak org nie..?". Mm, macam tuela.. I bukan apa.. Kalau u all suka sangat all the ideas ok jer.. nak ikut, ikutlah.. tapi apa salahnya u all credit my name ker.. happylah sket I dengar kan.. Nie dahlah peniru, pastu cakap idea dia 100% plak.. ciss.. sabar jela..

Tapi takpela.. nak kecoh-kecoh pun bukan best pun.. Yang pasti, next party I have 1001 ideas untuk direalisasikan..hahaha..pasni jangan copycat yer darling ;).. Sian anak u all dapat ibu yang copycat everythings for their party.. Pasti mereka tak suka.. :)

Till now,

Luahan Perasaan Ibu Mengandung,
Amie

5 comments:

ummi said...

sabo je la kak amie...
tu tunjukkan kak amie nye idea best... :)
diorg tiru,nnt Allah bg akak 1001 lagi idea baru kn ;)

tp sy nk tiru resipi akak...hahahaha...lom buat je lagi :D

AmyMizzunderstood said...

lupa plak nak tanya sapa ehh?leh tak aku ketinggalan..

Anita, Mummy Adzryl said...

haha. i tau!!! dah tgk pun. eiii mmg sebijik. nyampah lahhhh! :p

haniazrina83 said...

sometimes read ur blog n blog merisik gallery....

i pon dah tgk blog dia..
it's ok if dia nak buat utk anak dia...but siap nak start bisnes pakai idea org lain, macam tak sesuai. dia sepatutnya ada identiti sendiri.
if design dia sendiri, then it's ok.

Cik Sizu said...

kbetulan i ni silent reader amie dan jugk blogger yg mniru tu.
1st skali i prasan masa tngok gmbr anak gantung dri lahir smpai umur setahun. baca komen haniazrina pasal si peniru yg nk start business; lagi la menyakinkan i siapa itu si peniru

i bukk dua2 blog n compare. eemm eh takkan tlalu bnyk kebtulan
hal yg bkaitan seni ni memng mudah ditiru, nak tak nak risiko copycat sgt tinggi,tapi ingt quality sukar utk ditiru :)