Wahai kekuatan, datanglah!
Monday, August 15, 2011

I still didn't have any courage to continue the full story of Damia Aisyah. I'm still waiting if ada 1 masa datanglah kekuatan utk terus menulis. But, I can't! I tried to avoid crying in front of Qaira. Dia tak tahu apa-apa. I still remember, saat-saat terakhir I dapat peluk and jumpa Damia... the last 20 mins with her... before they pulled off the machine... Qaira dapat masuk at NICU to say goodbye to her sister... Tapi masa tue, once dia nampak I dukung Damia, she smiled... sampai ke telinga dia senyum... My husband tengah dukung Qaira masa tue... I asked her to kiss Damia... but she refused... malu agaknya... but she keep smiling... and point at her sister sambil cakap, "Mama....adik...". 

*Crying*

I tahu dia tahu itu adik dia. Bila jenazah adik dia dah bawa balik rumah, my husband said she was really happy... Dia dengan cousin dia main-main dalam rumah tu.. bila her cousin bising, Qaira suruh cousin dia diam.. sambil letak tangan dia kat mulut and said, " Shutttt... adik tido!". I cried when my husband said this...

Well, I need time... tunggu masa utk kekuatan itu datang!

16 comments:

ARIBA said...

;-(...dari your last n3, i rasa cam tak sedap hati jek with the story behind it..but anyway, take your time dear.bila u dah ok, nanti sambung cerita balik k..

~LIZA~ said...

*hugs*

m@ri@ said...

sebak maria..akak..semoga kekuatan tu dtg menemani akak..semoga akak kuat utk tempuh hari2 mendatang..semoga qaira faham dan mengerti ape yg dah jadi..semoga akak bahagia dunia akhirat..

Huda said...

bergenang air mata huda,kak :(

iza.rahman said...

Kak Amie...

Sabar banyak2 ya...saya baru je baca blog akak. Semuga akak sekeluarga tabah dengan dugaan ni. Percayalah ada hikmah yang DIA sediakan utk akak.

cikzaa said...

Dear Amie..
Memang sedih, i pun sedih..sape x sedih bila anak yang dikandung almost 40weeks pergi untuk selamanya. Tapi itu semua ketentuan Ilahi..I doakan u kuat Amie & soon moga u dapat anak kembar girl & boy. InsyaAllah, u wish u akan dapat...keran Allah swt Maha penyayang lg Maha mengasihani.

Sha Kassim said...

slowly lah amie...it take times..it's not easy..nak facing this situation..tunggu habis pantang pun should be ok ...

CuppyCakeMommy said...

u have all the time in the world honey..it takes time to heal the pain..slow and steady ok.but remember yang still have Qaira and hubby who need you right now..

|| A r a W a n i || said...

Doa sy untuk akak..
Smoga ALLAH berikan kekuatan untuk akak yep.

Amin.

http://fionadeadlylove.blogspot.com/

Ni senior sy kak, but dia pun hilang baby dia mcm akak..

Mama Likha said...

*m crying too.

sabar dear... !

Oka Shizuka said...

Sabar Amie..='(

OneSimpleMother said...

salam amie.. sorry to hear that amie. tak tahu menahu. baca entri ni baru tahu. berat sungguh dugaan tu. insyaAllah damia tunggu amie di syurga nanti.. tabahkan hati..

~Serenity~ said...

ami i feel u...i also lost my first child 2 years ago.

http://serenity83.blogspot.com/2009/12/learning-to-let-go.html

i dunno i cry when reading yr post.Insya-Allah, Allah akan gantikan yr baby. Aisya Damia will wait for u in heaven.

» NAJA « said...

be strong..taman firdausi tempat utk Damia ..insyaAllah...

» NAJA « said...

same situation, same hospital...nurse kata mesin ECg rosak padahal my baby heart drop ..umur baby panjang once doktor sampai terus dia jerit kuat kuat why so careless nurse tu....so sad bout you...be strong...

Faryza said...

so sad... i baca.. i yg meleleh air mata menderu ni.. cam ne nk tlg u bagi kekuatan.. aduhai..
kuat ye amie..