How to share in your wife's pregnancy
Tuesday, November 25, 2008

Semalam I was really exhausted... I didn't face any morning sickness... waktu pagi, aku baik saja..pegi keja as usual... cuma rasa mual but it didn't make me to throw up or something... tapi bila malam je, badan rasa mcm masuk angin... and sakit sgt... tak selesa dan mcm2 rasa lagi.... barulah terasa nak muntah etc... eee.. tak tahan....

So, i think, in 5 weeks pregnancy, my body notice some pregnancy discomfort already. I felt nausea, sore breast and frequent urination... well, i guess it's normal... but still feel uncomfortable... and sometimes I cannot accept any jokes from husband... oh, poor husband.. sian dia... but he really get involve and share this pregnancy.... really... he helped me a lot... so far, from my observation, he always pay attention to me... he's enjoying seeing the baby grow... that's good... he always motivate me... suruh sabar... ckp yg apa aku lalui nie, adalah normal and sakit2 nie bcoz my body try to identify 'benda asing' yg ada dlm diri... bagus kan? aku pun tak pikir... agagaga

It's ok... it's still early for me to pening2 nak pikir pasal apa pun... what should I do now is to take care the baby.... anything can happen and I really scared if something bad happen... I mentioned this to husband but he always said that xpyh ckp yg bukan2.... ok, ok.. i just cannot stop thinking... I will keep my mouth shut... sesungguhnya mulut nie mmg takkan berhenti cakap!
Tajuk kita pada kali ini hanyalah untuk menegaskan bahawa suami perlu jaga isteri... jgn komplen!
Sekian.

7 comments:

[ Hanie ] said...

yer..nnt2 biase la tu :D Sian your hubby..hehe org laki kene byk bersabar ye. Trima je ape yg akan dialami. Jgn bebel :P

hanimndroid said...

tp, klu ckp kan rs lega sikit...dan rs lebih xmerapu merapik meraban... heehe

The Mrs-Bride said...

btol btol btol... sy setuju!! :D

m@Ri@ said...

bagusnya ur hubby..hope my hubby nnt pun bg attention mcm tu..just wish..

vivavogue said...

dear...enjoy ur pregnancy...yess...with all the puking n the weird feelings n all....sbb after tt 9 mths 10 days...u gonna miss it...i sure did...

lovelyhandmadecards-yann said...

alaaa...laa.cian nyer u..cian gak kat ur hubby..huhu...

ur card dah ciap..ITEM : C68 {SOLD to mizs amie} CUSTOMIZED CARD

Shila said...

saya takda morning sickness, so banyak benda buat sendiri aje. suami hanya layan bab nak makan. bab lain saya kena layan diri termasok lah house chores. renew insurance, basuh baju, gosok baju, kemas bilik, masak and few others lah.

mula2 emo, then tenangkan jiwa raga konon2 nak jadi isteri mithali, dapat pahala, kot esok mati beranak, dah sempat lah saya berbakti pada suami. hahahahaa. tapi lama2 dah tak kisah lah, harap2 baby nanti jadi independent lah. =P