Morning Sickness
Wednesday, December 22, 2010

Hye ladies,

As my first pregnancy, my morning sickness taklah teruk mana pun. Nak panggil sickness pun rasanya tak sesuai as I tak rasa apa-apa except mual-mual macam tu jer. Same goes on my 2nd pregnancy. Cuma my husband ckp this time it is more like "Mengada" mood.. I cuma rasa nak throw up sekali sekala jer. Time Qaira dulu takde langsung.

And compared to my first one, I suka sangat makan manis-manis. Name it..any dessert would be fine as long as it sweet!  And my fav would be any western food and chicken and also any diaries product! kalau makan nasi nak kuah melimpah-limpah. Unlike now, jangan kata nak minum susu, anything sweet rasa nak throw up balik. I lebih suka makan masam-masam. Makan nasi tak nak kuah langsung and nak minum susu pun fikir 10 kali. And yang paling ketara, daging would be my fav! Serius, lain sangat compared to the first one. And it's funny when I tried to control my self from this "mengada" thingy.

And compared to dulu, dulu everytime I rasa and ingat yang I tgh pregnant. But now, kadang-kadang I lupa I pregnant till last week we went to Sunway Lagoon and terus semangat teruja nak main yang bukan-bukan. Hahaha! Oh! 

Well, my pregnancy still in early stage. Nak cakap banyak pun tak perlu I rasa. I have 8 months to go! Waaa... Lamanya... And I dah terbayang-bayang sakit nak beranak, back pain sume bagai. Oh! I hope this time I can breastfeed my baby and lahir normal compared to c-sec. kalau semua keluar ikut tingkap, alahai... susah betul nak jaga time pantang nanti.

Till now,
xoxo

11 comments:

Wina Momma Kira said...

mengada ek? hihihi
it's ok beb..this is the only time nak mengada² nie

memang every pregnancy lain² symptoms kan? same goes with me..I feel i look so horrible now compared to Kira dulu berseri²..ok perasan di situ hahah!

wish u all the best in ur journey..8 months to go & i pulak counting the days!

Mummy Zara Sofea said...

same goes with me..xnak minum susu, fikir 8kali yeh....klau time zara dlu, ari2 minum susu, yg 2nd nie, alahai..malasnyelah..nkmkn vitamin doc bg pun susahhh...segala2 nye jd malas...

i pun nkdekat nie dhstat fikir sakit nkbsalin..aduhai..nkkne hadap blk benda2 dlu...
wish me luck..huhuhu..hope everything ok..

Suzie said...

simptom 2nd tu sama mcm i,tak boleh langsung susu n suka masam2

whitelily said...

congrats ye for ur 2nd pregnency... boy kot nie..

nieda said...

lain anak lain ragamnya..moga semuanya selamat Amie..hopefully u boleh bersalin normal.

K-Baby said...

Hi Mommy,
Let's win cute slogan tees for your kids in conjunction with our blog launch!
mykedaibaby.blogspot.com

m@Ri@ said...

baby boy ke..jeng jeng jeng..hehe..semoga kak amie dpt bf nnt..amiin

Natrah said...

sympom2 bb boy ni..cam I dulu.suka agt makanan masam2..

Natrah said...

symptom bb boy ni...heh

Natrah said...

symtom bb boy nih..

[ Hanie ] said...

huehue, berlain benar yer simptomnyer? agak2 baby boy? amin..kalau benar, dpt lah sepasan kan hehe. happy for you :)