I'm so in love with....
Wednesday, November 9, 2011

SPANX!!!!!!!!!!




After my second confinement and lagi-lagi lepas bersalin C-Sec nie, memanglah nak berbengkung pun takde time kan... Masa confinement hari tu, I start bengkung during my 3rd weeks.. tu pun bila I rasa luka kat perut tue dah ok.. Cuma nak ikat kuat-kuat bengkung tu tak beranilah lagi.. But, masalah yg I hadapi sama jer.. perut memang susah nak turun. And if nak bengkung tradisional tu haruslah tak kan since nak melilit-lilit bagai and tak praktikal langsung kalau nak keluar.

And, I was looking for bengkung yg praktikal la.. I penah try PB dulu...sangat ok.. cumanya kalau kita dah semakin kurus, PB tak boleh nak adjust. So, I tried Spanx! Bought here. And dah sampai last week!

I bought Slim cognito Shape-Suit. Maakkk aiii, the result sgt besttttt!!!!!!!!!!


My first trial, hahaha... suka giler. It's comfortable and tak panas pun. Material dia sgt soft and the impact adalah wallla!



See the difference? Memang I pun dapat lihat benda yang sama on my body. Selalu perut adalah sangat problem. And, by using this, I can fit my old jeans zaman anak dara..hehe.. Serious... kalau tak pakai Spanx mmg jeans tu nak masuk punggung pun tak boleh... But using Cognito shape ni, jeans tu boleh masuk.. tapi still tak boleh button lah..haha.. but still u akan nampak the effect. (dari jeans yang tak boleh pakai, dah boleh pakai..maknanya oklah tue!!!)

Price for Slim Cognito is US98. Kira-kira termasuk shipping is RM380 lah... Oklah kan? Still reasonable dengan apa yg I dapat! Malangnya nak beli kat sini mmg takde unless kalau online shopping kat blog yang ada amik US orders. Atau direct beli from their website.

Since, I'm a satisfied customer, my next hunting was this!

 Slim Cognito Seamless Mid - Thigh bodysuit

Cantikkan? Cantikkan?

And, who is wearing Spanx????






And siapa lagi yang boleh pakai Spanx???


 Abang, abang perut buncit pun boleh pakai! Awesome!


 And Mama Spanx!
What Spanx can do for maternity women!

Best kan? Go get yours! Recommended and no regret!

14 comments:

AmyMizzunderstood said...

nak soh atim beli..wakakaka...PB pun leh kalah camni hahaa

Salina@IbuAqil said...

uishhh ramping gitu.. ;)

Faryza said...

woww..!! best ni..
saya menghadapi probelem yg sama.. bila bersalin anak kedua..perut mengelebeh.. baby overdue n big tp mama dia xbig tambah pendek plak.huhu.. hasil nye..skrang cam mengandung 3 bln je.. blk raya pun ramai tny berapa bln dah..huhuhu berbulan2..kahkahakha..

!k@ said...

dah minat lama tau sis..
since lepas kawin mmg badan naik....tp xjd order sbb pregnant..hehe...kiv dulu...
rupanya utk preggy women pn ade..xsangka.. ('',)

dialicious said...

I pon tgh nk beli ni.my fren jual rm160 jenis yg girdle punye.cam murah je.betol ke eh takot immitation ke apa yg myfren jual.hehe.diah nak beli cookies tu.sumpah sedap gile babeng.nti diah emel k!

ARIBA said...

betul ar amie..i pun ada beli PB dulu..skrg dah loose n kene beli plak yg baru n the cost (paham2 sendiri r)..terfikir jugak nak pakai spanx..ramai recommend jugak..ada jugak blog yg jual tapi blum pernah try lagi..will see how..

misha.w said...

kat mana nak carik spanx ni kalau tak online? ke dia jual online je?

ibu chiqamie said...

me pon pakai spanx but dh x igt ler yg mane 1.nk kene tgk plak kt pic baru tau...material dia mmg best plus sgt lembut.suke suke suke (^_^)

Mrs. Amie said...

Amy : harus..aku pun nak soh aril pakailah! haha..

Salina : ramping semulajadi susah kan...ha, pakai spanx..harus ramping and takde lemak2 yg obvious..

Faryza : then, go get your spanx! best lah!!my husband siap ckp nampak kurus..so maknanya mmg ketaralah the result kan..

Ika : yup, sume org boleh pakai.

Diah : haha..tq for ur review pasal cookies..hehe...maybe yg girdle murah sket kot... u try tgk kat website..then convert currency la..harga kalau almost the same tue, original la kot..tak penahlah lg i tahu spanx ada immitation ker..

Ariba : i love spanx so much..best!

Misha : i'm not sure klu online shop kat sini mana yg ada jual..perhaps u can google carik blog mana ada jual...

Ibu Chiqamie : kan?kan?kan? dia mcm lain dr girdle or corset yg i beli kat sini..rasa lain...comfortable.

nor elyana said...

amie...yg u beli nih kan kalau nak ke toilet senang x amie?

Mrs. Amie said...

Nor Elyana, ha lu pa nak bgtahu...yes senang...tak payah bukak pun... sebab dia ada double layer kat bawah tue so that senang bila nature call dtg..huhu..

Fabulous Me said...

Hype.. Slim cognito i bought. Same. And sgt berpuas hati dr yang pant. Cume mslh nye nk pee susah if kat public. Bopoloh acik.. Phew~
Tapi ku daya kan jgk since result die mmg wow! B4 ade try smartshop punya. pon wow jgk. Ade la beli 3-4x sampai dah rosak! Now x tau mne nk crik hukhukhuk.. SPANX la pganti

Fabulous Me said...

I baru bace ur comment ttg nature call. Ade lubang hohohoho tapi belom pernah try. Hahhahah malu plak rse nye. Will try after this.

Alaa kck nye lubang tuh :p

nor elyana said...

thank you amie for ur info..really appreciate it..