20 by Rizalman at Tesco
Wednesday, July 11, 2012

Hi all,

If Versace's partnership with H&M and Ebay, Kate Moss has a line with TopShop, so did Rizalman with Tesco! Yes, Rizalman at Tesco. Sila percaya. Hehe.. Sempena 20 tahun penglibatan Rizalman dlm indutri fashion and this collection is ready to wear for Raya 2012!

So, bila dengar collection ni keluar by 9 Julai dah siap-siap standby nak dapatkan baju tu no matter what. But suddenly, my sis told me that it will display on 7th instead of 9th, so pagi-pagi la i dah kejut my husband nak gi Tesco. Luckily, Tesco Kepong Village Mall is just 10mins from our house. So, at 8.30am I dah terpacak masuk Tesco. And was so excited nak carik baju Rizalman ni. Sampai je, I saw around 4 people tgh que nak fitting and bila tengok dekat rak, all baju still available. So, memang best lah coz I ingat nak kena berebut. Luckily tak payah sebab sampai awal kot arpund 8.50am mcm tu. Jadi, dengan bestnya I pun ambil semua baju yang memang dr awal I dah aim and excited lagi my size still available..hehe... jadi, dengan gembiranya terus fitting semua baju berkenaan. hiks! 

Masa tengah fitting tu mmg kelakar. Sebabnya minah-minah excited yg lagi teruja than me, siap fitting 12 helai baju terus. 1 dia pakai, dia keluar tunjuk kat kawan dia..1 lagi dia pakai, dia tunjuk lagi... hishhh... mcm ni punya org pun ada.. dahla org ramai beratur ni, selamba je buat tak tahu...ahahaha...penangan Rizalman ;)

And after all, I managed to get this....



*



*



*



*



*



*



*



*


*



Dan inilah hasil rembatan on that day ;) 




Nak tahu yang mana? taraaaaa.....


Yg ni mmg suka giler. Baju ni mmg berjaya menarik perhatian ;p 



And this is so cantikss... And ada akak tu tak puas hati ni, siap tanya, "Dik, baju ni cantik ke? Adik pakai tak macam org mengandung? Akak pakai macam org pregnant la... 
Belum sempat nak jawab lagi dia dah ckp, Ishhh...adik tak kot... adik tinggi..badan sedap-sedap macam tu... akak cutting lari..."

Hahahaha.... cuwittt... I tak cakap apa pun... dia dah jawab semua soalan...and guess what? Thanks to my self sebab berjaya turun 10kg. Kalau tak, memang takde peluang la nak ber Rizalman bagaikan... Haha ;)

And this tiffany blue is gorgeous. Tapi stripes dia melintang. But it's ok. Again, tq to myself sebab berjaya turun 10kg. Kalau tak memang macam tong jela pakai stripes melintang mcm ni....


This one, I try jugak. But the cutting almost same with the pink yang atas tu. Cuma the sequined dekat bahagian lengan. So, tak jadi... but bila balik menyesal asal la tak amik tadi...haisshhhh....


And this design, I love the printed lace design. And black bow kat bahagian kaki baju tu is drooling... Tapi dah takde size... so, pasrah jelah. Hehehe...

Cantikkan? And the price is murah! Between RM180-RM250 jer.. Serius it's a good bargain actually. I've read a lot of comment saying that the material nampak murahan. But knowing Rizalman's design, I senyum je to those yang komen mcm tu. Hahaha... Kalau nak explain nanti panjang lebar..so sape yang tak suka, no need to buy... Bagi chance kat org lain yang nak pakai.

So, sape yang beli angkat tangan cepat!!! Which one is yours? Kalau sama pasni kita bolehlah pakai berjemaah raya nanti buat kumpulan nasyid ke kan...haha

Till now,
xoxo

p/s - I dah pakai 2 out of 3 baju yang i beli to wedding invitation. Tak sempat nak tunggu raya. Pasni boleh usha ready collection Jovian plak ke? Hehehe

8 comments:

C!kpuanmuda® said...

semua org tgh giler gi tesco skg.. termasuk i! hahahah

ARIBA said...

huaaa..bestnya amie..i tak sempat lagi nak terjah..i pun minat yg the first picture tu..tak taulah ada lagi ke tak..huhuhu..berangan nak pakai untuk raya..tak pasal2 karang, raya this year, semua boria baju rizalman..:-p..tapi takpe, yg penting..rizalmana hokey..;-)

neverletmego said...

salam...nice sister , especially yang first tu ,i love black ...:( sad nye kat saudi ,kalau kat malaysia mesti beli ni :)

Ainul said...

kt semua tesco ke? harus terjah sekarang :)

Mrs. Amie said...

CikPuan Muda, after this ke butik fair lady plakss..ahakss

Ariba, i dun mind wearing 'boria'.. Yg penting rizalman..and kat dunia ni byk benda yg sama lagi..so no big deal

Neverletmego, rugilah..really nice..i like ;)

Ainul, 20 pilihan tesco jer..bkn sume..hehe

Twiggy said...

homaigod. kenapa. i. tak. tau. HUWAAAAAARRRGGHH!! terasa lagging!! must head to tesco NOW!

http://babyhoots.blogspot.com

NADIA said...

dah beli td kat nilai.sbb kat kajang dah abes!haha i punya ala2 leopard.. suka sgt!!owh btw am ur silent reader salam perkenalan ms amie hehe

buat buat bodoh said...

wow. rizalman pun u beli jgk. cantiklah all your choices. I love the top picture, the belang2 ones. really beautiful