Tefal anyone? Mari mencari barang rumah
Wednesday, July 4, 2012

I'm so in love with Tefal. Huh, tengok je mesti jatuh cinta. Since my husband and I still not moving from my mil's house and still waiting for our own house yg bakal siap tahun 2014 tuh, I pendam hasrat je. But pendam bukan sebarang pendam. Just lately I've been eyeing on barang-barang rumah. To be specific, mari mengumpul alatan rumah. By the time rumah we all siap semua barang dah ada. To buy all things sekaligus, I mengakulah we can't afford. Plus kalau hutang-hutang tu lagilah kan. Hutang beli barang rumah? Not in the list lah! Plus now we want to make saving sbb siap je rumah before masuk nak renovate best-best. So all the savings go for minor renovation (minor pun still cost a lot..huh..dunia, dunia..haha).

So, I decided nak beli barang rumah sikit-sikit. Kalau tak beli untuk rumah pun, I still nak guna sekarang. Mana boleh tahan tengok barang-barang best. Haha..and now I've been eyeing on this...


 Viners 5-pc High Gloss Raspberry Pan Set

This is absolutely in list! I saw one at Bangsar Village the other day. Price for this set they offer RM2999. haha.. it sounds crazy wooo..mahal sangat. But, luckily I managed to find a good bargain in UK website.. kira punya kira dah masuk shipping and handling only cost around RM500. tapi kena tunggu Viners buat sale. hehe... jimat banyakkan? weehuuu.. i like ;)


 Kitchen Aid Stand Mixer in Raspberry with glass bowl

Ini memang pasangan terbaik buat Viners Pan set ni... I love baking ya... so this is in the list. Besides it comes with glass bowl instead of aluminium bowl biasa tu..mmm, but the cheap yg i jumpa was RM2200. Sape tahu kat mana I boleh dapat lagi good bargain, inform plzzzz...




And Tefal Knife Set, Tefal cookware set tu lagi-lagi yang Tefal Jamie Oliver Stainless Steel set tu jugak memang droolinglah! Aduhai.... and the Tefal rice cooker i nak cari yang macam ni. Classic. Tak nak yang canggih tu as I ni jenis suka angkat periuk nasi sekali letak terus atas table. So, I memang nak sgt classic design mcm ni.Aha, those who are looking for personal shopper barang-barang Tefal from UK, you can try beli di blog Jualan Mega Tefal. I'm sure the owner of the blog aka your personal shopper, Lifa will help you to find apa-apa lah yang you all nak. But, basically Lifa only focused on Tefal brand. You can contact Lifa directly at her mobile number 019-2233306.

Ikutkan banyak ni senarai dalam list. Hehe.. and I start nak collect all my kitchenware sikit-sikit. Any good brand for oven? Do share some info any related things pasal apa-apalah related to house ware ker ok.

*All image fr Google

Till now,
xoxo


9 comments:

Mrs. Hilmy said...

tq for sharing..i pon suke kumpul skit2..lma2 jadi bukit dlm stor..hhihihi...


i suke vision,tefal &correlle...tu je kumpul..beli 1 satu..

yayin said...

Slm... Amieee!!
Huhuhuuu... I pun suke sgt brg2 tefal nih...! And I baru je beli dua, tiga brg kt warehouse clearance sale dia beberapa hari yg lepas. I pergi almost every year, cuma last year je tak pergi.. 4 years ago, I beli utk I.. Then the year after that I beli untuk mak I.. This year I beli lagi utk utk I coz nak pindah rumah baru (brg pun nak baru jugak la kan.. Ehehee), lagipun yg I beli 4 years ago tu dah mcm agak teruk jugak.. Banyak tangan yg pakai (maids), so agak sedikit hancur di situ.
So this time, I beli yg sedikit 'high-end' punya.. Model "soft touch". Terkejut jugak, sbb walaupun warehouse clearance 'sale', medium-sized saucepan was RM200! Tapi I beli jugak sbb 'sale' maknanya lebih murah dr luar, kan??
But that was before I read your blog!! Huwaaaa....!! Kalau la I tau blog Jualanmegatefal lebih awal, byk Ig yg I bleh beli... Huhuhuuu...!
Next time boleh la kot...? Hehee, thanks for sharing, ya!

Mrs. Amie said...

mrs Hilmy, hehe..kumpul je tak pakai rugi babe..corelle evergreen...tp xtahu asal i tak minat..hehe..sbb bila g memana tgk org pakai sama sume..especially dinner set dia..agaga..at the moment, love viners n tefal so much lah!

yayin, silakan! beli banyak2.. i pun giler...

lifa@jualanmegatefal, if u read this, pasni bg i diskaun banyak sket plzzz..hihi

yayin said...

Tapi, ktne ade jual rice cooker tu? Even kt blog Jualanmegatefal takde pun?
Eh, u tak 'layan' ke tefal warehouse clearance sale once a year kt kelana square yg I ckp tu? I mmg pantang dgr perkataan 'sale'...

Mrs. Amie said...

Rice cooker tu dah tak available sebab design lama..but still have the classic design yg u blh hangkut pot dia terus letak kat meja..lagi cun wooo.. i mmg tak layan warehouse sale kat malaysia ni sebab i malas nak berebut2 and beratur panjang..pastu sume stock dia yg lama and tak best..huhu.. i prefer beli direct to website from uk or us. but, thru jualanmegatefal, lagi murah u blh dpt sbb they will shipped with other order..so lagi jimatlah kan.. babe, u xpyhla tgk kat blog jualanmegatefal tu... kalau u nak apa2, u just google and pegi website tefal...pilih apa yg u nak, then terus email jualanmegatefal tu for the price.. actually u blh request anything from Lifa... since I order Viner 5pc pan set tu, ha tgk...Lifa dah upload dlm blog dia for selling...hahaha..so, just request anything from Lifa..klu ada, she will inform u...hehe

jualan megatefal said...

Hi Yayin!

betul ckp amie tu..if you interested pape, just let me know je..mana tau lagi murah dari msia ni..tapi lambat sampai sikit la...takut kapal buat hal ke ape kan..tapi tunggu lama pun berbaloi kot kan....hihihi

Hi Amie,

i macam kene bagi you discount lebih je ni..heeeeeee..

Mrs. Amie said...

Haha..lagi banyak u bagi i diskaun, lagi banyaklah i nak beli..babe, upload la gambar brg2 yg org lain order...lagi semangat membara if tgk brg2 yg org lain order..haha..

yayin said...

Oh, mcm tu ye..? Ok, thanks again!!
And to you too, Lifa!!

jualan megatefal said...

mostly yg ade dlm blog tu mmg tu yg selalu org beli..n selalunye yg ramai beli ngan i is AMERICAN ORIGINAL 6 CUPCAKE MAKER..mungkin skang ni musim cupcake kot..tu yg ramai suke beli tu.pape ill update soon ..hihi