Aviraya by Jovian Mandagie
Tuesday, July 17, 2012

Belum reda 20 by Rizalman, Aviraya by Jovian Mandagie pulak muncul. Yours truly mula tak senang duduk bila tengok collection JM yg lagi cun. I've been eyeing on his collection as below;

 The ribbon printed kain tu cun...some more sbb dia hitam ;p


And this. Simple yet so stunning. But this is in peach/light pink something like that. Tak tengok lagi so can't imagine but I'm pretty sure baju atas and baju ni kain dia satin silk. Which i like the most!

And, mulalah malam sabtu that day, susah nak tido. Nak ckp dgn my husband karang, mesti dia bising that day dah rembat 3 pasang Rizalman. Was thinking how lah to persuade him to go to First Lady Jalan Tar tue... hahaha...Dengan memberanikan diri cakap jugakla...and dia kata ok. hahaha...hati berbunga-bunga. Kul8 pagi Ahad dah keluar rumah. Tinggal Qaira with my MIL dgn harapan senang nak rempuh masuk. haha..crazy!

And Ahad morning segeralah ke Jalan Tar. Seumur hidup tak pernah pergi First Lady. Tak perasan pun First Lady Jalan Tar kat mana. Cari-cari rupanya sebelah Euro Moda je. Senang. Hiks!

Early in the morning orang dah mcm ni ;)   Sekejap je kosong sebab orang ramai try baju bagai nak gila. Kalau boleh dorang nak amik semua. tapi end up beli 1 je. hahaha..



And myself berjaya dapatkan ini ;)

Taaaraaaa.... Ha ah... Sepasang je. Sebab design 2 yg I nak atas tu belum ada. They said tunggu 2nd or 3rd batch sebab lain-lain batch, lain design


But, dah alang-alang sampai takkan tak belikan? So, I grab this one. Langsung tak tersenarai dlm list design pilihan hati but once I nampak the baju in real life, tersuka yang ni pulak. Coz material dia satin silk and of course I look slim on it. Hahaha...
But, they have 2 colors on this design. I took the blue kain instead of peach. The kain from chiffon. Suka jugak!

Let's zoom some more...



*


*


*


*


*


*


*


*


*


*

The detailing....actually the base color is not white tau... color dia very light pink.


Selain kat FL terpilih, ada jual online jugak thru zalora.com.my. Tapi malam tadi around 12 dah keluar, sejam je dah licin. Nasiblah sape yang tak sempat nak amik tu yer.

And, 2nd batch is on 19th. Khamis ni I tengah fikir lagi perlu ke beratur lagi nak dapatkan design pilihan hati tersebut. Haha.. 

So, what's yours?

Oh by the way, thepoplook will collaborate with Radzuan Radziwill for their Raya collection. Ha...panas tak telinga dengar? Belum habis JM lagi, next week on 24th you all semua be prepared la. Hope RR punya collection not to classic mcm design yg dia selalu buat.. lebih ciri-ciri jiwa muda remaja sepertiku, mahu jugak rembat 1...lagi?????

Till now,
xoxo

Pic : Pic without watermark, taken fr JM's fb

13 comments:

Lina Nadia said...
This comment has been removed by the author.
Lina Nadia said...

Kak, yg 2nd batch tu nanti dia ada jual kat Zalora jugak ke kat First Lady je? Semalam sempat jugak grab 1, tapi salah saiz pulak, terkecik rasanya. Nak tukar saiz memang dah takde lah jawabnya. Frust frust

Mrs. Amie said...

2nd, 3rd ada jugak dekat zalora. I think muat kot..sbb size dia besar sket compared to rizalman :)

Rohani Hashim said...

amie, mampu tgk jer, tarak size kahkahkah.

psttttt: bilalah org tu nak share "rahsia" dia kannn ;)

Lina Nadia said...

Really? sebab ada baca ramai cakap size dia kecik sikit compared to normal size. Macam kalau biasa pakai S, amik M. Betul ke?

Let say if my hips is 36", patut amik XS ke S? Susah la beli online, tak dapat try :(

Mrs. Amie said...

Lina, if u beli online, they give the measurement kt situkan..jovian said ikut je measurement tu, confirm xsilap..usually u pakai size apa?

Lina Nadia said...

Depends, ada yg XS ada yg S, tu yg taktau tu. Measurement tu dah tengok, for XS hips is 36", size I. So kena amik yg 38" lah kan sebab 36" nanti ketat sangat?

Mrs. Amie said...

The best go for S size in ur case sbb besar xpe jgn kecik. If besar u still can alter. Klu kecik dah xblh bt apa. So if i were u, i go for s size..selamat.

Lina Nadia said...

Alright, so I cancel je lah order tu nanti. Thanks a lot for helping! :)

wawa abdullah said...

seronoknye sis dapat grab 1..sy x sempat nk g..sedihnye..huhu

Salam Ramadhan~ Semoga ramadhan kali ini penuh dengan keberkatan.. :)

p/s: Jom join contest review Wawa sempena bulan ramadhan ini. Duet raya dan voucher menanti anda~ :)

NORAZRINA RAMLI said...

KAKKK ko dah dapt erk =( nk gakkk

Mooniqueen said...

Jelesnya... JM punya collection belum dapat lagi... Tapi mesti nak grab atleast 1... Salam ziarah... Follow u...

buat buat bodoh said...

JM?? i love all JM collection. It is so amazing and fortunate you managed to get a hold to it. Jeles okay. You pakai size ape, i would love to see a blog post you wearing JM collection. Btw, im heading to the the JM open hse. are you going to be there? so see you there gal.