Hari yang sedih..
Thursday, August 28, 2008

Hari Selasa, 26 Ogos 2008, semasa usia 86 tahun, atuk (nenek sebelah ayah aku yang kitorang semua panggil 'atuk') telah pergi ke rahmatullah dikediaman keluarga aku.

Yang menyedihkan hati, 2-3 malam sebelum pemergian atuk, banyak kali dia suruh aku tido umah ayah...tapi aku xboleh...sbb keja...

Pagi Selasa (kebetulan aku dan suami, cuti) aku dpt call dr adik aku yg dekat umah..suruh balik sekarang jugak (my husband house n my house hanya lebih kurang 70m sahaja).

Aku baru bangun tido, cpt2 mandi...tapi bila sampai umah lebih kurang 10.30 pg, doktor telah sahkan, atuk dah takde bt selama2nya...

The things yg aku terkilan sgt, nape mlm tu aku tak nak tido umah ayah...?dan masa aku balik dr umah ayah tue pun, aku tak ckp pun dgn atuk aku nak balik... sbb aku tahu, kalau aku ckp, mesti dia takkan bg balik....

Aku redha...at least, aku la yang mandikan jenazah dia...dia meninggal dlm keadaan yg senang sgt, iaitu dlm tido...

Dan yang paling penting, dia sempat tgk aku kahwin...sbb itulah yg dia selalu ckp dengan aku... "Kawinla cpt2 sket...atuk nak tgk..takut tak sempat..".

Al-Fatihah bt arwah atuk... semoga atuk aman dan dicucuri rahmat... Amin.

5 comments:

~ms tepung~ said...

takziah amie & family..

Farah said...

takziah kak amie..

hanie said...

salam takziah buat amie sekeluarga

green apple said...

takziah amie..

Mrs. Amie said...

Thanks to all...hari nie baru nak gi keja balik..