Mama and Qaira!
Saturday, November 6, 2010

Mama and Qaira jarang nak tangkap gambar sesama. Sebab I selalu rasa I hitam.. Qaira nie putih! Langsung tak ikut muka I kan? Hisshh.. Bila tangkap gambar sebelah-sebelah, nampak sangat jurang perbezaannya.. Hahaha..

Ada tue, kalau pegi memana, orang asyik pandang jer.. pandang Qaira pastu pandang I balik... Dalam hati I, "Tu nak kata bukan anak aku lah tue...". Nasib Aril datang... Baru dia tahu Qaira anak Mama tapi lebih more to Abah.. agagaga...



Hahaha.. tetiba jer... since I berhenti kerja, Qaira ni asyik melekat jer. Ramai org cakap I manja dia lebih-lebih. Tapi dorang bukan tahu pun. Manja ada batas. Belum tengok I kurung Qaira dalam bilik kalau dia buat hal. Qaira now dah ada "notty chair". Bila dia buat perangai, I letak je dia atas kerusi tue till dia diam. So far, she understand. Kalau notty, cepat-cepatlah berhenti nangis before Mama letak kat ''notty chair" tue...

And now nie,. serius dia jeles sangat! Kalau Abah dia datang hug I, dia pun mulalah sibuk. And now dah ada Anya, if I dukung Anya, dia pun sibuk. Hishh, tak boleh langsung pegang Anya. She's a big girl now! I really missed my little Qaira!

Qaira, beberapa jam selepas lahir! Tengok Anya, teringat Qaira!




Hiks! Ok, now Qaira dah panggil ajak main.

Till now,
xoxo

8 comments:

mzhany said...

amie, tipuuuu!!! mana ada amie hitam, cerah jer...isssh xleh trime...cuma nya Qaira terlebih putih kan kan kan...

ARIBA said...

alaaaa.cutenya qaira..kejap jek kan baby2 kita semua dah besar...

puterihannan said...

chumelnya bb!!! dtg melawat for the first time n folo u... :D. jemput ke rumah ye..

Twiggy said...

ooohhh!! i love that notty chair trick. must make mental note to implement this! :D

sara ahmad said...

no more mummy's qalif aidan.. visit us at.. :

http://thatcutelittleromper.blogspot.com/

m@Ri@ said...

wah ada notty chair..leh tiru ni..oo qaira jeles dgn sepupu die ek..nak adik la tu..;)

fizanur said...

singgah sini. salam ziarah

AmyMizzunderstood said...

ada iras2 sikit ngan anya masa baru2 lahir...betul2..wakaka