Qaira lost her appetite!
Friday, April 22, 2011

Adalah around 3-4 months kebelakangan ni, Qaira suddenly hilang selera makan. Masaklah sedap macam mana pun, dia tetap tak nak makan. Belum rasa lagi dia tengok jer terus lari tak nak makan. As a mom, memanglah worried kan. Dia aktif tak ingat tapi tak nak makan. Harap minum susu jer. Her weight pun tak naik banyak. Tengok anak orang lain makan ayam goreng lah, nasi lah, pasta lah tapi Qaira jangan kata ayam goreng yg sedap..apa pun yang sedap dia tak nak makan.

So I pun consult with doctor. Selain dari recommend from frens kat FB yang suggest ambil Appetton.Doctor pun suggest benda yang sama. So, I bought Appetton yang ada Multivitamin + Lysine.


Ok, untuk hari pertama kedua tu memanglah tak nampak effect dia. Masuk hari ketiga, tiba-tiba appetite dia datang. Segala apa yang kita masak, semua dia nak makan. Haruslah mak dia happy! And sampai sekarang, bila I tengok dia berselera, I bagi Appetton  nie selang sehari. Sebab I tak naklah depends on Appetton jer nak bagi selera Qaira ada. So, I selang selikan.  And sekarang dia dah ok. Bagi apa pun dia nak makan. Alhamdulillah. Susah kalau tak. Sebab dia sangat aktif panjat sana panjat sini. Tapi tak nak makan. Now, nasib dah ok.

Gambar tengah shopping kat Ikea semalam. Sibuk dengan trolley dia.


Ha, tak nak makan Qaira pun, sekarang ni tinggi dia 86cm. Berat 12kg. BMI 17. Meaning normal and sihat! So, anyone here experienced the same things, bolehlah try Appetton in syrup ni. It works! 

Till now,
xoxo

10 comments:

Wina Momma S and S said...

so far Kira ok je appetite dia, but still who knows kan? nanti boleh try appeton pulak

::Ida:: said...

ahh lama i tak comment here ;)
anak i pon rasa mcm dah hilang selera makan. dulu semua nak.. skrang mcm tak mau je.. susu mau..
tapi berat 12kg!! i ingat ringan.. kira berat jugak tu.. lelaki kot noh? nak bagi appeton ni , tunggu 2 tahun lebih kot..

nanonano said...

ok tenxs, nk try jugak la :)

ibu chicamie said...

owh my doter pon ade same prob mcm qaira la..wanna try this appeton.thanx ya ;-D

Deanna Aziz said...

Dear,

I found this great community for parents and educators who are interested in teaching young children!

The BrillKids community is a place to meet and greet parents, educators, and people who are interested in maximizing intelligence of their baby. You can post topics and threads about early childhood education, and you can even talk to other members about your personal experience as a parent teaching your child. You can also download free learning tools from the BrillKids File Downloads section, as well as create and upload your own to share with other people!

So sign up for an account with BrillKids - registration is fast, simple, and FREE!

http://www.brillkids.com/ra.php?43109

OR

Call me for FREE demo at
013-2743 877-Miss Diana

Hope to hear from you soon!

Elin said...

hi Amie...

i pun bg my dotter Appeton Multivitamin Lysine with consult doc...tapi in tablet coz tgk mcm tak selera mkn. B4 ni badan mang chubby la...tp makin da besar mcm kurang plak. Tp at bbsitter house memang selera makan maybe ada kawan. But now after bg appeton, nmpak makin selera makan. I pun bg selang2. :)

http://hattaleen.blogspot.com/2011/03/last-injection-for-wina-and-jalan2.html

Rania Raffel said...

rania pon susah mkn, bila nak suap, dia tutup mulot rapat2.. geram betol. tgh melasak x ingt, berat 9.5kg je tu. doc bg vit, meraung nk bg dia minum. ingt kna try appeton jugak lah, tp sini xde jual,kna tgu blk nnt baru beli..

Rania Raffel said...

rania pon susah mkn, bila nak suap, dia tutup mulot rapat2.. geram betol. tgh melasak x ingt, berat 9.5kg je tu. doc bg vit, meraung nk bg dia minum. ingt kna try appeton jugak lah, tp sini xde jual,kna tgu blk nnt baru beli..

Mummy Zara Sofea said...

i pun bg zara bnda nie since die 1year aritu..mmg elok. skrg nkbg scotts pulak, sje tukar2..

m@Ri@ said...

qaira mewarisi ciri2 mcm mummy..pandai shopping..hehe