Qaira will hit 2 and I'm thinking....
Tuesday, April 19, 2011

NOTHING ACTUALLY!

Ni sume sebab mood mengandung ni. I was thinking to throw a party for Qaira. But during July, I;m in 8 months of pregnancy! Alahai.. letih rasanya nak gendong perut dengan nak layan Qaira. Sian Qaira. I'm eager to throw a party for her sebab now dia dah faham banyak benda. Bila pergi party orang lain, she's excited! dah tahu how to blow the candle! And she knows birthday song tu untuk apa. Hiks! Laginya nak buat party ni, I think nak buat sekali dengan Aqiqah adik Qaira lah. Masa dah suntuk. All the DIY things nak prepare on July harus tak sempat! i have so incoming jobs yang nak kena handle kat Merisik Gallery.  Dah tu bulan 8 puasa. Then raya. After that ok kot.

 Mama Qaira of course excited in preparation. Punyalah banyak benda dah pikir. But, the theme still tengah fikir.. Qaira loves Barney and Mickey Mouse so much. But Barney and Mickey theme wasss so blahhh.. Hahaha.. Kan dah kata Mama dia yang sibuk.Hihi..

And the venue of the party. Ingat nak buat outdoor atau any restaurant yang sesuai, but bila fikir balik kalau nak buat dengan Aqiqah tu, haruslah bukan tahun ni jugak. Alahai.. next year la jawabnya. Double celebration - Qaira and lil sis. Both maybe birth date dekat-dekat. Will se how...


And while cari-cari idea, I found these:



 Birthday outfit yang comel. Kalau last year pakai tutu, this year kasik feminine sket.. Sesuai dengan si gadis yang nak sambut 2 tahun!


 Oh! I love hairband so much!


 Dessert buffet yang suwitttt! Harus tak nak colorful dah.. Nak yg suwiittt2 jer...


 DIY paperbag.. ahaks.. comel!


Party hat yang di buat sendiri.. See..take time nak prepare..

Just an idea.. harus prepare dari sekarang. Mmm, kita tengoklah mcm mana yer Qaira. Mama will try my best to throw a party for you! Just doa Mama get stronger eyhh..sebab lately ni Mama rasa mcm nak patah pinggang semua. Hishhh...

Till now,
xoxo

p/s - Eh, cuwiiittt..sape tahu kat any address online butik yang jual kaftan gojes2, inform me eyh.. harus pakai kaftan time raya dalam pantang.. ting!

Image : Google

10 comments:

Girls Like Me said...

baiknya mama Qaira :) dah la creative..untung Qaira..

Huda said...

kalau x pun kan, wat sekali ngn aqiqah adik qaira pun ok :)

Mrs. Amie said...

Girls like me : Tq Farlina..hihii..creative n malas!

Huda: itulah yg i tgk pikir babe.. sekali jalan!

m@Ri@ said...

wah nak beli kaftan utk raya ke?maria takdak mood nak raya thn ni pakai bj kurung..huhu..

zeta said...

Go Go Mama Qaira..i bet u can do it..!! :)

iza.rahman said...

Hi sis!

Just discover your blog & sis cari kaftan ye...i suggest molek butik [http://molekbutik.blogspot.com/2010/03/welcome-to-molek-butik.html] kat fanpage FB pon name nye Molek Butik...ade beberapa jenis kaftan dia siap boley custom order with reasonable price... :)

AmyMizzunderstood said...

Harus diy...!!

Faryza said...

waaa best nye mama qaira ni kretif... smua leh bt sendiri..
mama adlan.. kaku..wahhahaha

[ Hanie ] said...

heheh best tgk org nak plan birthday party ni. DIY sure nnt cantik2 merisik galeri kan kreatif2 :)

azu said...

bestnya qaira, all kinds of stuff yg sllu kita beli wat befday party sume mommy waira wat sdiri.ur so creative!i follow u. tq~
http://azumie.blogspot.com/