Ni manusia ke binatang?
Wednesday, October 19, 2011

Salam all,

I bukan nak cari publisiti murahan. Ok, reason I tutup comment box kat tepi tu because of this. Cuba u all baca...




Ok, to be honest, I kenal sangat pompuan yang tulis ni. She is my silent reader... I tahu sampai skrg pun dia dok baca my blog. Citer jadi setahun 2 tahun yang lalu... Pompuan  nie, if I citer pasal I jer..or pasal husband I ker..pasti dia drop comment. Comments dia seperti biasa akan menceritakan kisah-kisah dia dan suami dia yang ntah apa-apa.. Sampai ada 1 komen tu, kisah dia cium-cium dengan husband pun nak bgtahu kita (macamlah dia sorang ada husband..ehhhh...letih!)

And sampai satu tahap bila kita ignore dia, dia pegi kutuk parents I cakap yang parents I tak tahu jaga anak. Kurang ajar tak? Nak jer I paste semua-semua yang berlaku ni... those yg baca my blog dr dulu sampai skrg, maybe akan ingat kisah maki hamun I dengan dia.. tapi citer lama, malaslah nak ungkit..bila dia dah kutuk mak bapak kita, memang I pun balas kutukan dia tulah! Sampai blog dia yang kononya best tue, dia tutup sebab ramai sangat yang drop komen kat dia kot dengan sikap dia yang kurang ajar. Ha, blog dia biasalah.. mengisahkan kasih sayang dia pada husband dia.. (mcm yg i cakap.. dia sorang jelah ada husband).

I ni tak pahamlah... bila dia dh cari pasal dengan I, dengan my sis pun dia carik pasal jugak. Sampai masa my sis pregnant, dia siap cakap suruh my sis ni pegi mintak maaf dengan dia sebab dia cakap my sis ada banyak dosa dengan dia.. dosa apa pun tak tahulah... kenal pun tak.. jumpa apatah lagi.. dia yang dok kutuk and drop komen maki hamun kitorang adalah... I tahu dia marah sebab I pegi buat kenyataan kat blog, mulut dia mcm longkang... I siap paste nama blog dia.. since kejadian tulah, agaknya dah malu, terus tutup blog! (kalau tak bersalah, buat apa nak tutup blog kan?)

Nak jadi citer, dia ni not so called junior i dululah.. nak panggil junior pun malas.. sebab kejap je pun dia sekolah kat situ.. and I tak kenal dia langsung pun masa sekolah dulu... batch dengan Shila Shower.. when Shila knew about this, the same things Shila ckp pd I, yg perangai dia memang macam ni. And Shila pun penah kena dengan dia dulu.. Aiseh... (Sorry Shila.. kak Amie need to tell this.. sakit hati sangat!)

And, ada ke patut, dia pegi drop comment mcm ni kat I? Hello, ko siap cakap padan muka kat aku lagi kan? Apa yg ni di padan mukakan? Aku siap bersyukur je anak aku takde.. sebab itulah yang terbaik yang Tuhan bagi kat aku? Ko ada? Aku ni siap dah ada saham kat akhirat nanti... Tunggu dunia kiamat jer nie..? Engkau? Ada? Takde kan? So, aku siap senyum sebab anak aku nanti tunggu aku kat sana! Paham? Sikit pun aku tak menyesal sebab ini takdir aku! Paham? jeleslah tue... Aku tak nak Tuhan tu buat perkara yg sama kat ko... Aku minta, Tuhan tak payahlah amik anak ko mcm mana dia amik anak aku... Sebab nanti  ko akan jadi sebahagian yang beruntung kat akhirat nanti.. jadi, aku tak nak doa anak ko mati! Semoga anak ko panjang umur! Aminnnnn....

And lepas dia drop comment mcm nie, my sis, terus fb husband dia...(actually husband dia adalah kawan lama I masa skolah dulu...tapi tak rapat pun..) Then husband dia cakap, akan tanya dia samada betul ke wife dia bt mcm tue... Jawapannya memang taklah dia nak mengaku kan....! Mmmm..

Sorrylah guys.. I dah lama pendam.. sakit hati dengan org mcm nie.. tapi i ignore jer.. purpose I tulis entry ni, just nak bgtahu dia.. sekali lagi dia drop comment kat blog I atau my sis, I tak teragak-agak paste gambar dia anak beranak kat sini... Nanti baru ko tahu langit tinggi rendah.

That's all.

Chow!

19 comments:

NuRuL AiNA said...

hehe dah lama tak dgr amie 'merempan'.. tapi mmg agak kurang ajar la komen tuh. takpe biar Allah je yang balas.

!k@ said...

hmmm...xpatut la org tu komen mcm tu..sy yg br baca blog ni pn hiba ngan ape yg menimpa amie..wlpn xkenal..tp ttp rasa sedih..
xde perasaan agaknye org tu..
sory ye..sy lak beremosi..
bukan pe..tergamak lak org tu drop komen camtu...

[ Hanie ] said...

astaga...
kot tak kene kat batang idung sendiri bole la nak ckp mcm tu. adoii...takde hati perut la. betul kate u amie, hanya insan terpilih yg Tuhan duga mcm amie sekeluarga lalui. haihh, letih jgk la tgk org mcmni...emo dibuatnya! hish

Mrs. Amie said...

Nurul Aina : Ingat mmg tak nak maki hamun.. tapi ada jer lalat2 yg sibuk..biarlah Tuhan jelah yg balas..tq

Ika : no prob... pasal Damia, I'm happy for what happen to me.. ada reason dia sdiri.. and i tak nak menyesal pun... kita bersyukur jelah.. tq dear

hanie : kan Hanie??? penjahat org ni! agaga

AmyMizzunderstood said...

tak puas hati lagi..bila aku buat entry pasal momment aku bersalin mudah..dia cakap macam la aku ni beranak sekali jek..heheh,,,..tang dia tu tak nk citer plak..??mm la ko beranak sekali wehh,,..tuhan tu adil..sekali kene laknat..meh aku nk ckp pdn muka kat ko plak..bleh?mesti boleh...

Azi3 said...

asal lah binatang ini x mati terus... idup nk dengki jer kerja nye.. dia jelous lah kat kak amie.... isy kalo kn btg idung azie.. agak nye mmg bbakul2 kn maki hamun... bodoh vavi nye ppuan.....

!k@ said...

ye la mrs amie..
semua yg berlaku ada hikmahnye...
so xpyh peduli la ngan org2 camtu..bia dia hidup dlm dunia hasad dengki dia tu..

aMiYs said...

boley ckp mcm tu.. mulut puaka btui.. biar la amie.. kena diri sendiri tau la cane..

Cik Puan Peah said...

die ni blogging lg ke kak amie...teringin nak tengok wajah pendengki terhebat ni....

♥ Wina ♥ said...

suka label u tue beb hikhikhikkk

~YUN~ said...

akak,i pn ader experience dgn orng jenis cmnie,dulu ms i misscarriage,orng tu ckp kat i,ni semua balasan sebab ape i buat kat die,siap ckp what goes around comes around,and this is what u get,padahal i pn xtau sebenarnya ape yg berlaku,sdih sgt die blh ckp cm2 masa kita kehilangan seseorng yg kita syg..ni semua kuasa Allah sis,xlama tu mak die meninggal,mayb Allah nk tnjuk sebenarnya perit and sedih kalau kita hilang sesuatu yg kita syg..

die xrasa,die blh ckp..sis sabar k,orng mcm ni,xkene tu die berani cakap..

Zura Baharudin said...

babe, sampai macam tu skali? adeh.. macam2 jenis manusia sekarang. Tak hairanlah kalau banyak bencana Allah turunkan untuk manusia ni jgn terus lalai.

It's okey! ur lil angle Damia will always look after the mother.

Lots of love,
Zura

Mama Likha said...

masya allah.. i ingtkan entry psl budak perempuan kelar baby die dlm asrama tu... rupanya entry psl org yg sja2 cari pasal dgn yu n sis...


mmg gila lah bila baca balik shout out dia tu..... i pernah gak ikut dulu kes yu dulu2 tu....


tk phm lah org mcm ni.... rasanya org mcmni mental dan tkleh tgk org 'lebih' dari dia kot.... kat dlm dunia skrg ni mmg byk org yg mcmni dear.....


actly, rasanya yu boleh buat police report kes2 mcmni.... cyber criminal... kalau dh terlampau nti, bwk je kes ni ke legal... bru die thu kita ni sapa.. hih geram gak....


apa2 pun, keep strong n fight yer amy kalau die makin over the limit....but anyhow in different side, peduliklah kata2 dia sebab die bukan sesiapa pun...


Alfatihah utk lil damia.....

SurayaHarris said...

Jahatnya mulut org tu amie..sabar aje yer..

ShilaShower said...

tak tak dia bukan batch sayaaaa. maklom lah saya ni perempuan gemok, mana stended kawan ngan dia yang konon slim always lepas beranak.

slim ke skinny? :P

tp saya rasa dia akan terus baca. so biarlah dia merempan sorang2. hehehe

zeta said...

Astaghfirullah..takutnya jmpa org2 dengki mcm ni..xtau nak ckp ape..
U bykkn bersabar ye..

nieda said...

aiseh...ada gak org mcm tu yer..kita hidup ni tak perlulah ada hasad dengki...Sapelah kita nak judge org tu byk dosa kan..Tak baik

Mama Kyra said...

ish apesal la mulut dia cm longkang ye..kena kt batang idung dia nti baru tau langit tu tinggi ke rendah..

fiza said...

I ada perasan komen tu before u delete shoutbox. I yg baca pon rasa sakit hati. memang kurang ajar ah pompuan tu, hati kering.