Mama...
Friday, July 25, 2008





video


Hampir 20 hari aku menjadi isteri kepada Muhammad Shahril Bin Abdul Malek.. Rasa sekejap je since we're in love 9 years ago..Yup, 9 years..dan selama 9 tahun dia ada disini..disisi aku..yg menemani saat susah dan senang bersama..


At this momment, i really miss my late mother...hope she's here...bersama2 rasa kegembiraan aku menjadi seorang isteri... kepada seorang suami yg dia sendiri tahu...yg dia lihat saat2 zaman cinta aku...dr sekolah menengah till dia pergi saat2 semua umat Islam sibuk meraikan Aidilfitri...it's almost 3 years u're not with us.. rasa mcm semalam baru berlalu...rasa mama ada disisi aku..


Ma, i really miss u...so much..I just want to let u know that I've become someone's wife rite now...Dia masih org yg sama...Aril ... yg slalu sembang2 dgn mama bila dtg rumah.. yg slalu ckp "kalau nak tackle anak, kena tackle mak dia dulu.." sounds straight to the point...tapi itulah dia, Aril...yg suka ckp ntah apa2 ntah ikut kepala dia sendiri... yg muka xmalu ckp "saya nak kawin dgn anak makcik" .... and u're just laughed...


Ma, he take a good care of me rite now...he's a good husband and he always talk about u... "Kan best kalau mak awak ada skrg..." ....When he said that, I just can't stop from cry... He promised me he will take care of me... No need to worries... I believed he can hold his promises... that's the reason why I married him...


It's almost 3 years u're not here.. We are doing well here... Ayah masih selalu renung gambar mama... Rizuan is 14 years old rite now...he's bigger and bigger and u don't worry about him...he's a teenagers rite now.. cepat betul masa berlalu...Atiqah was doing great with his beloved boyfriend..and me, I'm happy with my life as a wife..


Masa wedding hari tue, Aril buat slide show about ourself to be viewed by the guests.. Your friends are there too...The slide show buat kita (kita ialah cara aku membahasakan diri dengan mama) tak tentu arah.. Most of the guests cried..myself too...and all the families cried..Aril tenangkan myself..I just can't control myself at the momment I watched the slide..very touching... I wish you're there... to share the happiness...and the momment....


Dalam masa happy2 tue, kami masih tak lupakan Mama... kami buat tahlil utk Mama lepas akad nikah... semoga roh Mama tenang di sana...


Ma, even you're not here, it's ok.. sbb Allah lebih sayangkan Mama... itu yg kita perlu terima.. Sebab setiap yg hidup pasti merasai mati...Kita pasti akan jumpa lagi... itu yg pasti...Biarlah masa sahaja yg menentukannya... Al-Fatihah..Amin.

7 comments:

amy said...

sad and happy..
well arwah mama penah pesan kat me.."LIFE MUST GO ON!!"
till now aku pegang..so..make sure ko pun pegang benda yang sama..okies?our motto is SUSAH SENANG BERSAMA! ingat!!
Dear all..my sis mmg mcm nih...cengeng orangnya!!

sabrina.h said...

touching :'(
wahhh long journey too,9 years..
congrat's

Ms. Amie said...

To my sis amy, dilarang mengutuk aku sesuka hati...apa pun aku sedih arr...uwaaaa...

To Sabrina, yup..me and him ada banyak suka duka bersama... thanks dear!

Liyanaroxx said...

Amie..
sedih gle i baca entry u ni...
siap mengalir air mata...dahler i kat ofis ni...pelik plak budak2 ofis tengok mata i merah...
Al-Fatihah for your mother...
Semoga beliau aman disana...Amin...

Mrs. Amie said...

me to liyanaroxx : thanks liyana.. xpela.. it's fated...

Anonymous said...

congrats for ur wedding although dah beberapa bulan yang lalu.. so sad baca part ni.. rasa nak nangis jugak coz my mom also has passed away 3 years ago.. and now i'm bz planning for my wedding.. really hope that she is also with me.. i really understand how u felt at that time... entah mcm mane dgn saya nanti.. harap2lah dpt thn dari nangis byk2... semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh mak awak n mak saya.. amin...

Mrs. Amie said...

me to anonymous : I think u juga boleh setabah I... yg pasti kita semua sama; menyayangi insan yg melahirkan dan membesarkan kita, Mama.

All the best with all ur preparation... guess what? They will always be around us.. that's for sure....Al-Fatihah.