I'm in my 2nd trimester
Thursday, January 29, 2009

Sorry peeps. Cannot lari from the topic of pregnancy lately nie... hihihi...


Well, after long cuti2 raya... here I am... in my 2nd trimester of pregnancy!


I was in Melaka during cuti2 tue.. balik kampung husband as my sis in law bertunang... so, I'm the one who made the hantaran and so on and will update later about cuti2 Malaysia nie...


Well, well, well! Yesterday, I pegi check up.. baby is fine, mommy is fine.. the Dr. said I will feel the movement of the baby during 18 weeks of pregnancy... so, I tak sabar nak rasa...excited! Nak rasa anak mommy gerak2 dlm perot... haisshh... Hihihi...


After came back from Melaka, semalam I cuti lagi... but, surprisingly, semalam saya masak! Yeay! Even it's just spaghetti bolognaise, tapi bawang2 are involved and i feel ok! Yeay! Saya masak, saya masak (tue pun sbb my mother in-law takde umah).

Mmm, to those yg bagi comment tue kan, thanks ya for concern about me.. really appreciate it! Those yg baru2 pregnant nie, mmm, sabar jela.. nak tak nak u will feel the difference..bcoz ur body change... the hormone change... so, mesti akan rasa lain n tak sedap badan.. lain org, lain effect dia... kiranya I nie taklah teruk sgt... ada org yg lagi teruk dr I... but, at least I rasa syukur sgt... the time I pregnant nie, dtg tak terlalu cpt and tak terlalu lambat... coz ada org yg tunggu utk pregnant bertahun2 lamanya... dan ada org plak, terus instant belum apa2 dah ada... kira tahap I nie okla..still dpt honeymoon and feel duduk berduaan as husband n wife for 3 months before kedatangan org baru yg akan melengkapkan kehidupan as a husband n wife....

So far, I rasa dah ok sket..semalam I pegi check up, darah ok, gula ok, cuma berat i hanya naik 300gram from last month..ikutkan I nie muntah2 sbb I demam aritu n sebulan jer I rasa tak sedap badan... before that, mmg takde langsung...Hihihi...

I rasa happy skrg... but me n husband still tak buat apa2 preparation utk beli brg for the baby..I think tggu next month la... baru I nak tgk n survey2..but skrg kan I ada tgk Silver Cross stroller tue... cantik sgt.. but I think this is not important sgt at the momment.... nnt dekat2 nak keluar baru beli.... kan?

So, till now.

Daaaa.......

6 comments:

Aku said...

Hopefully, you're doing fine in your 2nd trimester until delivery. Dah boleh masak guna bawang tu, satu petanda baik. So, daddynye bleh lah makan masakan air tangan mommy yang sedap tu. =)

~BEE~ said...

suker la dengar perkembangan orang preggy ni...but honestly i mcm 'seram' dok dekat org preggy...ntah ler nape...since long time ago...ada rasa risau klu nmpk org preggy jaln2 terutama yg dah sarat...

kalau tjumpa kat memana memang selalu ngelak...maybe that's bcoz I blom jadi mom to be...maybe my time nanti (ntah ler bila) lagi over excited...wahaha..gedik sudahhh...

cendawanintim said...

soping barang2 baby bersama asben memang syiok!

The Mrs-Bride said...

kitorg dh start survey2.. tp nak beli maybe tunggu dh 6 or 7 months.. heh.. :)

Mrs. Amie said...

me to Aku : Rasa gedix plak bila kuar statement tak bley masak n bau bawang... haisshh... tapi tu la kenyataannya.. thanks babe!

me to bee : I pun kdg2 bila tgk perempuan preggy yg perut besar sgt tue, rasa seram jek... lagi2 bila diri sendiri dah pregnant...hihihi

me to cendawanintim : duitnya pun syiok jua..hahaha

me to the mrs-bride : yerla.. beli awal2 pun tak guna.. bukan nak guna skrg kan? I pun baru nak start survey2 la.. kalau ada apa2 brg yg best tue, share2 la ye!

The Mrs-Bride said...

okeh! sure np!! tp yg kitorg dok excited survey is the stroller... sbb x pakai pk utk baby boy/girl.. memane pun boley!! hehehe.. we have some brands in mind! nnt share2 okeh.. ;)