Of course lah aku terasa...!
Tuesday, February 3, 2009

Aku nak sambung dengan citer sorang pompuan yg jeles dan dengki yg aku citer sebelum nie... Mmm, nampaknya dia singgah n membaca blog aku lagi even dia dah buang link address blog aku... hihihi... Nampaknya dia juga mudah ketawakan org dengan apa yg dia dah buat... Oh! Mesti dia lupa yg dia juga tak dididik dengan tidak menyakitkan hati org lain... seperti yg dia ckp sebelum nie.. (Patutlah....)

Mestilah aku terasa pompuan oi... mmg ko tak maksudkan aku dengan entry ko yg Apa ada dengan org JELES? Tapi ko ckp pasal adik aku kan? Dan perkataan didik ko tue mestilah refer pd parents aku jugak kan? Kurang ajar betullah...

Oh ya.. dah lama aku kuarkan link ko dlm blog aku.. buat semak jer... aku pun tak teringin.. since aku tahu perangai ko... eee.. just not my type!

Buat apa ko nak mintak maaf kalau ko rasa ko tak bersalah? Bukan ke perkataan maaf tue hanya dikeluarkan bila kita ada buat salah kan? So, nampak sgt la ko mmg buat salah kat aku... no wonder ko mintak maaf... hahaha... kat situ jer nampak sgt ko bersalah...

Korang semua refer entry nie :
My 2nd trimester...oh 2nd trimester

Dan baca komen kat situ.. dan korang akan nampak ada 2 komen telah dipadam... dan bawah komen yg dah dipadam tue, adalah komen dr my sis.. dan aku rasa adik aku ckp pun, just secara melawak... tak tahulah pulak sampai dia TERASA hingga memadamkan komen dia sendiri kat entry tue... kalau ko tak terasa, kenapa ko padam pompuan? Wah, pandai ckp aku terasa.. ko terasa tak pe pulak... hahaha

Dan refer komen yg aku reply for each of every readers kat situ mengikut turutan... walaupun dia komen yg menyakitkan hati aku, aku tetap reply pada dia tanpa rasa sakit hati.. maknanya aku reply baik2 la.. aku malas nak kecoh2... bila korang dah tahu sape yg aku maksudkan, korang google la blog dia.. atau pun kalau korang malas nak cari, e-mail aku miz.amie@yahoo.com dan aku bg terus address dia.. pastu, korang baca komen balas dr dia..

Kan entry tue aku ckp pasal 1st trimester aku yg aku tak boleh nak bau husband aku la, tak boleh masak la... apa la.. tapi dia reply, yg dia tue bagus sgt.. 1st trimester dia, boleh CIUM PELUK suami dia, boleh masak untuk suami.. siap cakap suami dia puji dia masak.. For me, what the hell? Lantak ko la suami ko puji ko masak sedap ker apa ker.. mungkin sedap bagi suami ko jer.. org lain mungkin tak... mampos la ko boleh peluk cium laki ko.. siap ckp yg dia bukan perfect sgt., tapi masih boleh buat semua2 benda tue.. Hello.... kat blog aku nie, ramai lagi mommy to-be... semua pun share experience dorang... tapi takde pun kuar statement yg menyakitkan hati.. semua bagi support kat aku... cuma ko jer lain.. bukan bg support.. tapi ko buat comparison diri ko dan diri aku... bukan 1 komen nie jer... komen2 dr aku kawin, sampai sekarang, semua ko compared... sbb tue aku selaku empunya blog, boleh paham cara ko menulis komen pd aku! Mungkin bg korang, benda nie small matter.. tapi kalau dia selalu singgah n drop komen kat blog aku dengan ayat2 comparison dia tue, lama2 mestilah aku dapat rasa ada something yg tak kena.. !

Aku tak kata, kat blog aku nie ko tak boleh share experience ko... tapi tak payahlah ko describe yg ko tue perfect sgt, yg ko nie mcm isteri mithali sgt sampai suami ko jela yg puji ko... suami org lain takde puji bini dia... apa yg husband aku ckp pd aku, takde lah aku nak announce kat public laki aku cium aku, peluk aku... dan nama pun laki bini, dah sah2 la aku tahu mesti ko peluk cium laki ko...

Pandai plak, ko padam entry ko yg mengutuk adik aku tue kan? Biar nampak ko tak bersalah.. ko nie mmg baguslah...ko buat statement... pastu ko takut org lain baca, ko padam... ishh..tak tahula org jenis apa ko nie.. So, klu korang gi blog dia, dia dah padam entry Ada Apa Dengan org Jeles? Menyesal aku tak copy jer apa yg dia tulis tue.. ha, kat situ jer dh nampak sgt ko tue bersalah lah sbb pandai ckp aku nie tak TERDIDIK la apa la... well, bijak!

So, dr sini pun aku boleh judge ko yg ko nie org jenis mcm mana.. bak kata org, Baling Batu Sembunyi Tangan... itulah engkau!

Aku rasa bodoh melayan ko... tapi aku betul2 tak suka cara ko nak menyakitkan hati aku....





35 comments:

Anonymous said...

Sis, I dah baca blog dia.. I paham apa yg u cakap tue.. dia pun pregnant kan? Siap ada org mempertikaikan dia mengandung 7 minggu tapi kawin baru 5 minggu.. sian terpaksa explain... kalau baik hati, mesti org tak sibuk2 nak tanya.. betullah.. cara dia ckp tue annoying.. sabar yer for the baby... I still suka baca blog u sis..

nurulzia said...

u..nak tau link dia bole?hehehe
amie, sabar je banyak2..takut nanti baby u pun sama2 rase mcm u rase...u buat bodoh je ngan manusia jelik mcm tu..jgn stress tau..takut affects u la my dear...
biar je dia mcm tu..dia tak takut ke yek nanti baby dia pun jadi mcm dia?NAUZUBILLAH la kan..

nurulzia said...

u..nak tau link dia bole?hehehe
amie, sabar je banyak2..takut nanti baby u pun sama2 rase mcm u rase...u buat bodoh je ngan manusia jelik mcm tu..jgn stress tau..takut affects u la my dear...
biar je dia mcm tu..dia tak takut ke yek nanti baby dia pun jadi mcm dia?NAUZUBILLAH la kan..

Enche' Adykasyah said...

Hehehe Mizz Amie.. Kau memang divas malatop walaupun perut dah memboyot.. Anyway, hari semakin dekat.. Amalkan doa Nabi Sulaiman yea.. Semoga dipermudahkan proses kelahiran anak tu nanti..

NuRuL AiNA said...

miss amie..sabar dear sabar.. :D

biarkan aje.. tiap ibu yg mengandung bukan sama.. biarkan aje orang tuh. janji kite bahagia ye dak??

jgn duk baca dh blog die..sakit jiwa je nnt. hehehe

gembirakan hati so the baby also will be happy in your womb... ~grin~

NuRuL AiNA said...

miss amie..sabar dear sabar.. :D

biarkan aje.. tiap ibu yg mengandung bukan sama.. biarkan aje orang tuh. janji kite bahagia ye dak??

jgn duk baca dh blog die..sakit jiwa je nnt. hehehe

gembirakan hati so the baby also will be happy in your womb... ~grin~

m@Ri@ said...

em..kak amie..sabar ek..jg baby baik2..jgn lupa update gamba nnt...=)

Aku said...

hi amie,

Jangan peduli ngan org2 yang mcm tu. Buat tak tau je, nnt lama2 dia akan bosan. I'm afraid it will effect ur emotions yang tgh preggy skrg ni. U take a good care of yourself, ur baby and ur hubby k. Just don't give a shit to 'em, and you have nothing to lose. hehe.

[ Hanie ] said...

haaa..sape la tu yer? isk isk isk. Dua dua dah la pregnant. Jgn la gado2. Haih, sabor eh amie. Ramai lg yg menyokong amie. Takde sorang tu, tak terjejas pon..kan? ;)

amy said...

aku sian kat laki dia..haishh!
nk buat camner nasib la dpt betina cam tu..kecoss!!
rasa2 dah 2 entry kot dia padam..kalau dia baca komentar ini..

dear jongos..
ko gi block je la blog ko tu..sebelum aku paste balik apa yang aku dh copy..agagag..igt ko sorang je bijak??aku yg tak tedidik ni pun bijak okk..selamat la ko!

ni kak di pun kalah ni..jahat nyer aku..

kasihatie said...

sabar yer aime..manusia nie kalau dah dengki ngan orang cam tue lah rupanya.ader jer benda yg nak bagi kiter sakit hati.tp sbgi manusia yg bertamadun cam kiter berdua nie..hehehhe tak dernyer kiter nak dengki2 kan.ngeh..ngeh..aime..nak tau gak link blog minah sengal tue.

Anonymous said...

just nak support sikit,

go here untuk cerita hangat ini

http:http://cynta-chantek.blogspot.com

Mrs. Amie said...

me to anonymous : tahu tak per... sbb tue I sakit hati.. thanks anyway...

me to nurulzia : cek komen kat bawah nie.. ada insan baik hati dh bagi link...

me to Enche' Adykasyah : sape soh cari pasal dengan aku? aku nie baiklah tak memaki hamun org... cuba mulut aku jer laser sket.. tue pun kalau org laser.. thanks ek for the info.. aku mmg nak baca ayat2 quran nie.. biar tenang sket dr kedengkian manusia...

me to nurul aina : tue la.. org mengandungkan lain2... dengar jelah luahan hati aku... xpyh2 nak compare2 kan?

me to maria : thanks maria...

me to aku : thanks babe.. takpe, i luahkan perasaan kat blog jer.. hope tak terbawak2 kat baby... ish... sibukla dia tue muncul dlm hidup ku...

me to hanie : amie tak mo gaduh... cuma mempertikaikan kesibukan dia di blog amie.

me to amy : hish... bagusla.. klu dia cari pasal lagi, aku tunjuk print screen yg aku dh save nie.. pandai plak padam entry yg kutuk kita tue...

me to kasihatie : link spt di atas... tapi dia dah padam entry dia.. korang tgk jela muka dia..

me to anonymous : ko nie sape ha? pandai betul mencari..tapi dia dah padam entry dia... ko mesti sempat baca kan? pagi2 nie bila aku bukak, dia dah padam...

AlexAlabasta said...

Lex, perang lebey2 pon x guner...

Live ur life the fullest, just leave ur enemy a finger~!

Anonymous said...

just call me anonymous, any how, blog
http://cynta-chantek.blogspot.com hanya invited ppls sahaja boleh masuk. Dia baru ubah pagi tadi...

Malu kot, satu entry kutuk orang, dua exited mengandung sampai lupa exactly bila 1 week ngandung..... alih2 7 weeks after 5 weeks kawin

ketiga terkejut ada org komen blog dia yg selama nie sorang pon tak komen...

anyway, i think you nie such a good blogger and friend too... laser2 sikit tu tak pa akak pon laser... hehehehe...

Anonymous said...

I dont know you and I dont know her but I did manage to read her blog last nite. Btw, she has blocked her site...hahaha....i so know this type of people, they dont take responsibility for what they have done and they try to cover up so that they look so perfect....I dont see why she should be so ashamed to block her blog if she claim that she didnt do anything wrong...

Anonymous said...

http://cynta-chantek.blogspot.com

She is back @ 2.07PM

Boleh lah dia berbangga sbb ramai view blog dia....

Liyanaroxx said...

kak,tadik baru buka blognya...dia dah publickan semula...x private agi dah...heheh~
kak amie...leh explain tak?mcm mana org yg baru kawin 5 weeks leh ngandung 7weeks...jeng...jeng...
jeng...almaklumlah...tiada pengalaman agi...juz nak tau jerk...heheheh~

Mrs. Amie said...

me to alexalabasta : thanks 4 ur advice.. tapi klu enemy tue tikam belakang, sakit wooo...

me to anonymous 1 : ish, pasal tempoh ngandung dia tue, malas nak layan.. lantak pi la... tapi dia dah buang entry yg dia eplain dia mengandung dah 7 minggu... mak tak paham noookkkk....

me to anonymous 2 : dia dah bukak dah... apa yg boleh dikenalpasti, setiap komen dr blog nie, adalah kekuatan bg dia utk kejap buka blog, kejap tutup... ikut mana dia rasa ok... dr situ dah tahu, mcm mana jenis pompuan nie.. org tak cri pasal, dia cari pasal!!!!

me to anonymous 3 : biarlah dia berbangga dengan kejahilan dia.. tapi klu dia tak padam entry kutukan dia pd aku tue, mesti lagi ramai yg singgah... dan juga explanation pasal pregnancy dia tue.. kalau betul asal dia padam ntah....tak paham...

me to liyana roxx : kak amie pun tak tahu mcm mana nak explain... tapi setahu kak amie, kalau nak kira pregnancy weeks, mestilah kira hari terakhir menstrual after kita melakukan perhubungan tue kan... bukannya kawin bulan nie, kira dr bulan lps punya period.. bt pa nak kira bulan lepas punya sedangkan masa tue kan belum make love... tapi bab nie, kak amie tak epert.. pasal pregnancy dia tue, kak amie malas nak amik tahu.. biarlah dia.. maybe dia salah kira..

Liyanaroxx said...

oic...mcm tuh ke kak amie..baru paham...liyana pun rasa mcm apa yg kak amie terangkan tuh...hehehe
neway,thanx 4 da explanation...
*weee*

dialicious said...

Amie..memula i x berapa paham sgt and was about to tell u 'bo layan ' jer.Tp i remember mmg ade 1 komen yg show off gile psl die xde alahan n masak sedap la apa in one of ur entry.i buat dek jer sbb igt normal.But after u mentioned in this entry,I visited her blog..x sure la its her or not tp mcm jong2 inai sket kan..hahaha..paham x..hehe..patutlah u bengang,die mmg mcm suke show off..alahai..dunia tak semestinya indah selalu&engineer bukanlah sekuntum..;p

mira.anwar said...

Wah, dah jadi hangat.. semalam saya baca entry nie dan pegi ke blog this girl.. ada kat satu entry nie, sorang kakak komen ttg pregnancy dia tue kan..kakak tue ckp, utk elakkan org mengata, baik confirm dgn Dr. dulu samada betul ke tak dh 7 weeks pregnant...and other advice yg saya rasa bukan nak memburukkan dia.. pastu dia reply lbh krg mcm ini, dia dah jumpa Dr.. dan dia bukannya tak tahu pasal kiraan nie.. dia ckp, dia akauntan, suami engineer, baby yg bakal lahir tue will become a doctor..

For me, bila saya baca jer, saya rasa saya dah tahu dia org jenis yg macam mana... mcm bodoh sombong pun ada gak.. tak perlulah nyatakan dia akauntan, suami engineer.. seolah2 membodohkan kakak yg komen bg nasihat tue.. tapi entry tu pun dah padam bila saya buka balik hari ni.. mmm, no wonder...

To you kak amie, dah sah2 dia mcm tu, tak payah lah layan... buang masa!

13may said...

errr...errr....

Anonymous said...

meroyan kot die tuh..
i tgk pun so so je gurl ni :p
suke show off! grrrggrrgr

Mrs. Amie said...

me to liyana roxx : ok, no prob... tapi kak amie pun bukan expert regarding all this..

me to dialicious : haaaa... u pun perasan? so, i tak tipu kan.. diah, i paham pasal jong2 inai tue.. hahaha... x baik tau...

me to mira.anwar : i pun baca komen dia tue.. see, perangai dia show off giler...

me to 13 may : apa er er.. pas nie mesti ko buat topik nape pompuan suka gaduh? hahahaha

me to anonymous : sorang lagi perasan yg dia suka show off.. dah lah tiru ayat i kat latest entry dia arini..cis... xpe... i will keep visiting her blog.. tgk dia nie jenis macam mana... akauntan lah kata...

dialicious said...

Amie..how old is that girl yer?Kalo setakat ada degree accounting sama jelah mcm i tp i blum boleh digelar akauntan lagi.So long that u have not completed any professional xm,become a member of MIA and have that chartered accountant's stamp in ur hand,U r yet to be called an accountant..
Adui..malunya ada org mcm dia..hehehe

Mrs. Amie said...

me to dialicious : she's 26 this year if i'm not mistaken.. she's my junior during zaman bila ntah masa kat skolah dulu.. dia penolong pengarah katanya di jabatan kerajaan.. penolong pengarah meaning that dia ialah pegawai lepasan ijazah sahaja... not the timbalan pengarah... eh diah, i pun pernah dengar, akauntan must become a member of MIA... tapi tak kisahlah.. kalau dia kata dia akauntan, who cares? apa dia ingat akauntan kerajaan gaji besarkah? malas la nak ckp...takpe babe, tak payah sibuk dah pasal dia...

f A r H a N a said...

aloha sis...ade gak org cam tuh erk???ade lar baca entry2 yg tinggal kat blog die..apekah motiff die?

neway, congrats*jeles erk coz lum ade baby*...n take care!!

*fren of Amie Atiqah*

The Mrs-Bride said...

wahh.. sampai camni issuenya.. hmm.. i rasa cam penah come across blog dia.. tp x pahsan lak the isi2.. nnt la i check again.. hihi.. sebok jer i..

anyhow, babe! pedulikkan sajooo.. u juz take care okeh.. anyway, june kata maybe turun KL end of month.. marilah berronggeng dgn perut memboyottt! i tingin jumpa u! hihihi.. i nih awal2 shy2 tp lama2 bising gak.. :))

take care okeh.. apa2 roger me! ;)

awandania said...

Anak dia doktor gigi ker? hehehehe

naimatulrais said...

mrs amie...
u buat buduh je ek dgn org mcm tu.. u tu dhlah tgh mengandung.. takut kang terbawak2... org2 mcm tu hanya speed bump in our life.

mrs SyeDiz said...

kak mie!
betul sume org ckp.
buat bodoh je dgn dia tu. xde la cantik sgt pun. eksyen je blebih. huh.

tc k.
enjoy ur pregnancy!

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

hohohoho come n read mine.search on my blog psl post=partum woman.hahahha

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

hohohoho come n read mine.search on my blog psl post=partum woman.hahahha

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

hohohoho come n read mine.search on my blog psl post=partum woman.hahahha