Langkawi
Monday, February 2, 2009

Skrg sempat nak update pasal Langkawi.. Well, holiday nie serba tak jadi jer bcoz of what? First day dtg, husband demam panas ok.. tapi kitorang gamble pegi jugak Langkawi dengan harapan nnt demam tue kebah... Sampai jer Langkawi, kitorang check in kat Langkasuka Beach Resort kat Pantai Chenang. Then, ingat nak jalan2... tapi demam husband nie panas sgt.. so, kitorang tido jer... sampai ptg...

Nie la akibatnya kalau demam kan... makan pun malas nak keluar.. so, order from room service jer...sedap!

Esoknya, husband menggagahkan diri jua gi jalan...hik hik... kitorang sewa Keta Saga yg baru tue.. best! Murah gak la.. 3 hari tue RM140 jer sewa... not bad la kann... Then pegi Pekan Kuah.. beli2 coklat pastu husband tak tahan nak gi Klinik... boleh tak kat Pekan Kuah tue ada 3 klinik jer yg kitorang jumpa... pastu semua tutup... pukul 6.30 baru di buka semula.. bila dtg 6.30, ya Allah, ramainya manusia yg sakit.. nama pun klinik ada 2,3 kerat je kan... so, tunggula sampai lebam...hehehe..

Hasil rembatan ptg itu... tak beli byk pun... rasa tak larat nak makan...

B4 tggu klinik kul 6.30 tue, kitorang gi jalan kat Dataran Helang tue.. tangkap2 gambar bosan.. oh ya... mmg pun, husband n aku, nampak berisi kan? hak hak hak...

Pas gi klinik tue, kitorang dinner kat 1 restoran Wan Thai.. dekat Pekan Kuah..belakang KFC tue.. sedap.. restoran nie ala2 Chiang Mai yg kat Sungai Buloh tue.. sadap!

Pastu, last day, boleh tak aku plak demam... so, aku mmg tak larat.. b4 check out tue, sbb mmg takde aktiviti apa pun yg kitorang buat, tangkap jela gambar kat area2 hotel tue...

Tangkap gambar kat bilik hotel tue... pastue, check out. Flight kul 5.. so, ada masa lbh kurang 5 jam, kitorang jalan2 tawaf 1 Langkawi... gi la konon2 nak naik cable car tapi tutup plak sbb angin kuat.. Cis, kul 4 kitorang pun pulang..

Bosan kan? Nie holiday berehat namanya.. Lantakla...

9 comments:

The Mrs-Bride said...

ohh i sbnrnya lagi suka cuti2 yg rehatttt jer.. bukan malas okeh! tp suka laa relax2.. lepak2.. makan2.. jalan sket2.. tak perlu la jalan byk.. sbb i lg suka spend quality time alone (with hubby of course).. cuddle up ke.. lepak tepi laut.. ahhhh heavennnn!! we're planning for 2nd babymoon tp tatau nak pi mana.. i nak gi langkawi gak.. tp hubby cam nak gi elsewhere! so tatau arr... hopefully it's gonna be pulau2.. hiks!

pssttt.. tuh baby bump suda nampak! so it's time to gather up lahh! :P :P

~BEE~ said...

wahhh...bestnye...at least g bercuti-cutian...

koklie's said...

waa..beshnye pegi langkawi...i pun penah pergi dulu tapi yg xbestnye xpenah pegi so kitorang duduk kat otel yang jauh daripada pantai huhuhu pastu mensasatkan diri ditengah malam dengan minyak kereta nissan sentra yang sudah menyala hahahaha

Anonymous said...

Nice Pic.... Nice place

Liyanaroxx said...

salam kak amie....
wah!!!dah lama lah x singgan blog kak amie...kak amie sejak pregnant nih makin comel lah~
wow!!!gi langkawi ek?kira Babymoon ler nih?bestnya!!!banyak shopping tak?;)

[ Hanie ] said...

haiyohhhhh byknyer coklat!

Shazreen said...

Restoran Wan Thai tu sedap kan?
Baru try last month...
Serious sedap....

:: p R i n c E s S _ N :: said...

rmainyerr y g langkawi.....nk jgak laa...

M-a-r-n-i-z-a said...

wah..
sonoknya..
teringat pulak time honeymoon di sana...
resort yang sama...
indahnyaa...