Expensive toys!
Thursday, May 13, 2010

Toys for babies and kids really expensive kan? Especially those good educational toys and good brand like Fisher Price, Playskool, K's Kids etc. 

But, being a parents, kita tetap akan beli and beli sbb toys are really important to them because there is so much things for them to learn. And learning experience should be fun to them.. mesti ada colors, textures, taste and sounds!

But, after beli an expensive toys for our kids, kadang-kadang perasan tak their interest on toys tue sementara jer? Pastu sibuk nak main yang lain.. It happens to Qaira as well! Rasa mcm membazir pun ada. But husband keep telling me that she will play the things later and later..

That is why I said in my previous entry, I memang tak tahu nak pilih a good toys for Qaira. I takut bila I beli, dia tak guna and risau it such a waste! But, luckily banker said, it is alrite to buy for her. So, I pun hape lagi, sambar jerla! Hahaha..

Ok, those parents yg mcm I, but pikir 10 kali lagi nak beli expensive toys for your kids, here the good new!


U can rent a toys!!!!!!!!!!!


While I survey toys nak beli untuk Qaira, I stumble into 1 website nie! The good news is u can rent an expensive toys like Jumperoo, Exersaucer, Baby rocker, Gym, and swing too!


 Some toys that you can rent from them!


Sounds so good eyh?

Mmm, after belek-belek blog tue, I was wondering and told Aril about this.. After consider beberapa faktor; I really think I want to give it a try. Here the things that they promised us if u rent a toys from them!


  • Toys safety & cleaning is their 1st priority concern!




  • Their toys are safer and cleaner than the toys that are sold in toy stores! 



  • All Toys are carefully cleaned and sanitized between every rentals and then



  • shrink wrapped before delivering them safely to us.

    They are located in Penang. But those in KL and any location kat Malaysia nie still boleh rent their toys. More, u can refer to their website:


    Meaning that, before you go further to buy toys for your kids, we can try it first..  If tgk dorang mmg betul interested with the toys, so, bolehlah proceed niat nak beli toys tue kan.. Betul tak?

    Aha, besides that, yesterday we went to One Utama hunting for walker for Qaira.. After chit chat with Anita;  and her useful entry regarding the walker, so we bought Qaira;



    *



    *



    *



    *




    *


    Actually this is our second choice.. but the one yg I  nak tue, dah out of stock dekat Toys r us MidValley and One Utama! Can u imagine that? Boleh pulak out of stock!



    This is the one yg kitorang cari sampai nak patah kaki! Out of stock everywhere! Hish! I really love this.. 2 in 1 lagi.. walker and ride on! But, tak jumpa-jumpa jugak... Rugi rugi.. 


    And, after a long walk semalam.... Tak sedar Qaira boleh jadi mcm nie :


    *


    *


    *


    *


    *








    Tertido anak I kat stroller.. boleh plak tak perasan! Hahaha.. Sian anak Mama!

    Ok till now, bubye!


    Toys Image : Google

    15 comments:

    ::Ida:: said...

    oloh kesian nya qaira mama dia dera p shopping. sampai terlentok2 dia. :P

    eh u know amie, i pon baru bukak that website aritu. mcm menarik kan?
    and kat penang!!!!! hahaha.. i think i mcm nak try la rent satu. jumperoo dulu :P

    CIK NANA said...

    Qaira nie..
    Bagus, tak merengek pun!
    Walker tue sgt comel, colourful lagi!
    :)

    Ezzah said...

    ishk ishkkk...i suka tgk baby yg tertido x kene tempat mcm tuh! they look sangt sngt sangt comeeeeyyyy, nampak sangt qaira letih ikut mama dia shopping! :)

    ezan said...

    thanks for the info amie.. baru je semalam husband ezan bising ezan nk beli more toys utk sarah sebab toys yg sedia ada dia dah xnk main... siap tny kalo sewa je xde ke? hahaha..

    balik ni nak bgtau.. ada yg rent a toys! yeah.. jimat duit daddy.. leh guna utk mummy dia pulak shopping.. :P

    NURUL said...

    kalu anak aku ni amie agaknya dah megamuk keletihan . penah aku syok sopin anak aku dah tunjuk hint nak mengamuk cpt2 aku menuju ke kereta aku je :)

    m@Ri@ said...

    ala sian qaira..penat sgt la tu..

    Lea Shmea said...

    eh bagus nya website tu! first time jumpa. thank u for the info, kak amie! nanti nk try rent apa2 yg best utk nia. :)

    Wina Momma Kira said...

    babe, me kuranglah beli toys for Kira sbb dia main x lama & cepat bosan

    toys yang dia dapat masa lahir pun elok je sampai sekarang heheee

    neways, gud info..ingat boleh rent baju, books, movies je tapi toys pun boleh ek?

    alalalala ciannya Qaira tertido camtu tapi kan babe, kdg² I pun x sedar bile Kira dah tertido dalam buggy dia...cian kan? huhuuu

    :: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

    wow!
    thats great!
    bgus nye sape yg create idea renting toys nie kan :)

    macam bags borrow n steal nye concept :D

    as toys budak2 cepat bosan kan...so might aswell renting...
    plus tak penuh rumah nt :D

    linda said...

    hihi..alamak, berkenan yg playskool tu jugak..u cari kat mane yg OOS tu?

    AIRA HANIZA said...

    alahai comelnye qaira tertido camtu...Kalau i mmg pikir beribu kali la nk beli toys yg hrga lebih dari rm5oo...Babe, tkyah rent, gi jer umah dalia pinjam dia punya..Dia ada excesaucer yg harga 900 tuh...Jom kita sesah ramai2...kuikuikui...Tuh blom termasuk lagi gadget2 ngarut lain yg pelik dia beli..

    ARIBA said...

    so cute..tertido pulak qaira kat stroller tu..penat dok layan mama dia shopping..hehehe..

    menariklah your entry..

    Faryza said...

    walker yg u suka tu..i ada tgk dekat midvally ahad lepas ada...amir siap test drive lg.
    tp dia kurang minta sbb tak sound.
    bila try yg mcm anita beli tu.
    suka sangat dia, so i beli yang itu juga.
    but the handle color hijau.ehheeh

    sabrina.h said...

    rania punye toys sab br blkan 2,tu pun toys pasar malam je ahahah janji ada bunyi2,ada color..tp cam biasa lar,kjp je dia main..pas2 dia cr fav toys dia,remote astro...

    Nariko said...

    yay tq amie.. pasni kita rent rent rent ajer mana yg mahal2 tu