Yeay! I'm a fulltime housewife now!
Friday, May 7, 2010

Heylow peeps!

Subhanallah.. it has been a challenge day bila hari-hari terakhir kat ofis. I'm officially H.O.U.S.E.W.I.F.E now! Yeay! And I'm proud on my status! Serious ramai teringin nak jadi housewife, but I made it! It is a careful and long consideration to make the decision. It's tough when u think u're jobless! But to be true, I'm not jobless! I have my own plan and business and I really want to expand it! Really!

That's the reason why I didnt update my blog! And thanks a million for silent readers and blogger frens who asked me; "Eh, bila nak update blog?".. and those who e-mailed me and asked is something wrong on me sbb tak update blog! Hahah.. But, I'm still active in FB la darling2 semua.. Hiks! Thanks so much for reading my humble blog! I really2 appreciate sampai mati!

And I didn't expect I ada silent reader yg ramai. Hahaha... sampai hati korang nak mo komen kat sini.. Bolehlah kita berkenalan kan.. Serius I've received e-mail from them asked a lot of things from me! Hish.. I rasa mcm kaunter pertanyaan yg dihargai... Serius I like it! Oh! and tq sbb invite us to your daughters/sons bday party! It was amazing idea utk menjalinkan ukhuwah! Hahaha.. 
And last but not least! Semalam was superb day for me! My last day in the office! I biarkan report bulanann tanpa siap! The conversation with the x-HEAD mcm nie;


The stupid HEAD : I nak u siapkan all the monthly reports by today. Submit all 12 applications by today and 30 alterations boleh siapkan hari nie kan?

Me : I dah susun semua 12 applications atas meja nie... dah compile 30 request alterations atas meja nie.. I tak de masa nak buat semua nie and the monthly reports? U buatlah sendiri semua nie ya.. I've already resigned and sorry.. I takde masa nak buat semua nie lagi!

And guess what! I berjaya menyakitkan hati dia dan buat dia terpinga-pinga! Hahahah! I like!

But after I berambus from the office, sape lagi kan nak kena buat semua tue..Acc to my fren, Kavitha, dia tercongok depan my PC and suddenly he saw gambar Qaira kat desktop..then he said to my fren;

The stupid HEAd : Ini anak dia ker? U padam gambar nie.. I geli nak tengok!

Kavitha : Kenapa u cakap mcm nie? Tak baik tau...

And Kavitha, direct call me and mengadu that the Stupid head ckp mcm nie pd I.. So, being a super gojes mommy; I called him directly;

Me : Kenapa kau kurang ajar sangat cakap yg kau geli tengok muka anak aku? Kalau kau tak suka, kau padam jer la. Tak payah ko nak kutuk-kutuk.

The Stupid Head : Mana ada I ckp mcm tue.. I main-main sajer..

Me : Just imagine kalau aku kutuk isteri kau yg muka buruk, gigi berterabur jongang.. muka mcm hanjeng.. sakit hati tak?

The Stupid Head : Eh, u jangan ckp mcm nie.. I tak ckp mcm tue kat anak u...

Me : Kau tak payah nak buat alasan. Kavitha already told me about this. Jangan kurang ajar.. This is my last warning; kalau kau cari pasal lagi dan cakap benda-benda yg aku tak suka nak dengar, engkau dengan company2 tue sekali aku tahu la apa nak buat. 

Then, tanpa dengar sepatah haram dr dia, I hang up the phone. Puas hati aku! Pehal nak kutuk2 anak plak ni kan! Then he tried to call me back banyak kali.. but I refused to answer.. padan muka kau!

And the best things is; hahahah.. I berjaya cakap Kau Aku with him! Hahahah.. I rasa puas! If for temporary jer, at least I puas! See? Tak professional langsung kan? Memang padan muka kau! Hahahaha... 


Ok, back to the story.. I really hate him! I rasa mcm nak tampal jer gambar dia kat sini. Tapi takpelah.. I dah resign nie dah cukup bagus membuatkan dia derita.. So, lepas nie I hope no more sakit hati dengan keja I.. and focus on my biz.. Insyaallah.. ! Pray for me ya!

Lov y all,
Amie.

33 comments:

AIRA HANIZA said...

Kuang ajor nye head..hehehe...

wina said...

hahaha! serves him right babe!

owh saya sangat jeles dengan kamu but am happy for you :-)

tymy said...

jobless or not kita yg tafsirkan

its not that kita kerja dgn somebody kita ada "job"

plus u kan ada ur own buss kan and being a mother pun kerja u..bak kata oprah being a mother ni kerja yg paling dihormati and tough gak ekk..

**actually kan my dream zaman belajar dulu mmg nak bukak butik penganti tau...hihihi...

SurayaHarris said...

OMG..Thank God u berjaya lepaskan diri dari ur head.be strong k Amie.akan ada rezeki anak u tu.dont worry.i'll pray for ur success..

~aSFaLiZa~ said...

best nya duduk kat rumah...

Huda said...

ok jom jadi housewife yg berjaya! same2 buat bisnes hingga berjaya! :)

NaNa said...

wah..jeles dgn akak coz bjaya jd surirumah..tahniah..moga Qaira membesar bagai johan..melampau seh akk pnya head..padan muka dia coz u leave him already..hoping his life become worst n ur life will shine everyday..!selamat menjalankan tugas as hsewife!

Mawar said...

Kurang ajarnya ur head opsss ex-head tu. Bila org dah confront tak ngaku plak. Bagus la u dah tinggalkan that company. Good luck in ur bizz and ur life as well. Qaira must be soooo happy..

NURUL said...

jika amie rasa itu keputusan yg terbaik u just go on je ok.

teruk kan org tu kutuk anak u yg comel tu.

tentang dhila... said...

hye amie..im ur silent reader. wahhh bagus la amie sound head bodo tu.padan muka.. x professional langsung. dan nape dia nk kutuk2 anak u plak kan..kalo x puas hati ckp direct la ini suka suki kutuk anak org kan..well done amie..

lin said...

I really respect u as mother to make a decision of quitting the job...ikutkan hati i pun nak berhenti...tapi seruan tak cukup kuat...

Anonymous said...

i'm ur silent reader.

well done!!jgn main2 ok.xterjawab dia.padan muka

oh well,klu la i ada keberanian nk maki ex-boss i mcm tu kan best.sigh.

Ezzah said...

eeeeee...kurang ajornya mulut ia. mmg patut pun dia kena! padan muka dia!!kalo ikutkan, apa kaka ckp kat dia tuh baru skit!

Jasfyra said...

bestnya jd housewife..tp ada bisnes..syok!!!

hahah..padan muka ngan ur ex-stupid head tuh..mesti dia nyesal ckp camtu kt anak u..kan dah kena langsang..rasakan!!!

::Ida:: said...

so you're offically a WAHM!! hehehe. (WAHM tu bunyi mcm best jer sebut :P)

cant wait for 2murrow!!! hopefully dpt c u n qaira!!! :DD

sabrina.h said...

hukalah kuang ajar btl nk kutuk2 qaira...nyway good luck in everything u do amie ;) sab next week last keje...yay...

Anonymous said...

bravo la kak wanty!!
wa suke cara lu!!

azreen's said...

bravo lah Amie,berani betul you:) by the way dun worrylah, I believe with your creativity n talent mesti you can sucess in ur biz.Tulah I tertunggu2 update you:)

http://norazreenazshila.blogspot.com

Lisa said...

weeeee kite dah gang ah nih..sama sama housewife hahaha..best best itu namanye head yg tak pakai head so yay!!! to you dah lepas all these crap!

NuRuLeRnAdEwI said...

Dear Kak Amie....
U did a good job!
Suka jiwa dia nak kutuk anak kite laks erk...sedih lak rasa...

InsyaAllah.. Rezeki akak lebih byk di luar tu nanti.... Ameen...

[ Hanie ] said...

wow..sgt best duduk di rumah kannn?? bilela nak ikut jejak mcm u amie :( memandangkan ekonomi keluarga belum kukuh..terpaksa la keje. haihh :D Neway, doakan, your new life ni, akan lebih sukses k ;)

ooo mmg puas kalau semua dihembur begitu pd org yg sgt2 byk menyakitkan hati selama u keje kat situ. memang puassssss! cayalah amie.

~LIZA~ said...

kalau dah sentuh bab anak2 & family members ni memang tak patut la..

PUTERI HANNAN(FATIN) said...

sebab tu sy dh tak nak keje, dh fed up!! :D. baik jd boss ngan kuli sendiri...sekarang ni niaga ngan abah. lagi baik... bagus jugak awk sound kepala (head) yg mcm tu. baru dia berakai sket...

hi, salam ziarah.. nnt i'll be ur follower jemput ke blog n be my follower too ok... tq. :D

nieda said...

cayalah, patutpun ckp mcm tu kt ur ex head tu..
moga berjaya dlm business ok...

ZuRin Ramli said...

Salam Amie,

I've been wondering jugak kenapa dah lama u tak update blog. Anyways, congratulations for making a bold step which is resigning and become a WAHM. Good luck on your business! Looking forward to read your development. Stay happy...lepas nih tak mo tension-tension lagi yer...hehe..:)

AmyMizzunderstood said...

kan dah kena hanjengg sekali!agaggaa

♥♥relyza♥♥ said...

eeeee
jahat tui HEAD tu ekkk
takpe kak..sabo tau...
patut dah lama tak update...tunggu gak update dr mommy qaira neh tau
ihikssss bestnya dpt dok ngan qaira sentiasa...

Anita, Mummy Adzryl said...

hahahaha. u know i'm always with u, darling. bila mau ketemu ni? bz sajork.. hiks. pape pun, i pun geram giler bila u cite last nite. teruk btol hod camtu. cheitttt. hmmm. ok la.. congrats babe dah jadik SAHM. nanti kalau i malas gi keje, kita ronggeng ekk.. hahahaaha.. take care. :)

SUNFLOWER said...

;) like it...n'way i'm one of your silent readers...cousin azlynn...ingat lagi your batch like adzriana etc...kat srk/sk taman ehsan kalau tak silap...& good luck with your biz =)

Ashikin said...

amie, congrats on being a full time housewife n mother :D

ooo happy mothers day!

Rin said...

wehh.. amie! aku rin. roommate ko yg pertama skali kt matrik. ko ingt tak. ke ko tak ingat? kalo ko tak ingt lah.. aku berjalan2 dan terbabas kt sini!

suamihanyisterizuki said...

selamat hari ibu..;)

Star said...

Hi.

X patut ex-bos u kutuk2 mcm tu.
Then,i think u'r not pro la.
i tau u dah resign,but adelah bagus sekirenye...setelkan semue2 keje yng patut disiapkan.

But...sape pedulikan...u dah pun resign n akan keje sendrikan pasni...so...dah x penting lagi attitude camtu kan...