Me as a housewife.. what is my achievement?
Tuesday, July 27, 2010

Heylow peeps,

I'm fasting today! Yeay! Was thinking apalah nak makan for buka puasa today.. Huhuhu...

I've been so busy as I mentioned before rite? It's due to my fulltime focus on my business after I become a housewife! Yesss, I'm a W-A-H-M! And, Alhamdulillah, rezeki for me is always there. Thank you so much to those client yg memberi kepercayaan penuh to us.. ..

Being a housewife for 3 months already, I'm glad that I achieved so many things.. I can reward myself dengan bestnya compared during my working life. Yes, it's true.. it's a tough decision for the first time.. But later, demi keberanian saya.. (wahh, ayat tak boleh blah), I am working hard to proove to those yg pandang rendah pd I. The 3k salary yg dapat during zaman keja dulu is nothing compared to now. Now, I really satisfied with myself.. Dalam tempoh yang pendek, I know I can do it! It's true!

Till now, I'm proud and was so happy that my loan bank has been approved! Yeay! And, I managed to get this!!!!

It's a duplex condo (2 tingkat). It is not a new location. Lebih kurang 2-3 tahun dah condo nie.. But, I just love the place..so cosy.. so resort style..ahahahha... Alhamdulillah....


We just bought this condo.. But, not sure yet nak duduk or sewakan as investment due to skrg nie, I stayed with my MIL.. sebab my MIL pun stayed alone. So, not sure yet. But at least I bought this for future la.. Sebab, I still nak jugak landed area.. But tak nak kawasan yg jauh-jauh tue.. So, tahu jela landed area so so expensive kan... So, kenalah simpan uwang lagi.. Huhuhu... But, to have this adalah sangat bersyukur. Alhamdulillah...

Image : Google jer.. Nanti bila I nak pegi tgk rumah lagi, will snap some piccas!

And, due to busy like a crazy.......... I pampered my self with ....................





Taaadaaaaaaaaaaaa!













Beli pejam mata sudah... kalau tak, tak dapatlah baju baru, lappy baru and hp baru! Huhuhu...  Alhamdulillah..


And for you out there yg nak keja dr rumah.. , ataupun nak buat business sendiri, my advice, believe in yourself! Tak payah dengar apa org kata.. Org nak keji ker, hape ker... talk negative ker hape ker..if kita percaya kita boleh buat..., meaning that we can do it!!!!!! Manusia dengki kat luar sana memang berlambak. Tapi hanya kita tahu kebolehan kita.. So teruskan! I'm writing this, sbb I tahu ramai kat luar sana and also my fren, yg memang nak sangat keja sendiri tapi takde kekuatan diri kan? So, I proove this to you... And I hope, kita juga boleh berjaya seperti org lain! Go Go! But, believe me..it's not easy and u need to sacrifice your time... energy... Tapi yg pasti, ia akan menjanjikan sesuatu!

Till now,
Bye!


16 comments:

aMiYs said...

bertambah smgt bila baca apa yg u dh achieved... i pun nak dok rmh jaga anak sambil berbisnes... x mcm skrg dok jauh sbb keja... sedih... T_T

AmyMizzunderstood said...

yeayyy!congratsss...tapi mesti pasni ada org mkn hati lagi..and drop comment yg tah hape2..

AIRA HANIZA said...

semoga lebih success lagi..AMinn... Jgn lupa buat house warming party!!!... Hehehe

bitsANDpieces said...

armanee condo! i believe mardiana from (partner mya) pon stay situ. and yes, i went to her house before, memang cantik. congrats!

♥♥relyza♥♥ said...

wow sis! tahniah...
tak sesia & tak salah keputusan sis benti keje & keje dr umah. smbl blh tgk qaira membesar dpn mata, dpt bikin uwang lagi. ihiksss

congrats! eeh, lappy pink itu mcm sama aje kita...ihikss

Anita, Mummy Adzryl said...

yayyy! :D

aNnAsUe'G said...

my aunties pon ade ddk kat armanee. tersangat la cantiknye. bertuah u. :)

treasurekeeper said...

wow..amie congrats!!! so proud of u :)

-hajar

[ Hanie ] said...

congrats amie & family! ;)
tumpang happy dgn achivement u. insyaallah, berkat usaha dan kesabaran, reki u skeluarga akan melimpah ruah ;)
rumah tu sgt cantikkkk!

Mykhalish said...

ohh goshh.. congrats dear. ila dr dulu berangan mau jd wahm. di saat sgt2 yakin. tb2 pudar blk. huhu.. xtau bila nak tercapai nih. lgpun komitmen skrg tgg sgt. wuwuuwu... anyway really proud of u. chaiyo2..

lisa said...

congrats!! now i wanna put you as my inspiration la heheee... i dah 1 year as housewife pun dun have any achievement yet...sobsob ... keep it up dear!! bestnye tengok you dpt brg best best tuh!! :D

Mrs. Amie said...

tq all..hope pas ni i pun bertambah semangat n semangat! huhuhu...

Lea Shmea said...

alhamdulillah, may you achieve more in life, kak amie. :)

Mama Kyra said...

ai amie..my hubby penah uat cabinet kt armanie..i pn penah pegi situ mmg cntk kondo tu..

LizOthman said...

Wah!! bestnyer....dh dpt pon Armanee ye? Tahniah...lps ni kita berjiran lah ye?

LizOthman said...

Wah, dah dpt ye? tahniah!!!! lepas ni kita berjiran lah ye?? which block?