Qaira's first outing at Kizsport & Gym One Utama
Monday, August 9, 2010

Last Sunday, husband and I brought Qaira to Kizsport One Utama. This is our first time to Kizsport. Thanks to Hanin for her advice! We really had fun! And sudah semestinya anak dara saya tue yang paling happy! And since dia dah setahun and dah pandai jalan, barulah sekarang I ready nak bawak dia. So she can explore eveything without limitation. Let's enjoy da piccas!

Qaira sangat teruja dengan colourfull balls depan mata dia!


Sampai dia tak tahu mana satu yg dia nak! The yellow one, red one! "Mama, Qaira nak semua balls!"


Playing!

I'm really happy to see her teruja excited lebih dengan bola-bola tue semua!




Dah penat! Amik mood!




And.... "Camnalah Qaira nak turun nie Mama?" hihihi

And since this is also my first experience to Kizsport, I think it is not proper for some parents yg tak tengok anak dia. Ada budak kat situ yg hyper terlebih, yang baling bola kat muka Qaira dengan SENGAJA! Yang bestnya, mak bapak dia boleh tengok jer.. And husband pun apa lagi.. Tengok parents dia buat tak tahu, kitorang pulak terpaksa sound budak tue "Dont throw the ball like that boy... not good..." Hisshh.. cannot blame them coz dorang pun tak tahu apa-apa kan... Tapi kesal dengan sikap sesetengah parents.. Hishhhh!

And, due to that, we sign up a "Little Walker programme" since Qaira pun dah pandai jalan instead of "Little Crawler Programme". But bukan dekat One Utama.. we sign up at Sunway Park City.. so just near to our house kan. Programme tue 50mins once a week. So, we took Saturday class at 12.30pm.

This is the objective of the programme. More programme, you can refer here.

This class will conduct in English. So, disamping Qaira belajar semua-semua tue, dia boleh belajar English jugak. And I pun saja nak tengok how she build a social network dengan kids lain. Sebab apa yg I observed, Qaira nie so friendly. Tapi mula-mula kalau tak kenal dia pemalu sangat sampai lentok-lentok kat bahu.. huhuhu... And Qaira pun pantang dengar music. Pasti terhenjut-henjut dengan music..So I think this is a good start for her. Will post some piccas once we go to the class this Saturday! Hope, it's fun!

Till now,
Bye!

6 comments:

CuppyCakeMommy said...

how much babe for that class

senioritasara said...

kizsports is awesome!hehehhe music n movements mesti qaira suka!

Lina said...

waaa, bestnya.. it looks like a good programme there.

Mrs. Amie said...

Siti : RM160 per month. Deposit is RM160 jugak + RM40 annual fee.. huhu

Sara : Hope she loves it!

Lina : Yup, i pun rasa...

Zakiah Zainol said...

Amie, ni yang dekat desa parkcity tu ker?

I suka bawak anak g kidsports tu. Tapi anak i dah msk 3...hermh...garu kepala juga. Hhehe. Tunggu halloween this october. Best juga!

Anita, Mummy Adzryl said...

eiii bestnya!! have fun qaira! :D