The shoe is made for walking!
Wednesday, August 4, 2010

Ok, Mama Qaira memanglah agak jakun sket when it comes to kasut Qaira. Sebabnya, dari Qaira lahir sampai skrg, ada citer disebalik kasut Qaira.. Hahaha...

Ok, first time I bought shoe for Qaira yg jenis kait tue... that one for newborn la.. once I dah beli and pakaikan pada Qaira, longgar.. later I try lagi, longgar till I tunggu beberapa minggu lepas tue, I nak pakaikan balik kasut tue, terus TAK MUAT! Ok, fine.. I pasrah jer.. sebab I really love the shoe..so cute!

Then, the second one, I bought Qaira's pre-walker shoe from Mothercare. I bought the shoe a day before I delivered kan Qaira. It is in size 9months.. So, I just kept the shoe konon-konon tunggu Qaira sampai 9 bulan. But after kes kasut tak muat masa newborn tue, during Qaira's 6 mths, I cuba pakaikan kasut tue, but guess what? TAK MUAT ok!!!!!!! And during that time, Qaira dah 6 bulan.. tak muat nak pakai kasut 9 bulan!

Ok, takpe. So from that day, I bought pre-walker shoe lagi. Kali nie thru online sbb  murah after pasrah beli mahal-mahal tapi tak muat... So, during Qaira 7 mths, I bought 2 kasut size 12mths, and bila the parcel sampai, kasut tue longgar sket. So, I kept the shoe and dalam hati will try the shoe later. Then, selang beberapa minggu, I tried to pakaikan kat Qaira lagi and guesssssssss whaaaaaaatttttttt....????? TAK MUAAATTTT ok!!! Apakah?

Ok, I pasrah lagi till my sis cakap, "Napelah ko tak pakaikan Qaira kasut?". So during Qaira's 9mths, my sis belikan Qaira kasut and luckily it suit Qaira very well. But unfortunately, ia tahan selama 2 bulan jer and again you can guess what happened.

The, during Qaira's 12mths, she can really walk but have no shoes at all! Yes, i mcm dah give up jer belikan kasut kat dia. Till when we went to birthday party kat luar, everyones ada kasut but not Qaira. So, hubby and I decided "MESTI JUGAK BELI KASUT!!!". ANd we went to One Utama to find a "REAL" (not the pre-wakler one) shoe.

And hasil pencarian dekat One Utama tue;


*


*


*


*


*
*


*







Taaaddaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa




Qaira's first ever shoe! I mean the real shoe!


And guess what, it is in size 18mths!


See? Terus pakai kat kedai tue jugak!


Berehat sebentar and she really loves the shoe.. Pegang and tgk kasut tue mcm tak boleh dilepaskan.. Hahaha


Oh! When it comes to her fav dessert pun, she still belek her kasut! She is really excited! We can see that!


And, bila balik rumah, dia tak nak bukak kasut tue and she keep walking like nobody business! And I knoe she is really excited! And jauh disudut hati, I rasa bersalah and asked my self "Kenapa susah sangat aku nak belikan kasut utk dia?"


Till now,
Bye

6 comments:

ibu 2AZ said...

yeayyy..qaira dah jalan ye..cantik shoes qaira..i pun nak carik walking shoes for ayra tp cik ayra baru nak bertatih..hehehe

Mykhalish said...

sgt2 cute kasut tuh.. bestnya kalu ada bb gurl. huhu...

Anita, Mummy Adzryl said...

so that's the winning shoe!! yayy! :D

ARIBA said...

al last...ada jugak kasut untuk qaira..weeee!!!

[ Hanie ] said...

alahai..comelnyer kesah kasut qaira ni :)
lagi2 bile tgk keexcitedan die hehe. takpela amie, kesabaran tu ade hikmah tu ;)

Suzie said...

qaira ni makin besar makin comel la