Duo Stroller.. How important it is?
Thursday, March 10, 2011

Heylow gorjes!

I just need an advice from those mommy yang dah ada anak 2 kan... lagi-lagi bila anak tu beza 1-2 tahun jer from each other... how do u guys travel bring these 2 chidren ke sana ke sini?

Dari I dapat tahu about my 2nd pregnancy, I was thinking to have duo stroller.. mommy out there..u all rasa penting tak to have duo stroller? Or I beli single stroller lagi satu for my lil baby? Camna yer? And to travel with two stroller, I pikir macam susah jer.. Now, I'm in the middle to list out barang-barang baru for my second baby.. and isu stroller ni termasuk dalam list yang patut atau tak patut nak beli.

Graco Duo-Stroller ni salah satu dalam list! 

I nak something yang practical mcm Qaira's peg-perego. Phil & Ted, even bergaya, for me tak practical! Hahaha.. ni my opinion la.. ok?

Ops! Satu lagi I nak tanya...  kejam tak nak pakaikan Qaira safety harness ni? Hahaha... sebabnya I rasa kejam sgt.. but, it is for safety... Qaira skrg tak ter control ligatnya bila dekat luar...


So, can anyone here advice bout this?


Thanks!

4 comments:

koklie's said...

amie: yang safety harness tu mmg i sokong cos sgt safety..rania pakai jgk bile jalan whatever org ckp or org anggap tolak tepi...sbb nanti kalu anak kt ilang diorg bkn bley buat ape pun..sometimes bile kt syok tgk barang kdg2 kt terlepa skjap ntah tatau da anak kt kt mane heheh it just my 2 cents ;p

Mrs. Amie said...

Koklie, thanks for ur opinion.. i pun rasa mcm tue la kan.. better kot..lagi i pregnant skrg, kalau keluar dgn Qaira, i tak larat nak kejar dia.. dia lagi laju dr i.. hihi.. neway, will do the same things mcm u lah.. at least niat i tak nak my doter hilang..huhu

JaJa said...

hi!i'm bloghopping...if u ask me safety harness is a YES!dulu i slalu turun naik flight angkut 2 budak lelaki..just 3 of us..so mana nak dukung mana nak dikejar..and kalau bapak ada pun drg leka bila dah ilang baru nak panik..so yes,i support u dear!

Mrs. Amie said...

Tq dear for ur advice! will do!