Surprise ker?
Saturday, October 11, 2008

Guys, aku dah mcm2 buat utk layout nie...tapi all the things yg should be on the right side semuanya dah turun bawah... kan? Layout aku dah tukar, semua aku dah fix kan here n there, but still tak ok lagi..Anyway, ok tak layout nie...? As usual, aku tak boleh dipisahkan dgn black n pink... n layout nie nmpak sket kematangan sebagai seorang isteri mithali.. aisehhh...(betul eh? jgn jeles)

Ckp pasal isteri mithali, here the story... aku otw back dr balik keja ptg semlm n sms my suami yg ada di umah :

me : Mlm nak mkn apa?

him : dah keluarkan ikan from the freezer.

me : wah, pandainya skrg..dah tak payah suruh...ok, i'll cook.

**Pandai tak? Selalunya, before2 nie, aku yg akan sms dia suruh keluarkan brg2 yg nak masak..so that, bila balik dah boleh terus masak... skrg tak pyh suruh lagi.. dia sendirik demand letak kuarkan all the things..**

Then, kebetulan malam semalam, my best fren ever, Ad, invite the group of 3 of us yg giler spt biasa utk menjamu selera kat umah baru dia..so, i asked permission from En.Suami and he said, ok.. tapi jgn balik lambat.. Finneeeeeee.........

But, i balik lambat..around 10.30pm.. lambat sket dr yg dijanjikan.. coz i promised him to get back at 10pm. So, aku sms dia.

me : Yang, org baru sampai.. lambat sket sbb tadi dr nak makan2, dah jadi kelas masak2 coz Ad buat chocolate cake. So, skrg nak tdo la...

him : Ok sayang, gnite..c u esok

Wahhh, baiknya kan? Kalau tak mesti dia tanya aku asal lambat la.. itu la ini la.. dan aku kena explain itu la ini la...

So, ok...aku dah baring2 atas katil, terus aku tertanya2...isshh, asal dia tak nak tanya apa2 ek? Cthnya, best ke jumpa kwn td..or mkn apa ke? Nie, dia terus ckp gnite!

Aku tak puas hati.. 20 mins pastu aku call dia, but he didn't pick up the phone.

Aku try lagi for the 2nd time. No answer.

Waahhh... En.Suami nak main kasar nmpaknya sbb tak nak angkat fon!

Tetiba, dtg niat jahat aku meng'finder' laki sendirik. So, aku taip :

Find 012-XXXXXXX and send to FRIEND FINDER spt yg terdapat dlm list phone book aku.

Sejurus selepas itu, aku dpt tahu yg En.Suami berada di Cheras!

Wah, aku mcm dpt semangat hitam jek tetiba! Yela..kata keja.. tempat keja kat PJ, boley tak ada kat Cheras... Sepantas kilat aku call ofis laki aku n partner dia ckp "Shahril dah kuar"...

Arrgghh... mak mula menggelabah nok!!!!

Mula mak membayangkan bayangan2 hitam, laki aku nie gi mana? Tipu aku ke? Cisss.. Awasss yer kalau tipu!

Aku pun call, call, dan call sebanyak 18 kali kira2nya berserta sms2 maut bertanyakan location laki aku.. tapi tetap tak reply! Disamping niat jahat n hitam aku tu, timbul plak perasaan was2, ntah2 laki aku kena culik ke, ataupun bayangan2 mengerikan yg aku tak nak citer di sini!

Last skali aku sms :

me : Awak gi mana? Asal x angkat? Pas awak tipu nie, awak call org balik!

Adalah dlm 10-15 minit after that, dia call aku sambil tergelak2 besar ek...dia ckp :

him : hahahaha.... awak nie tak boleh nak buat surprise langsungla..hahahaha... awak risau ek..

me : eh..jgn nak gelak2 ek..awak gi mana?

him : (gelak lagi)..Aril pegi pasang alarm keta..kan hari tue awak gak yg suruh pasang..tgk..Aril ingat nak surprise kan awak...

(Ok, Ok..ingat peristiwa bulan puasa yg kunci tertinggal dlm keta tue?)

me : Arghh? Alarm keta mlm2 pasang kat mana? Dah kul12.30 am ok!

him : Pasang dgn my fren..kuar dr ofis kejap jek..

(Ok, fine..aku tahu laki aku bos..tapi mana boleh sesuka hati kuar?)

me : Kalau camtu okla.. ingatkan pegi mana tadi...

him : jeles ek...

*Huh...masa dia ckp nak surprise kan aku, dah berbunga2 dlm hati... surprise apalah agaknya... skali alarm keta jek.. Surprise ker? Harus En.Suami tak memahami maksud 'surprise' di kalangan wanita...Haiishhh*

p/s - Jgn cepat buruk sangka terhadap suami sendirik!

Sekian.





15 comments:

afiq said...

lorr...awat jdi camnie...pi ler kt "page element"..
pehtu susun balik

Enche' Adykasyah said...

Layout - OK2 je.. Cantik lagi aku punya yang standard mandard tu...

Suprise - Hehehe.. kat Cheras ada satu port takl baik tau.. Cuba la check2 tengok.. Kahkahkahkahkah...

Mrs. Amie said...

me to afiq : eee..dah buat tapi xboleh! aiseh...

me to enche' adykasyah : ko mmg dengki sbb tu ckp aku punya layout ok2 jek!

pg td dia tunjuk kat aku tau alarm dia boleh ckp2..canggih u.. ko tu jeles kan? sbb ps2 ko tak sape nak beli...aagagaga

[ Hanie ] said...

hohoho...best nyr surprise tu amieee...heee. Okla tu...at least die cube kan? :D Mula-mula sikit...lame2..kang sebijik kete die surprise kan duk depan rumah..nnt tak cukup ruang naklompat nnt huuu.

pasal layout...cube amie pegikat edit HTML dalam layout tu, bwh sekali ade---> Revert widget templates to default.Klik..pastu save...pastu..pegi balik ka page element..settig balik susunanner...try la kot2 bole :D

Enche' Adykasyah said...

Hahahahaha..

Ni pergi collect kat blog aku Medal of Honour

Alarm boleh cakap? Buat bising aje.. Kuang kuang kuang..

dialicious said...

cantik je layout awak..saya offically jeles!hehe
Ur hubby keje malam2 ke?sian die..bg laki,alarm tu surprise yg sweet la kot.bday dia nanti u kasi pasang alarm rumah je as a surprise bday!hehe

sabrina.h said...

psl layout ok..mmg ada ciri2 blog isteri mithali hehehe...

suprise: if i ada kt tmpt u pun,msti i akan buat bnda yg sama haha..x blh lar suami tue lmbt skit,x angkt phone,x reply sms mula lar gelabah semcm jer,mcm2 kt dlm otak nie kan...kdg2 kesian lar dkt suami tue hehehe x psl2 slah sangka kt dia...

~ms tepung~ said...

masalah layout tu kena try and error...

maybe can leh baca ni
http://www.squidoo.com/customize_blogger
then try tukar width...

good luck :)

ungu violet said...

ahahaa...surprisenyeee..kak amie ni tak baik tau buruk sangke..tapi kalau farah pun mesti buat camtu jugak!hehee

The Mrs-Bride said...

amie! klakar ahhh.. :P

p.s. ce check.. ntah2 u dah terletak
or kt mana2 in ur template.. sbb tu yg side kanan tu dah ke bawah.. check laa.. me suka godek2 html ni.. hehe. anyhow, chantek2 black&pink.. :)

bungaditepijalan said...

tehehhehee.
mesti u dah cuak stg2 kan sis?
:D

katak_78 said...

kita mesti ada 2% x percaya pada suami...betul..betull betul....bukan pasal pompuan jer..pasal apa2 pun....:)

vivavogue said...

camaner lar x bburuk sangka kannnn...naluri biasa perempuan tuh....kalau x cenggitu bukan pompuan namanyer....

tp asal x tuduh melulu udahler ye dak?

Mrs. Amie said...

me to hanie : best ker?

layout nie dah buat dah mcm hanie soh..tapi x ok pon!

me to enche' adykasyah : klu bising pun, aku yg dgr..bukan ko..jeles!

me to dialicious : jgn jeles..agagaga..

byklah alarm umah.. alarm keta pun 10 kali tukar..pasni tak tahu la tukar apa plak

me to sabrina h. : kita wanita jeles!

me to ms tepung : thanks ek.. tapi dh cuba dah! tak bolehla la..asal ek?

me to ungu violet : mana ada buruk sangka..? suspicious sahaja..agagaga

me to the mrs-bride : dah godek dah.. tak tahula..samada i yg bengong atau blogger yg giler..

me to bungaditepijalan : cuak? mestila...laki kita nok!

me to katak_78 : apa plak 2%...20% la...bukan boleh pcaya sgt..agagaga

me to vivavogue : tak..kita maintain.. siap sms dia, "pas abis tipu, sms kita balik...". agagaga

NuRuL AiNA said...

hahah baru ada can nak bloghopping..

klaka klaka... surprise tu sangat klaka. mmg salah definisi surprise tu..