This is final!
Thursday, October 16, 2008

At last, I've made by decision.

Finally, I'm a fully time housewife!

Ok, let's begin the story... Mmg aku tak pernah cerita tentang working environmnet aku.. to all of u here, I'm a PR Executive in Public Affairs & Marketing Department..dekat tempat aku kerja.. oh no! Tempat kerja aku? Sorry, can't tell..coz once I announced, seluruh Malaysia akan kenal tempat kerja aku tue..so, nnt aku tak boley nak citer la sbb aku berhenti...so biarlah rahsia wokeh..

At the momment, husband dah setuju dengan resignation aku. On 20th nie, aku akan hantar notice 24 hrs. So, aku mmg tak sabar nak jadi suri rumah sepenuh masa dan juga, aku tak sabar nak expand business aku. Currently, I'm working out to expand the business utk pelamin and more to wedding/event planning. Since I've experienced a lot dlm event planning masa kat tempat aku kerja nie, so, it will help! Semua corporate events utk big2 companies, berjaya aku lakukan dengan cemerlangnya.. tapi sekor pun tak iktiraf kebolehan aku kat sana.. It is bcoz..POLITICS dlm company! Oh, mine! I hate this!

So, utk semua yg baca nih, aku nie kira teraniaya la kat ofis aku tuh..doa org yg teraniaya akan dimakbulkan, kan? so, xpe.. biarlah aku pergi..itu akan membuat mereka semua bergembira sbb aku nie mmg out spoken..ckp direct takde tapis2... that is why they hate me sgt2! So, dengan pemberhentian aku, aku harap, mereka semua akan gembira... So long idiot!

Husband boleh support aku la! %&*^(*&)_)%$#$@ to u, and u and u! (oh, surely not my readers)!

19 comments:

13may said...

hehhe hehhe...benti keja pun takpa...janji puas hati!

hehhe heheh

good luck for u :)

ps: u keja mana dulu??? hhehe hehhe

The Mrs-Bride said...

Amie, no matter what the reason is.. I'm with u! :)

Btw, I'm thinking of quitting my job & be a full time housewife too. Hubby kind of agreed tapi belum fully agreed lagi. tapiii.. tidak kott! hanya mau berubah angin & cari keje lain for the time being.. tp kalo Hubby said YES to berhenti terus, y not kan? like sure, haruslah diriku continue business cupcakes & kembangkan nya lagi dan lagiii.. hehehe..

Well, i know what u mean by tak dihargai di tempat kerja.. *sigh* tgh dok sabaaa byk2 je kat ofis skang ni.. i've started to cari keje baru tp no news lagi.. pray for me too okeh?

p.s. bila nak ber'sharing album? tunggu album ku dulu okehhh.. :P

RieNa.YuMi said...

weee...best nyer jadi full time housewife... leh duk umah n run business....besh..besh...

Pink Mama said...

Tahniah for ur decision. I know how u feel cause I too in the same situation as yours. Wish I have more courage to take action like you. I so envy you :)

en_me said...

salam pagi jumaat akak amie itteww..

m@Ri@ said...

me too..tp im not so lucky like kak amie..if maria berhenti kije terus nmpknya tak berasapla dapur umah maria nnt..huhu..kena 2 2 kije br leh support family..takpelah kan bersusah2 dahulu..huhu..n i dont have business like kak amie..(harus d turunkan ilmu tu kak amie..hehe)
anyway..maria sentiasa support kak amie..lgpn ur job..(wedding planner) mmg superb..even maria not ur customer..but i know (sll godek kak amie punya website..heheh..)..so keep up a gud job..

NuRuLeRnAdEwI said...

All the best for ur future sis!
Wedding erna nnt... bole la akak jd my wedding planner erk!

NuRuL AiNA said...

hip hip hooray... takpe resign lagi bagus dari sakit jiwa.

~dari orang yang juga berhangan-hangan nak jadi surirumahtanggadapurbilik, bile turn aku nih?? haihh~

Tasya said...

Salam Amie...Nanti i can hire you to plan on my wedding la eh..hehehe...Will contact you soon.. ;)

[ Hanie ] said...

honestly...lakukan mengikut kehendak diri sendri ;).

Bagus gak resign kalau environtment keje mcm tu...kite nak ngadap dorang ari2...kalau buat masalah je dtg keje...ilang mood semua kan.

So, buat bisnes tu mmg bagus sebab amie ade kebolehan kat situ...Hanie pon ada terpikir nk berhenti keje, tapi tatau la bila memandangkan bisnes pon belum betul2 maju lagi :D Bole la kot joint venture? hehehe

Gud luck amie...

ungu violet said...

wahh...bagus2..

right decision kak amie!!


bravo!!

Enche' Adykasyah said...

Wah... nanti boleh amik aku jadi part time photographer la okeh.. Wahwahwahwah..

June said...

amie..wah nak benti keje..bleh bersuka ria melepak sambil minum kopi..hehe :D

saya sokong anda!! yeah its true la beb..orang teraniaya doanya sentiasa termakbul.. :D

muachh..:P

amy said...

hmm rasa nya ko leh ludah org yg men politik kat tmpt tu..!
well if my boss agreed..ko leh tanggung mkn lunch aku selama sebulan babe!!wahh syurga!

sabrina.h said...

huh jealous nyer da jd suri rumah sepenuh masa...uhuhuhuhu nyway good luck & enjoy life as suri rumah yer hehehehe (serious jealous) n about politik dlm ofis,thats the reason jugak me tukar department *sigh susah nya kerja2 kite nie nak dihargai kt ofis if x pandai kipas2 boss..

:: vErde+hAzizi :: said...

owh sungguh i jelez ngan u...i nak jadie housewife jugakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!! hehehhe...

chik Star said...

erm elok gk tuh sis klo tuh bole bwat hati kite tenang,
lgpon sis nye bizz perkhawinan tuh pon mmg meletop.
hasil tgn semue cntik2.

vivavogue said...

u quit ur job? hmmppphhh..tp kalau ader minat elsewhere kira oklar...u wudnt b bored..

gudluck in ur future undertakings

believeincinta said...

wah best nyer..tahniah