Baby is growing n growing n growing
Friday, April 24, 2009

Oh! It almost 7 mths of pregnancy..

I dapat rasa baby semakin besar as my belly rasa tegang yg teramat sgt! I tak boleh tdo esp malam... Bila mengiring kanan, rasa tak comfortable and bila kiri pun sama.. bila tdo menegak pulak, perut rasa mcm nak terbelah dua... hahaha! Oh, it worse than morning sickness tho!

Pastu bila nak mengiring kanan, I rasa mcm kat 1 bahagian kat tepi nie kan, keras sgt...kelakar! I pun mcm pikir2, tue kepala dia ker ha? atau apa? asal keras sgt mcm I can feel itu kepala baby.. but I don't know cmna position baby skrg...



Eee..apa agaknya baby tgh buat skrg yer? Mama tak boleh tdo malam sbb baby asyik gerak sana sini... Xpela, gerakla banyak mana pun yg baby suka! Ok?

Well, next week I pegi scan skali lagi and hope dah boleh tahu either yg notty nie is a girl or a boy! Can't wait!

Argghhh...so excited nowadays!

Pics credited to istockphoto


8 comments:

nurulzia said...

i xsaba nak tunggu baby kick yg kuat..hehehe.skang rase skit2 je..best la amie..huhuhuhu..
nanti gitau la baby boy or girl kan..if girl leh suh baby i ngorat nanti..hehehe..coz baby u mesti chomel and chinese look cam u..

[ Hanie ] said...

hhahaha suwit je mcm tu :D

::zAsyikein:: said...

sweett kan [hanie] kan???? uishhh hurmmm bila la my turn plak...*sambil doa2 nih* ehheheh....

Mrs. Amie said...

me to nurulzia : masanya akan dtg Zia! just wait! nnt u gelak sorang2 bila rasa baby punya movement...i ni chinese look sgt ke? no wonder chinese slalu ckp cina dgn i..haha..bukan skali dua...maybe sbb mata je yg sepet...hihi

me to hanie : hihi :)

me to zAsyikein : i doa smoga u dpt baby cpt n boleh join the club! hihihi..

sabrina.h said...

hehe i pun da rs yg mcm u rs amie..nk tido smua positon mcm x kena jer,pas2 yg timbul keras tue pun da rs dah,kelakar je klau dia timbul..x tau lar,mayb tue kepala or bontot baby ;) skrang nie duduk nk kena tegak jer,klau tak rs sakit kt tulang rusuk nie...wawawawa x sabar kan nk tnggu baby keluar

Mrs. Amie said...

me to sabrina.h : betul sab.. keras sgt benda tue..tapi cuma in certain area n sometimes jela.. arggh, bila mlm, perut nie tegang tak ingat..mcm nak terputus urat perut je..agagaga..betul. i pun kena dok tegak jek..

sayangbabyibu said...

Breastfeeding & cloth diapering natural parenting online store

The Mrs-Bride said...

hihihi.. love every movements of our babies kan? mmg susah giler nak tido skang kan.. from 1am onwards sampai almost subuh, baby ku sgtttt lah active! dah la mummy nya dah mamai2 n ngantok, tp dia dok kick2.. haiyooo! but im enjoying it to bitsss! sgt sukaa.. tak kisah berjaga pun layan dia nak main2.. hehehe..

btw babe, x sabar nak tunggu tau ur baby girl/boy.. nnt leh shopping2 "pressie" for ur baby.. hihihi!

psttt... skang pun perut i asyik mengeras.. esp dekat2 ngan abdomen.. i rasa tu braxton hicks lah.. sbb perut keras gilerrr kat tgh2.. hmmm.. tak sabar nak jumpa baby!!!! :D