Baby Stuff
Saturday, April 25, 2009

Hi guys,

I just want ur 2 cents about all the baby stuff yg I dah listed below.. Either to have it or not bila dh ada baby nanti...

1) Baby carrier

-Perlu tak baby carrier mcm nie? But this one suitable from bila kalau nak pakai? 3 mths and above ker or mcm mana? It looks cute! Lagi2 kalau husband yang pakai.. Hihihi... :)

Pics : Here


2) BabySling

- Instead of baby carrier, baby sling nie mcm mana pulak? Which one is better? The baby sling from Hotslings nie, sangat gorgeous.. but I belive, function dia almost the same with carrier.. Kan?


Pics : Here

3) Baby bath tub

- I just love this The First Years baby bath tub.. sekali pandang je terus suka sbb bath tub nie ada net/alas on the top.. so, boleh letak baby kat situ and shower kan dia rather than pegang baby... So rasanya mcm convenience la utk newborn kan since this is my 1st time nak try mandikan baby etc.. What do u think?

Pics : Here

4) Nursing Cover

- Niat dalam hati rasa mcm nak exclusive breastfeed my baby... fully breastfeeding nie bagus utk baby n mother kan? So, do I need this nursing cover? Is it convenience ker nak bawak jalan2 and breastfeed baby camni... Hihihi.. I tak boleh nak imagine how I'm gonna breastfeed my baby nanti..insyaallah.. tapi bila tgk gambar, rasa baby tue mcm nak lemas jek... hahaha... Oh! Sumenya sgt baru utk I... well, I ada jumpa blog yg buat handmade nursing cover and the price is affordable. U can visit Kedai Chomel. Cantik!


Pics : Here

So, what do u think? Opinion please.. Thank You!



5 comments:

The Mrs-Bride said...

1) baby carrier tu.. my husband cam nak beli jer.. i x kisah tp i suka yg hotslings or sling tu lg.. lelaki2 nih sesuai ah baby carrier tu.. cam babybjorn.. kan? :)

2) babysling.. i pun sukaa!! yg cam kat the loft or lilcaliph tu.. hotslings nih comey kan.. tp expenseive sket.. i nak beli tp we'll see tatau lg.. hehehe..

3) baby bath tub!! ohh kesukaan kita adalah sama.. hehehehe.. i pun dok eye on this! i love this and the fisher's price nye.. tp FP nye mahal sehh sampai 200+.. merepek jer rasa.. yg nih TFY i penah jumpa rm89+ time offer.. ingat nak tunggu dpt offer tu balik then beli.. i suka.. kalo normal price usually rm139 kan.. haihh.. kalo jmp yg murah, inform ek! :)

4) nursing cover... i tatau penting ke tak nih! tp my fwen ejin tu dah kasi 1.. so i guna jer la kot.. tak beli dah.. heh..

p.s. i'll get back to u nnt pasal confinement set.. tak tny my mom lg.. :)

Mrs. Amie said...

me to the mrs-bride :
1) yer babe..mcm babybjorn.. tapi i suka tgk yg Fisher Price punya...but this one I pun rasa sgt sesuai bt husband.

2) yup..babysling baru jualkan kat lil caliph.. semalam I gi the loft since dekat ngan umah kan.. price baby sling nie dlm 90++ jer.. we'll see!

3) Baby bath tub nie I rasa yg paling boleh consider.. price dekat bbstore still 80++ lagi.. cpt grab! Oh, yang FP tu, I dun think so.. nice design tapi mcm kecik sket...i suka yg TFY nie..

4) yerla.. nursing cover nie maybe blh consider pas dpt baby nnt...tgk cmna kot kan? ish..confused..

HaninFarshid said...

hi..im ur silent reader..hope u dont mind..suka baca blog mommy and gonna be mommy :)

ok...i ada daughter..so nie pandangan i :)

antara baby carrier and sling...beli dua2...carrier sesuai utk daddy and baby sling in fashion now....sesuai utk u yang pakai :) will look cute...i guna baby sling utk dier melalak malam2 buta..heheh! tak larat asik nak gendong jek...and biler i nak jalan keliling rumah...

about the bath tub..i beli sebijik yg macam dalam gambar tu...u can look at my blog..hehehe...my daughter baru 25 weeks...senang nak mandikan dier dlm tu..and she loves it :)
harga dier rm139.90.klu yang fisher price punya rm250...my hubby kata cara mandi sama...baik dier beli fisher price toys betul2...betul cakap dier....my daughter masa time mandi..memang lasak....bagi toys pun dier tak kisah...tu baru 25 weeks...


nursing cover...i ada..tp i tak pakai...i mcm tak selesa..i lagi suka tengok my daughter's face biler dier breastfeeding :) lagi satu..biler dier dah meraung lapar...huhu! i dah tak kisah orang lain..ingat kat dier jek...

nie pandangan i...tak tau yg lain...

HaninFarshid said...

oppss! i tulis umur my daughter 25 weeks ke 25 days? :) she's still 25 days..u lagi 3 months kan? good luck...memang penat but u will have fun...seronok sangat jaga baby..i pun mcm u..seronok shopping for baby :)

Mrs. Amie said...

me to hanin : Hi Hanin.. thanks for droping! Ur opinion bout the carrier n sling tu bagusla.. i pun tak terpikir utk nak guna kat umah kan..hihihi...will consider!

bath tub tue mmg i suka.. bila i tgk u mandikan baby, so I think berguna sgt bath tub nie.. nie nak beli la!

nursing cover nie, betullah..i was thinking pas dpt baby nnt la.. baru leh consider kot.. thanks babe!