Strollers
Tuesday, March 17, 2009

Since, now nie tgh sale dan juga trip to Singapore would be on end of this month (kalau jadi la...), so, I need suggestion pasal strollers nie.. At the momment, yg aku suka + within our budget was these two strollers...

1) Peg-Perego pliko P3

I think this was nice.. husband pun suka.. design pun simple..coz aku tak suka roda yg besar.. light2 mcm nie pun dah comel.. yg penting taklah berat sgt nak mengangkutnya... dan boleh buka dengan 1 tangan jer.. serta color merah yg arrogant (hahhaha) serta black yg misterious.. juga color yg sesuai tak kisahlah for boy aau girl....

2) Silver Cross Dazzle

Pics : Marcia Cross with Silver cross stroller... cute!

Arrghhh.. tgk silver Cross nie rasa jatuh cinta pandang pertama.. Price almost the same with peg but design dia sgt minimalis...


Pics : Design kat dlm stroller
Serius sgt simple, futuristik sgt... dan korang kena tgk secara live la..

But one thing pasal nie, husband tak suka... sbb dia kata.., "simplenya...". But less is more la....
Anyone here can share any brands yg bagus... based on ur own experience ker.. I really need and welcome any suggestion....

13 comments:

sabrina.h said...

yg peg perego tue sgt cantik,rs klau utk baby pun selesa...yg silver cross tue rsnye mcm x sesuai utk baby kot,utk yg da 3-4 tahun maybe ok..wah kte punye taste color utk stroller sama eh,red or black....biar pilih color gelap2 x de nmpk kotor....brand lain x tau la mana yg elok,hr tue tgk kt anakku,ada 1 brand nie ok jugak tp lupa tah nama brand dia apa...

Anasfadilah said...

saya guna peg,oklah,senang lipat semua,nak kata ringan tu ok lah,tak la ringan sangat..boleh manage lagi

mahu nursing cover cantik?mari la singgah blog saya,ada sale sekarang ni :)

The Mrs-Bride said...

ohh dear.. hubby & i have decided to buy the PEG PEREGO PLIKO 3 tu jugak!! dah survey awal2 dulu mmg puas ati laa.. i was thinking to get the red one too tp hubby maybe nak color yg natural for both boy/girl.. so maybe we'll take the black one.. or mocha one.. hehehe.. tp nak beli tu haruslah tunggu i dah sarat nnt.. like bila dah 7 or 8 months preggy ker.. now cam rasa awal sgt la plak nak beli.. tp up to u.. for me, i choose PEG!!!! coz it's our fav... very practical!! :)

take care! :)

The Mrs-Bride said...

tp 1 thing la.. we were thinking to get the complete travel system utk PEG.. tp rasa cam membazir plak yg baby carrier tu.. sbb yg mahal is the carrier, stroller tu price dia okay lg.. haih tatau la.. amie nak amik complete sys ke apa ek? any suggestion? :)

Mrs. Amie said...

me to sabrina.h : oh, vote for peg ya...thinking thinking...

me to anasfadhilah : oh!nice nursing cover..cantik!
u also vote for peg! hihihi

me to the mrs-bride : mula2 i was thinking for peg-perego switch... tapi org kedai tue kata switch n pliko p3 sama jer semua.. except switch tue boleh switch depan belakang la... husband not agree sbb dia kata sama jer unless ada extra benefit utk switch tue..

babe, mula2 i was thinking to buy with carrier tue kan.. but bila fikir balik, it's not worth + carrier to boleh tampung up to 10kg jer.. last2 kena gak beli car seat tue once dia dah 10kg ++.. so, better i cari car seat la.. car seat pun i tgk.. graco pun ok.. nice.. price pun ok!

[ Hanie ] said...

i vote for peg-perego tu sebab cantik dabomb :D

The Mrs-Bride said...

babe, btol2... i pun suka the pliko switch! tp cam membazir laa.. mmg besh leh switch the position tp yg lain2 features sume sama with normal PEG.. pastu switch mahal lagi.. so better don't! i rasa normal PEG classico stroller dah okay kot! tu larr.. kitorg pun maybe x beli yg carrier tu.. juz stroller kot.. now tgh sale.. can get 1.2k+ utk stroller jer.. i rasa okay! tp maybe we opt to buy it bulan may nnt.. insyaAllah!

ehh kalau u gi singapore and sana lg murah, inform ekk! i pun dok pujuk2 hubby nak gi singapore, visit cousin kt sana.. pastu leh shopping2.. hehehe.. do let me know!

p.s. bila nak jmp nih? june's coming to KL next month or end of this month x silap.. :)

paRi-paRi sYurGa said...

hye sis....
i just drop by ur blog...
suke baca..
hehe...
bile tgk ade entry stroller ni lg rasa excited..
hehe..
sebb i pun suke sgt belek2 stroller baby...
*psssttt...i blum kawen lg. tp nak kawen dh. suke berangan kat brg baby. hehe.

amy said...

yang first tu tantek laa..aku rasa aku pun leh dok dlm tu sekali ngan ank ko!kan kan??yihaaa...ayoh ank buah ku..

Mrs. Amie said...

me to hanie : cantek da bomb ya? hihihi

me to the mrs-bride : kalau beli skrg ok tak? sbb sale.. klu tak, beza price dia around 200 gak la..

me to pari-pari syurga : klu cmtue, nnt anak sendiri, mesti dah buat preparation awal...hihihi

me to amy : ko dok kat belakang... sbb ada 1 space utk berdiri punya...

udeyismail said...

beli quinny buzz pon lawa...

azza said...

hi..u dh decide nk bli stroller ygmane?i pun preggie, 5months bru, tgah survery2 barang2 baby esp baby cots n stroller n carrier...kt mane murah yeh?cm maclaren, graco n smua2tu?s'pore price better than kt sni yeh?nti nksurvery sne lak...

Mrs. Amie said...

me to udeyismail : quinny tayar besar lah...tak mo!

me to azza : I've already bought the peg-perego stroller.. even lambat lagi nak kuar baby nie, but skrg on sale.. so, why not? the best things is warranty from peg-perego start after the baby born..

i tak beli carrier as carrier only can stand till 10kg jer.. pastu, u kena beli yg baru.. so, husband and I decide beli car seat terus sbb blh tampung from new born up to 20kg-25kg (depends on brand).. for car seat, i do love Combi..now is RM699 instead of RM899...

baby cot, i admire 1 cot dekat babyjaya uptown... it's white in color..

nak cr maclaren, kat mothercare the curve n KLCC byk choice.. but the price slightly expensive.. try tgk kat babyjaya.. ada banyak yg u boleh pilih...