Last weekend...
Tuesday, March 3, 2009

Last weekend, pergi Ikea sales... nak cari katil baby kan... tapi katil tue takde discount pun... normal price juga... so, tak beli la.. lagipun tak cantik sgt and tak best...

So, tak beli la.. nak gi survey lagi... Husband and I tgh plan2 nak gi Singapore on April nie... nak beli brg baby... tue pun sbb husband kakak ipar I beria2 ckp brg baby kat sana best2... dia kata murah (murah bagi dia la kot sbb dia org sana..agagaa) Murah ker?

Tapi takpe.. ingat nak pergi juga... my fren yg duduk sana pun ckp brg sana best2 n unik2...

Anyone here pernah experienced membeli-belah brg baby kat sana?? plz advice.

Thanks

7 comments:

The Mrs-Bride said...

wahh.. me pun terfikir nak gi jalan jauh sket cari brg baby. tak terfikir lak nak gi singapore.. nnt laa kot2 hubby kene outstation ke sana plak.. harus nak ikot kan? :)) btw, skang tgh Baby Fair everywhereeee.. geram tgk! tp we decided to buy end of this month (the earliest) or next month.. eii x sabar kan? tp tunggu next checkup utk doctor btol2 confirmkan baby's sex.. jeng jeng jeng.. skang ni eventho dah 2 kali dgr result yg sama.. nak dgr btol2 lagi.. hahahaa.. btw, bila nak jmp shopping brg baby? ajak june.. :P

NuRuLeRnAdEwI said...

Kak, Tak nak advice... Nak ikut bole?? hehehhe

amy said...

nak ikuttttt tau!!
nk ikutt jugakkk!!

cookie devine said...

i ada xperience bl brg baby for my sister.2,2 anak dia i beli.katil beli kat ikea sbb tahan lm n blh pki lasak2.nak2 baby xtive yg suka terajang.i'm serious k.then baju bby jgn bby utk pki waktu tu je.i mean beli bj 6month sbb dia 6month.beli yg besar.at least for 8month.coz baby cepat besar.

Mrs. Amie said...

me to the mrs-bride : hik hik.. gedix jer nak cri brg baby... mcm kat sini takde.. kita excited la Knit...haruslah kan?

me to nurulernadewi : yuk..ke Singapore yuk!

me to amy : dah menyibuk dah.....

me to cookie devine : emm.. betul betul betul.. kena beli besar sket kan.. usually yg newborn tue, sebulan je agaknya boleh pakai.. pastu dia membesar dan besar...thanks 4 ur advice dear!

Mawar misswateva said...

hi kak amie..=)

saya agree mmg brang2 bby kt spore more cheaper and variety. lagi2 kalau tgh sale..mau gile jadiknye. saya yang tak de baby ni pun salu gedik2 tgk brg2 baby kt sane..hee.

even da convert to m'sian ringgit pun still murah compare dgn harga kat cni.jgn kate brg baby, brg mak baby pun murah tahap gaban.lol.

Mrs. Amie said...

me to mawar misswateva : thanks mawar.. really help... nie yg tak sabar nih!