Bosannya dok umah!!!
Monday, July 20, 2009

Uwaaaa... bosannya duduk rumah tak tgk dunia luar.. hahaha..

Sume sbb kena tggu confinement period nie habis...

Tapikan semalam, I sempat gi The Curve to enjoy Mothercare's sale.. tapi jalan slow2 jer takut bentan...hahahha...

Gi Mothercare jer..pastu terus balik.. boleh? During my 3rd week of confinement... Hihihi..

13 comments:

tymy said...

oooo...mengelat yer!!!!


boring yer pn amie...sabar kejap jer..hehehe


upload lah gmbar si cute qaira tu lagi...


take care yer

love
sue

Foxy Farah said...

me too sebab boring giler duk umah.tapi jalan mcm gadis jepun.hehehe.takpe nak habis dah kan? kiss kiss to baby qaira :)

rynn2506 said...

hehe...baik² jln tu....

nurulzia said...

amboi mummy sorg ni..sempat lagi yek pi jln2..take care ok...

HaninFarshid said...

hihi! biasaler...i pun mcm tu gak dulu...x abis pantang...dah jalan2 shopping kat Garden and pavillion..siap bawa kyra lagi.hihi! sian my hubby kena layan bini dier yg tak boleh duduk diam nie :p maybe sebab tu kot kyra ikut mommy dier kuat jalan2...

June said...

hehee..sma la kita..tp i nk bersukaria hari jumaat nih..tu pun ada alasan sebab ada checkup kat hosp..ehehhe sambil sambil la katakan..eheh :D

sabrina.h said...

hehe dah 3rd week ok dah jalan2...sab yg da 1st week da laju je jln kt umh heheheh janji luka jahit da ok,laju je jalan kan...nie pun da x sabar2 nk bwk baby keluar jalan ;p

The Mrs-Bride said...

babe, after 2 weeks bersalin.. my jahitan dah ok i rasa! tak sakit dah.. jalan pun makin laju! yayy!! me n baby 1st outing was hari ahad bebaru ni.. tp gi klinik jer laa! hahaha.. tu pun dah excited dah! senyap jer dia dlm kete.. tp i yg x brape betul.. my hubby ckp, sbb 2 weeks x kuar umah sbb tu i rasa giddy n dizzy.. ntah laa.. rasa lain mcm.. mcm nak masuk angin!! nih i'm back at home.. tatau nak kuar umah balik biler.. i ada vouchers Jusco nak kene guna before 31st nih!!! camne nak guna?? aiyakkkk... u take care.. will text u soon! kishkan qaira for me tau... ;D

myra said...

akak ...pkai confiment ape?

Mrs. Amie said...

me to tymy : bosan sgt..hihihi..tak tahan betul terusla gedix nak kuar gak..will upload soon..hihi..

me to foxy farah : klu I lahir normal, I think mesti lagi jauh I jalan.. nie sbb cesarean, so kena lagi hati2.. tapi tetap nak jalan gak la..hehehe..

me to rynn2506 : baik bos! will do!

me to nurulzia : mestilah sempat.. setelah membuat muka kesian kat husband...

me to Hanin : betul tue Hanin.. I tak betah dok umah.. rasa mcm terkurung...ish..baru 2 minggu.. nie nak masuk week ke 3 la..huhuhu

me to June : yer kan June.. cuma bila I jalan, rasa sakit plak kat tempat jahit tue....

me to sabrina.h : sab, klu I lahir normal, I think I pun mcm u gak la.. 4 hari dh kuar umah kot.. hahaha.. sbb I c-sec, so take time gak nie.. rasa bisa gak klu jalan lama2 nie...

me to the mrs-bride : mmg.. klu normal senang kan.. I wish I could bersalin normal.. tap nak bt cmna... klu normal, lagi panjang lah langkah I...

me to myra : hahaha..myra, the best thing is, Kak Amie tak guna apa2 set pun.. har tue beria kan.. mungkin sbb c-sec, so, nak barut tak boleh..jadi apa yg kak Amie buat, hanyalah membeli param di kedai, lumurkan kat badan (ee..tak suka), mengurut except kat bahagian perut jer tak, berstokin, bertungku sekali sekala ikut kerajinan.. tidak memakan jamu sbb takut susu badan panas.. dan jugak kak Amie minum pati ikan haruan yg tak sedap.. itu saja bt masa nie..

Mrs. Amie said...

me to myra : eh eh sorry..bukan barut..berbengkung katanya...ok..

[ Hanie ] said...

hahahaha, tak menyempat2 yer new mama ni :P lagi2 time sale2 ni kan...mmg tegugat iman, tgh dlm pantang pun hati tak tenteram
kuikuikui :P Syabasss! pasni ke mana pulak? :D

ARIBA said...

bestnya..I tak boleh keluar langsung..bosan gile..arrghhh...tension..