Its a Baby Girl
Tuesday, July 7, 2009

Hello N salam ,

I Aril , amie's Husband... sorry klu ayat tak semenarik as my wife buat :)

Just wanna inform everyone, Amie selamat melahirkan a healthy baby girl as we expected... 2.8kg @ Selayang Smart Hospital 6 July 2009 @ 2.38am. Its so great to see her for the first time which is antara hidup dan mati sebb amie terpaksa di operate last minute...... susah nak describe perasaan i waktu doc minta kebenaran untuk operate Amie coz its already 18 hours lepas pecah air, so baby punya heart beep dah weak....

So... i gave Dr. Mariana do what ever she can do as long my wife and baby selamat.
Baby keluar from operation room @ 2.50am dan mama dia @4.10am.....

We still waiting second blood test for baby untuk pastikan baby bebas kuman di mana 1st test is free from infection.

Here i nak ucapkan banyak2 terima kasih pada all blogger friends yg banyak berdoa for my wife, may god bless all of you. Amin

Any news will be update...

37 comments:

Foxy Farah said...

CONGRATS DARLIN! TAKE CARE YEA ;) SO ADORABLE MCM MOMMY DIA.HEHE

Jasfyra said...

tahniah..
comey sgt baby
nanti bgtau nama plak ye

faRhaNa said...

hi sis n bro, congratulations for the new baby girl born..sgt cutee...pg td dh tgk pic from her aunty @ FB...neway, take care..:D

paRi-paRi sYurGa said...

weeeeeeeeeeee.... tumpang happy! congrats for both of u..


peluk cium utk baby..!

::zAsyikein:: said...

salam dear amie!!! wah u princess lewat 2hari dr prince nit...ehehhe.. she's so cute!!.. tahniah amie!!! hurmmm bau baby dah,......

Ezzah said...

congrat sis!! cute nye babay girl sis... :)

AmiYs said...

syukur Alhamdulillah sume selamat...

comeynya baby amie n husband... :):):)

apa nama baby girl ek?

[ Hanie ] said...

halalala comelnye :D mcm anak cina je nengok nye :) alhamdulillah, selamat semuanya.

Mawar said...

Congratulation!!!!

sabrina.h said...

congrat's to both of u...cute nye baby..huhuhuhu x sabar nk tnggu my turn plak huhuhuhuhu

ungu violet said...

congrates to both of u!!!!!

zekzek said...

congratulations Amie!!!...

dah agak dah u bersalin sebab senyap ajerr....take care!. Ala, tak dapat jumpa you nak amik kek 2-3 hari lagi ni...

aku jgak tak meletup meletup ni...camno!

cik syahira said...

congrats!
^o.O^

TyMy said...

congrats amie....sgt comel...apa nama..

rememeber me...sue...

this is my new lin btw

AmyMizzunderstood said...

my niece mmg cute!!hrap2 sihat la hendaknya..amin!muah2

CikMin said...

salam amie...im your silent reader...tahniah ye atas kelahiran baby girl yg sgt2 chumei tu...

Husna Ariffin said...

congrats amie and hubby!!

love,
Husna

Shmea said...

alhamdulillah! congrats kak! comel sgt baby. :)

selamat berpantang ya.

HaninFarshid said...

congrats dear....sooooo cute....alhamdulillah semuanya ok...u take care tau...

koklie's said...

waaa....sronoknyer i am so happy for you amie, your princess comey sangat ape2 pun harap u recover cepat2 and citer la pengalaman u kt i ek hehehe take care mommy ;P

~ n.u.r ~ mommy wannabe said...

waaaaaaaa best2...congratssssssssss....sangat cumellll...tak sabar nk baca pengalaman mommy nih...aper pun take care...nama pun tak announce lagi nih..:-p

cikzaa said...

alhamdulillah..tahniah to amie & hubby...yr lil girl so CUTE..

ARIBA said...

so cute..congratulations..;-)

* Nat Azmi * said...

Congrats dear...wah seronoknya jadi mummy!! Have a wonderful life ahead babe, with your loved ones...;)

Mrs Zamzuri said...

congrats to both of u! comey baby tuh.

m@Ri@ said...

tahniah...sbb dah jadi abah n mama..take care kak amie...

nurulzia said...

amie..congrates..i knew bout u masa jumpe knits kat spital..mase tu knits ckp u tgh tunggu masa coz waterbag dah pecah..kire awal jugak la kan u deliver..xkisah la kene operate as long as u and baby safe kan..sgt chomel ur baby..chinese look..wah..geram sgt..selamat berpantang and take care ya my dear...i xsaba pulak nak tunggu my D-Day..huhuhuh

~Eila @ Along~ said...

wahh amie..tahniah..comeynye baby..selamat berpantang ye dear....dah jadi mummy dahh...take care..

dialicious said...

so fairrrrrr..comel sgt!!!

rynn2506 said...

congratulation yo both of u..haa..kan dah kata dah mesti u dpt baby around tarikh anniversary u all tu..heheh...anyway, mmg btol kata sume org..ur princess were just cute like u la dear....
nnt jgn lupe share ur exp n ur princess name sume k.... x sbr je nak tgu!!!

ni hati i mula dup² dap² ni...my turn????

NuRuLeRnAdEwI said...

Akak....
Congrat!!! Nak tgk baby nnt!!!!

Eliya Hazreeq said...

congrate amie..
bestnya u dh bsalin..i gak still mhitung ari eheeh..

Mawar misswateva said...

congrates kak amie!!
baby cute mcm mama die la..

marniza said...

congrats amie...
alhamdulillah..baby n mommy selamat...

lynda said...

Tahniah Amie...Baby comel sangat

Syahni said...

Amie..congratulations dear..she so adorable as u.. :)

June said...

amie,.eheheh tererr trus update..:) cute little qaira.aunty cant wait to see u la cutie.. :D

hugs and kisses to mummy and baby :*