Qaira is 11mths young!
Monday, June 7, 2010

Weeeeee... lama tak update blog. Blog ni ala2 terabai. Nanti duit nuffnang tak gerak, I kecewa..hehehe... And takut terlepas tumbesaran anak dara I, Qaira Jasmine. Hiks!

Bukan apa, ingat senang jer duduk rumah. Rupanya lagi takde masa. Qaira skrg....waaahhhh..mcm bos.. nak berkepit 24 jam. Pastu ngamuk2 dengan I if I tak dpt nak puaskan hati dia. Ada jer yg tak kena. Tapi bila Abah dia balik, taaadaaaaaaaa.. automatic dia jadi baik and behave.. See? Sampai Abah dia rasa maybe I nie sajer jer nak buat citer pasal anak dara dia Si Qaira Jasmine nie.. hihihi... notty tul skrg!

Alhamdulillah, staying at home okla. Last week, mmg busy sgt. I need to siapkan 39 dulang hantaran + 1 pelamin gara-gara cuti sekolah yg memenatkan. Then, on Saturday berlari ke Teluk Intan to attend cousin's wedding.. mak aiii.. letih n penat! Lagi-lagi mendukung Qaira yg mantap bersama 3inch heels adalah satu kerja bodoh yang pasni I tak nak buat lagi. Hahaha..

Last 2 weeks, pegi Cameron pulak on Sunday. Saje jalan-jalan hilang stress! Layan gambar gi Cameron kat bawah nie ok. Serius I paling last pegi Cameron masa umur 5 tahun. So, I dun have any memories pasal Cameron. Best jugak and so exciteddd! (Mcm jakun jer kan...hahaha)


Ini Qaira. Yg bila masa dia dah letih duduk atas car seat dia, duduk kat bawah mcm nie mmg jadi fav!! Hahaha.. Nasiblah..


We stayed at Strawberry Park! Nice place!


Depan our hotel room...


Hydrangeas here and there.. ohhh sgt drooling tgk hydrangeas nie...


Muka baru bangun tido...

Qaira was the happier person kat Cameron nie...dia kan tak boleh panas.. bila semua org tido pakai selimut berkelubung, dia selamba jer tak payah pakai selimut semua.. mana dia suka.. hishh..

At Strawberry farm...

Tapi takde pun strawberry nya...yg ada hanya salad-salad...

Hiks!

At Kea Farm!

Flowers, flowers!

Item wajib beli and it's yummy!

Borong jer..masanya tak pun.. hahhaa.. bought veggies for Qaira~

Kepenatan and behave!

Qaira with me! Rambut I yg selalu jadi tarikan Qaira! Harus pendek selepas ini! Tak tahan la!

Behave kan? Boleh tahan sejam dua jer.. pastu, habislahhhhh.............

Aha, since Qaira dah 11 bulan now nie, I guess it is the right time for me to train Qaira using potty chair. Lagi-lagi I kan ada kat rumah skrg...so, hope it works! Hiks!

Hope berjaya! Usaha keras diperlukan! So far, bila I suruh dia duduk when poo poo dia ok.. Dia ikut jer!

Oh! Main hp adalah hobi Qaira! Hahaha..if jadi camni, mmg I akan gelak giler-giler...And this type of technique mmg I kena praktik... since Qaira klu nak dapatkan hp akan lakukan apa sajer....

The baby bjorn potty train that I'm looking for right now! The pink one seems  so sweeett..apple green tu pun nice eyh!


Mmm, well, Qaira's birthday is 1 month from now.. I'm so excited that my little tiny baby skrg dah grow up dengan cepatnya.. Dah almost 1 year.. i missed her during her baby time.. so sweet! Kan? And right now, I'm busy nak design kek for Qaira and confirm order from the vendor. And, busy preparing the deco for the party and the food too! Huisshhh.. But, it will be a small party among relatives n frens jer.. So, dun assume a big birthday party for Qaira eyhh.. hiks!

16 comments:

Mummy Zara Sofea said...

uwaaa...lame u xupload qaira pics...dhnmpk lain dh, mkin cuteee....

neway, hppy 11mnths dear...1mnth to go...sure ur mommy tgh bz tuk bday party nti.....

senioritasara said...

kejap je da besar.....bagusnya qaira dah potty train.rafiq guna potty tu dia letak biskut ayoooooooooooooooo

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

goshhh such a lovely eyes qaira has!
bulu mate dia pon gorgeous!!! :D
suke tgk!

Mawar misswateva said...

kak amie,
dagu qaira cantik.mcm pki botox.hee.=)
cuteeeee sgtttt..

fabulous.farah said...

qaira dah besar. lama sangat ke tak tengok die?huhuhu

[ Hanie ] said...

ahee, so comel dah di train utk poo poo sendiri :) Gud girl.
birthday party qaira surelah akan dabomb jgk..sure mamanye buat abis baik punyelah ;)

sabrina.h said...

da lama x tgk qaira,tau2 je da besar..qaira bile serius muke u amie,klau gelak muke ur husband haha..comellll...

p!nkerton said...

wah qaira dah besar sket ;)huhu last time i stay strawberry park masa i darjah 3 huhu.. mmg cantik aa situ, tp sejuppp! hehe

kak mas said...

cutey qaira da besar dah.. besar sok misti jadi rebutan nih.. :)

Wina Momma Kira said...

gosh Amie, she's soooo cute now! Qaira dah besar la

bestnya u dpt duduk rumah & potty train her..hope she'll succeed & kalau dia buat aksi² macam yg kat atas tu, jgn lupa amik gambar k heheee

p/s ; I pnh duduk kat Strawberry Park jugak, best kan?

Nariko said...

comelll qaira.. potty train..how exciting .. hihi..camne la agaknya anak i nnt..

zteesyahmi said...

hi mummy qaira.

oo rupenye berbisnes jd wedding planner! masyukkk la ni ;)


niwey... gudluck. mmg bkn senang jd housewife, tp more exciting bile ngan anak tgk apa apa saja pkembangan dia.

khairun nissa said...

walaweiii makin comeinye qaira lama betul tak baca update qaira.. aunt miss u lah..

aleena said...

alololo cute la qaira esp her eyes:)

Anonymous said...

Qaira damn cute ok!!!!! wish my baby like her too...

zteesyahmi said...

hi mommy qaira..

i silent reader yg oweys follow qaira's ;)

niwey nk tnya, carrier qaira tu brand aprica punya kan?

tq mommy