Apa perlu aku buat?
Monday, December 1, 2008

Aku dah berhenti keja kan kat tempat lama... And bila aku cek akaun bank aku, gaji kat tempat lama tue still masuk lagi?

Soalannya : Apa yg perlu aku buat?

a- Buat bodoh
b- Simpan jek diam2
c- Pulangkan balik duit tue
d- Enjoykan je duit tue

Ikutkan naluri evil aku nie, mmg aku nak enjoykan jek.. yela, lagipun bulan Dis nie, kalau aku stay, bonus 3 bulan lagi yg tak dpt, patut dpt... raya aritu mmg la dah bagi bonus... tapi nie ada extra 3 bulan lagi tau..agagaga...haruskah? perlukah? atau perlu aku bg balik sbb...sbb.. ntah.. mcm takde sbb jek aku kena bagi balik.... So, cmna? Aku dah pegang hp nie nak call HR tempat lama... bos HR yg bodoh nie la..bukan nak buat kerja... ntah hape yg dia buat kat bilik dia tue, aku tak tahulah... wah, mulalah aku berhasutan jahat...Agagaga

Oh! Lupa nak bgtahu..reason aku berhasutan jahat nie, sbb dorang buat aku mcm bodoh..smpai aku berhenti... tuduh aku bukan2..at last, baru sedar..siap nak counter offer.. ceh! pegi dah..dahlah aku pekerja setia yg mulut laser (mulut jer laser ok, tapi aku tetap menjalankan kerja dengan sepenuh hati)..senang2 hati mereka aniaya aku... nie doa org teraniaya dah dimakbulkan..hahahaha(ketawa jahat)

Wei, tak baiklah kan..nnt jadi duit haram... cis... tapi takpelah.. tak payah makan..buat gi shopping jer.. (cukup nie nak beli LV ke, Gucci ke.....) mmmm.... Pulangkan? Tak payah? Pulangkan? Pulangkanlah kot....kan? ishhh...

11 comments:

NuRuL AiNA said...

huhu tak baik tak baik..

kan duit tu kite guna.. karang jadi duit haram..

heheheh

tipon je.. mana tau kan entah2 mmg die nak bagi ke. muahhaha

[ Hanie ] said...

wahhh...kasi blanja sama org sini :P

Call la HR tanye camne...bior dorang tau, walau pun amie mulut laser, tp still amanah dan tarak busuk punya olang. Cewahhhh...Eh, tp btul kan? ;)

eryan_emily said...

sebagai pekerja yang baik hati, cuba bagitau dorang... Is this the good ideas? Well, u tell me! hehhee. Whatever decision yang u akan buat or dahpun buat, we will support you with whatever reason yang you ada!

Twiggy said...

TAGGED!!!! :D

m@Ri@ said...

em if me i will call and confirm with them..takut jd duit haram lak..depends lah..

Mrs. Amie said...

Ok, ok.. baiklah kekanda sekalian.. adinda sudah meng inform HR.. adinda pulangkan la.. nnt jadik duit haram.. eden tak sanggup nak jawab kat akhirat kelak..

dialicious said...

ntah2 tu mmg duit amie..duit bonus ke ape ker..last gaji u dorang dh bayar ke?tanye dulu la kot

ungu violet said...

kalau diikutan otak ni nak menyetan aje!

tapi, lebih baik kalau yg kita ambil tu yang berkat kan?hehee..

vivavogue said...

kalau x pulang hr nih pon esok2 dia mintak jugak blk...pulangkan jelar abih citer tutup buku

katak_78 said...

MrsAmie...baik check..haram plak kalo bukan hak kita..ingat baby kat dalam tue...hehehehe

Yat Ekhram said...

adoyai terasa org HR nie taw :P

tapi dia sgt careless la.bahaya.
tu pasal i kalo time payroll weeks kusyuk & tawaduk gile buat keja.kang terlebey bayo gaji org naya beb :)