Info regarding Langkawi
Wednesday, December 17, 2008

Hi peeps,

Next month would be my husband's bday.. So, dr b4 kawin lagi, we've bought ticket to our 2nd honeymoon during his bday la.. and we choose Langkawi. (konon2 honeymoon la..gambar Bali pun tak terupload lagi..malaaassss)

So, I need any info regarding Langkawi.. tempat makan yg best ke, nak sewa keta, hotel, activity etc...

I've been there before.. tapi dh lama la.. tahun 2002 kot last..so, since this one is honeymoon trip.., so I nak tahu aktviti2 honeymoon yg sesuai dijalankan... agagaga... disamping itu ada idea tak how I nak surprise kan my husband? Candlelight dinner kah? (alamak, minta2 la husband tak baca nie..)

Any ideas?

10 comments:

Ima said...

hi amie...langkawi?bestnye...i pergi sane 2 bulan turut2...i suggest g tido kt langkasuka...best otel die...tp kalo nak lagi best g andaman otel or awana pun best...kereta sewa plak u try this number "roslan977@yahoo.com.my
019-4172177". i dulu pergi for first time i sewa wira...cume 60 sehari..pastu second time i nak sewa waja 80 je sehari..tp waja xde lak so dpt nissan sentra merah...huhuhu..bergaya jap..ahakssss...wish u enjoy ur trip..

~tingin nak g sane lagk biler tingat coklat~

~LIZA~ said...

masa i pegi langkawi 2 years ago, i dok kat langkasuka & holiday villa.. dua2 best!!

[ Hanie ] said...

wahh wahh...syoknyerr....nak kirim cokelatttt...buleh? :D

The Mrs-Bride said...

i heard kt sana byk nissan sentra ek.. best laa! hehehe.. anyhow, no ideas abt langkawi la dear.. my family baru je balik bercuti from sana.. so jadik skang i'm the only one yg bertahunnnn tak gi sana.. i think last time i gi time i darjah 3 or 4 camtu.. lama giler kan?? huhuhu.. anyhow, have fun with ur trip!!

p.s. sbb x familiar with the place, tatau nak suggest 'surprise' apa for ur hubby.. heh!

Siong Berantai said...

salam kenal! =)

singgah2 blog ek? Thanks!

Suryati said...

nak gi langkawi yer...

sue pergi lepas kahwin aritu, stay kat pelangi beach resort...

resort tu mmg syok plus dgn private beach dia yg bersih tu...pool best, mamam pun best...

kalau nak dinner kat dlm resort tu ada steamboat rest. and ada gak kalau nak candle light dinner ala2 jimbaran beach tau...tapi lagi cun lah...kiranya sunset dinner...tapi kena book coz tmpat dia tak byk mcm kat jimbaran tu...lagipun skrg ni hjg tahun, so mmg ramai ler mat saleh kan...masa sue pergi, we all jer melayu...saborjerlah...bila kita nak lepak tepi beach, dey all dah cop awal2 pagi lagi, pastu biasa lah kan terbogel...hehehe

kereta, kitaorg haritu gamble jer..kat airport tu byk agen...amik kat situ jer...aritu kitaorg sewa sentra..harga tak berapa ingat lah...sowi...

enjoy ur holiday ya...

Mrs. Amie said...

Dear all,

thanks for the info..

Ninie said...

i nak pegi lngkawi soon for the 2nd time too...i suggest u pegi snorkelling & island hopping...& hotel rasanya kalau honeymoon sesuai tdo kat holiday villa...tepi beach

hanimndroid said...

cuba akk tgk kat redmummy punya weblog, dia br lepas p langkawi and segala mala info...

Ninie said...

i baru blk langkawi...come & see pic i kat sana hihihi..