Cerita Sedih Minggu Ini...
Thursday, September 10, 2009

Ish, balik jer ofis mcm2 cerita ada... kerja berlambak2...eee... benci...sbb tue tak sempat nak update blog pun..

Tapi dlm banyak2 cerita, cerita nie paling sedih skali..

My officemate, Kevin, isteri dia dah bersalin around 2-3 weeks ago mcm tue.. tapi yg sedihnya, wife dia meninggal sbb hilang banyak darah during bersalin tue.. sedihkan? I just can't imagine klu I ada kat tempat dia... bila tgk muka dia, mcm sedih jer.. malas nak tanya apa2...

Nie anak dia.. comelkan?


Tapi sian, Mommy dia dah takde.. I tak boleh imagine la kalau my daughter lahir tapi I takde.. sedih sgt2...


Cute jer kan?


And nie my fren with his late wife.. A big condolences to kevin... Semoga dia tabah membesarkan anak dia tanpa isteri tersayang!

17 comments:

aca said...

kesiannya i pun x dpt byg kan kalo i pergi x sempat nk cium anak.. sedihnya...

m@Ri@ said...

sedihnya kak amie..takut kan kalau benda ni jadi kat kita..anak die comel giler..semoga die tabah harungi hari2 mendatang dgn baby tanpa isteri tercinta..

p/s:sgt takut..

♥♥relyza♥♥ said...

sedeynya...
wife dia tinggalkan anak yg amat comel utk dia...
bb girl ke bb boy??

The Mrs-Bride said...

babe, mcm i penah dgr jer crite ni. u ada crite kt facebook ke ehh? ke ada another friend i yg cite? lupa dah. huhu. tp kesian kan kat dia. hope dia tabah lah. tu baby girl ke boy? comel. :)

~ SueHarriz ~ said...

Ohh!! sedihnyeeeee..kesian baby comel tu...kes cmni dh jarang berlaku skrg kan, tp kalo dah ajal dh tiba....nk wat cmane..I feel sad reading ur psot..pae la nasib si tecik tu..sobs..

puan.farah. said...

hoh..sedihnye

tibe2 takut nak pregnat

Anonymous said...

hye...ni mama dania...kesiannye baby dan husband dia....yg pling kesian dgn baby dia tu.....bru tgk dunia tpi dah x ada ibu.kesian sgt,kak ami nak tau x,baca en3 kak ni,saya menangis tau....sayu bila tgk gmbar baby yg comel tu dan saya trus peluk my baby dania.....smbil nangis,my husband tnya knape?an saya bg dia bca this en3 yg sgt menyedihkan,dia kata klau jdi mcm tu dia pun hidup x tentu arah....kak ami,suh la kwn akak tu kawin lg wlaupun bkn skrg,ye la bkn senang nk lupa kan late wife cm tu je...tpi demi anak yg masih kecik,dia harus perlu ader kasih syg seorg ibu......

June said...

alamak beb..sedihnya..bersalin normal ke? isk isk..ngeri ngeri..kesiannya baby dia tu..

ARIBA said...

sedihnya...;-(..rasa cam nak nangis jek..sian baby tu, takda mommy lagi...

Enche' Adykasyah said...

Hmm.. selalu terfikir kalau ajal kita atau pasangan kita atau kedua-duanya sekali sampai sebelum anak pandai berdikari.. Atau kehilangan anak kita..
So, Amy.. Take care OK.. Lama tak menjengah blog kau ni... A bit busy with work and study..

Misbehave said...

OMG! kesiannye kevin n his baby tomei tu..:(

be strong ye Kevin!

Yann said...

aduhh..sedih betoil..
sobbb..sobbb

Elina said...

sedih tol kisah nie..kesian kat bby die..ish takut plak nk branak..hopefully everything goes well..btw salam perkenalan

HaninFarshid said...

sedihnya... hanin memang tak dapat bayangkan kalau hanin jadi macam tu...apa jadi ngan kyra? alhamdulillah allah masih panjangkan umur hanin walaupun hanin ada problem before,during and after preggy...

tell ur fren to be strong for his baby....

~LIZA~ said...

:(

Mrs. Amie said...

me to all : siankan? baby dia girl ok.. comel sgt! nak tgk muka baby pun tak sampai hati.. eh, korang sume emo ek baca entry nie... tue I tak tulis panjang jela lagi.. baru tgk gambar dah sedih kan? tak kiralah apa agama pun, when it comes to kasih sayang between mak n anak, tetap sedih kan? I pun sedih jugak!

rynn2506 said...

amie,
byk² benda..perkara ni la yg kite paling takut terjadi....x sgup la nak bygkan....
tgok entry amie ni pon dah sedih dah...