Today, we hit 10 years of relationship!
Friday, September 4, 2009

Hi peeps,

Yes! Today is our 10 years relationship anniversary! Boleh? Maknanya, cintan cintun for 10 years babe... Dan juga hari ini telah genap 1 tahun 2 bulan we all kawin... How time fliesss....

Kisahnya, we all kenal each other since tadika lagi.. tapi kenal2 camtu jer.. tak pernah tegur n tak pernah tahu nama dia apa... till kitorang form 3 dan kebetulan pegi juga sekolah yg sama, husband jatuh cinta (cinta katanyaa...agagaga) and proposed I jadi gf dia...

Cettt...gatai... I time tue tak minat nak buat any commitment.. saya suka bebas (sebenarnya, time nie ramai bf...agagaga)

Pastu husband cintan cintun dengan 1 girl dr skola kitorang yg baru dtg dr London.. (London konon.. ceh...)

Alkisahnya budak London nie, sombongnya yang amattt... me n husband n other fren time tue sket punya rapat gila2 coz kitorang nie join pengakap time tue,.. tetiba2 gf London dia tue tak bg husband I kwn ngan kitorang...

Member2 time tue sume bengang n mulalah memasang strategi bagaimana untuk memikat balik husband kuar gila2 ngan kitorang... Hahaha.. (Eh, paham ke nie.. ringkasan jer aku citer nie...)

Pastu, ada ker patut member I menggunakan kelemahan husband, dengan menyuruh I memikat balik husband ketika di sekolah dulu... (sbb dorang tahu husband pernah ada hati dengan I kan... time nie, lagi 2 bulan nak SPM 1999)....

I pun menggunakan strategi wanita memikat husband meninggalkan gf London nya itu... Lalu, kitorang MENANGGGG!

Husband dengan sewenangnya meningalkan gf Londonnya itu... agagaga... dan aku menanglah time tu!

Since dr situ, I ingatkan nak kawan sekejap jer la... sbb my husband nie on that time bukan my taste u all... hahaha.. tapi, I tak tahu mcm mana I terperangkap menjiwai cintan cintun kitorang... Cehhhh...

Till, kitorang further study still keep in touch... and habis study terus tunang after 7 years of relationship... lama wei... gaduh toksah citer.. terjun keta pun pernah... hahahaha... nasib tak terjun bangunan jek...

Pas tunang, terus grab dia gi KK with my family.... time nie angan2 nak kawin la nie..


Pastu on 4th July 2008, kitorang pun kawinnnn setelah banyak dugaan di tempuhi...





Dan juga berbulan madu.... madu katanya.... hihihihi.. Pas kawin, terus dah tak gaduh... mcm takde apa dah... baik jer.. gaduh2 manja jer ada...

Dan juga smpai la I pregnant.... (time nie tgh tggu dilate nie.. tak bukak2...sakit woooo)

Sampai la lahirnya si comel anak Mama n Abah...

To husband,

Happy Anniversary dear... sorry, time genap setahun tue tak sempat nak buat entry gara2 dah masuk spital nak bersalin.....

I love u and my life feel complete now with u and Qaira besides me all the time....

Semoga kita bersama hingga akhir hayat....

Thanks for everything...

Love,
Wifey

13 comments:

Misbehave said...

wow 10 years?!! Congrats!! Semoga bahagia ke akhir hayat! :)

SwEeTFoResT said...

taniah2..sweet harap cinte sweet pon berakhir cm nieyh gak..hehehe..

Yann said...

one word!!

so sweet kisah chenta cintun u oll..

neway, semoga berkekalan sehingga akhir hayat..

happy ending love story!
heheh

hanimndroid said...

tahniah u ols. pergh xsangka ek. sekali gtu rupanya sejarah tercipta~

::zAsyikein:: said...

happy for both of u dear!!...
alhamdulillah now Qaira complete u n ur husben life as hubby wife...alhamdulillah..
but me??dunno when i'll become a mother..insya allah one day!!.. gonna have my baby one day!..DOa2kan me kay..
so xmo gegaduh2 dh tau..mama Qaira kene cool sentiasa..ehehe

The Mrs-Bride said...

happy anniv dear!! today pun my adzryl turns 2 months! x sangka dia lahir on ur wedding anniv! heeee.. tc!

ARIBA said...

happy anniversary amie..serious lama gile...best betul u punya pengalaman tu..;-)

Mawar misswateva said...

congrates kak amie!!
walau ringkasan katanya tp tetap keleeessss kesah cintan cintun u all.

bitsANDpieces said...

tahniah puan amie..eh u punye pelamin cantik lah..hm..

June said...

beb, happy anniversary

i tumpang happy utk u..semoga marriage u berkekalan sehingga ke akhir hayat AMIN..

hug hug..kiss kiss

[ Hanie ] said...

oho, sangat lama dan comel je percintaan kalian berdua ni yer ;) Doakan yg bahagia2 je utk amie sefamily ;) Congrats!!!

Bee said...

congratsss....

so sweet...

kawan sekolah rupenye..

Mrs. Kown said...

haa sapa gf london tu?? budak taman ehsan??

heh, bz bodi haku pagi2 nih. =P