Syawal semakin tiba...
Wednesday, September 16, 2009

Mmmm, lagi berapa hari nak raya...

Sejak 4 tahun yg lepas, as usual, raya without my mom...

Dan bila beberapa hari lagi nak tinggalkan Ramadhan for syawal, kenangan lepas2 mesti menggamit kembali... lagilah bila arwah my mom meninggal lagi 5 hari nak raya 4 tahun yg lalu...

To Mama,

Mama, tahun nie, kalau Mama still ada, mesti dapat raya dengan cucu barulah, Qaira Jasmine nama dia.. Muka dia, ramai org ckp ikut muka Aril... But, rasanya peluang tue takkan ada even kita tunggu sampai bila2 sbb Mama pergi terlalu awal..

Yang pasti, 1st day raya kita tetap akan ziarah kubur Mama mcm biasa... Tapi kita selalu terkenang, macam manalah rasanya kalau Mama ada sekarang dan kita sambut Syawal nie bersama2 mcm dulu2....

Kita tak rugi apa pun, sebab yang pasti di akhirat nanti pasti kita jumpa kembali...

Semoga roh Mama tenang di sana... Al-fatihah, Amin.

10 comments:

[ Hanie ] said...

harap u sekeluarga bertambah2 kuat. Al-Fatihah

Misbehave said...

Al-Fatihah untuk arwah mama u :)

HaninFarshid said...

Al-fatihah utk arwah mama you...i know if she's still here, she'll be proud of you and her granddaughter..i know u'll be a great mom like her to Qaira ;) take care....

Liyanaroxx said...

Al-Fatihah to ur mum kak amie..be strong ok?

:: p R i n c E s S _ N :: said...

al fatihah tuk arwah sis....

m@Ri@ said...

tabah yek kak amie..alfatihah buat mama kak amie..mesti mama kak amie tersenyum tgk cucu dia yg comel tu..jaga diri yek akak..slmt hari ry..

ARIBA said...

al-fatihah..i know, u always miss her..;-(...

Elina said...

al-fatihah utk mama u..slamat hari raye

The Mrs-Bride said...

Al-Fatihah... No worries! She's watching you... TC babe! :)

FrH said...

mama u tengok qaira dr sana ..
tabah ye :)

tiba2 teringatkan mak sendiri yg masih ada .. taknak sia-siakan sementara masih ada. tq for the reminder :)