Mission Accomplished
Monday, September 14, 2009

Ok, mission sudah accomplished semalam dengan bershopping mcm nak patah kaki.. Berita baik, semua nafsu shopping dpt dilaksanakan... berita kurang gembira ialah keteringinan mempunyai kasut di bawah dr Charles & Keith akhirnya gagal dengan ayat simple dr husband;

"Ingat, awak nak pegang Qaira nanti..."



Mendengar ayat bersalah ini, akhirnya ku lupuskan jua hasrat yg diidamkan setelah sekian lama.. degan membeli wedges dr kedai yg sama dengan ketinggian yang tak seberapa itu, hanya cukup menenangkan hati dengan ungkapan "Janji ada kasut raya".

Uwaaaa.... benciikk...dan nak sedapkan hati, ayat sebegini berjaya memujuk hati;

"Takpe, tunggu Qaira besar sket bila dah tak payah dukung dia..."


Hehehehe...

Juga, pencarian baju juga semakin sukar apabilaterpaksa mencari baju bersaiz :

Uuuwaaaa... akibat melahirkan Qaira, beberapa bahagian badan telah bertukar saiz n need beberapa space untuk meletakkan lemak2 berlebihan tersebut... Sukacita dimaklumkan disini, saiz I skrg ialah XL...

Akibat dr dukacita ini, perlulah ditekankan, penurunan berat badan adalah penting untuk dilaksanakan lepas raya.. Kenapa kena tunggu lepas raya? Kenapa tak nak diet skrg? Sebab nak berjoli katak makan yg enak2 kemudian aku mmg nak berkerja keras...haaa.. tak sanggup... rasa sedih giler dengan keadaan skrg... resah dan gundah gulana memikirkan perihal berat badan.... nasib M&S mempunyai saiz sehingga bersaiz2... tapi to be in size 12 right now, adalah 1 bebanan yg perlu dipikul dengan senang hati. Hanya Meg Cabot sahaja yg memahami... lantas aku capai novel yg dah lama aku beli tapi hanya baca separuh jalan dr Meg Cabot.

Yang boleh menenangkan diri buat sementara waktu... Lantas, novel dibawah juga perlu dicari kalau pertambahan berat badan dijangka berlaku lepas raya... Hahahaha....



Bukan tu jer, postpartum hair loss juga lately nie dah nampak.. banyak rambut yg gugur even b4 nie, mmg susah I nak keguguran rambut.. tapi lately nie, dekat baju, dekat sikat, mesti ada rambut yg gugur... juga ada tekanan jiwa juga yg berlaku tapi disebabkan ia hanya sementara spt yg selalu aku baca, jadi tak perlulah dirisaukan dan hanya mengambil keputusan untuk memotong rambut spt gaya bob di bawah :


Rasanya gaya Eva Longoria nie lebih simple n pendek sbb Qaira pun dah pandai tarik rambut skrg.. Ishhh, banyak betul perubahan yg berlaku...

Akhir kata, saya pasrah n terima jer :)

10 comments:

fantaghirolynn said...

rasanya lepas Qaira pandai jalan ko still xleh pakai kasut tinggi lagi. coz, Qaira mesti nak adik pulak... lalalalla

Mrs. Amie said...

me to lynn : Oh tidak lin.. ko mmg memandai2.. aku dah planned dr awal lagi..

[ Hanie ] said...

hee, same2 meroyan bile bace entri ini. Jgn kata nak tunggu beranak mcm u amie, ni tak beranak pun nak kene cari saiz2 besar,baju kebaya adalah dilarang sama skali waktu ini..iskkkk. Lepas raya eh...kite bergiat sama ye :D

HaninFarshid said...

hihi! samalah kiter amie...hanin pun dah potong pendek bob cut....kyra dah tarik2 rambut...lagipun takdelah rimas sangat and senang nak blow... :)

me too beli kasut kat charles and keith...tapi ada gak high heels...nak gi kenduri kenalah vogue kan? tapi ada gak beli wedges and kasut yang senang nak dukung kyra...hehehe! ;)

yes....hanin pun dah besar nie...tapi my hubby tak bagi kurus lagi...dier balik nie nak try tambah lagi sorg...ahaks! kitorang kan jarang jumpa....if ada rezeki..alhamdulillah..if belum...maybe after that..i'll try to kurus :) good luck babe...i know u'll look good in whatever changes..
take care...

m@Ri@ said...

skrg nak cr baju raya dah susah,..size takdek...yg ada besar sgtla..nmpak gemukla..huhu..sgt tensen..so takdak bj raya thn ni..huhu..

Huda said...

sib bek pikirkan baby kan..klu x, dh lame mak2 nye melaram abis-abisan:)

Mrs. Amie said...

me to hanie : baru naik sket tue hanie.. blum naik mcm i.. sekali naik 20kg dr berat asal.. sape na jawab? nangis jer la..

me to hanin : oh, bagus u nak cpt dpt baby lagi..huhu..me? 2-3 yrs lagi kot... hahaha...

me to maria : kalau kak amie dulu, time 5-6 bulan perut kecik lagi.. still boleh pakai baju kurung or baju kurung pahang... but after 6mths tue, perut semakin besar n besar n besar tak henti2...huhu

me to huda : yes..kena pikir psl baby...

FrH said...

me still nak pakai heels raya nnt .. suruh ayah dia dukung anak ;) haha

good luck for the weight lost! jgn give up ok, insyaAllah bole slim blk :)

The Mrs-Bride said...

babe, i'm THAT size too.. sedih giler.. semua part expand yg melampau esp boobs!! woopsss... huhuhu.. haruslah pasrah berbaju besar time raya ni.. sabo sabo.. jom kurus sama yukkk! :D

~ SueHarriz ~ said...

adooii i rasa i ni lbh kurg j...dulu leh le tgkap size M je...skrggggg..sobs. xmo ckp. kkeekee