Raya Raya! Yeay!
Sunday, September 27, 2009

Helo! Welcome back ladies n gentleman... How's u all punya holiday raya?

After a long holiday, tahun nie mak raya sakan with Qaira n husband la of course.... asal ada tempat nak tuju nak kumpul duit raya untuk Qaira, I terus terjah... hahahaha...

On first day, I raya kat umah dulu... and straight away to kubur arwah Mama and then umah Mak Long I (sebelah arwah my mom)....


Me and husband di zaman kegemukan I di pagi raya... agagaga... please excuse the 'comot'ness as baru panjat bukit gi kubur arwah my mom.. penat!


Qaira with her 1st duit raya! Yeay!


While mama and Abah makan2, Qaira pun nak makan juga di pagi raya... hihi.. Qaira with my Aunty (kakak arwah my mom)



After dah raya dekat umah Mak Long I aka Qaira's Tok Mak, we straight away to my Mak Su house aka Tok Su's Qaira as Tok Ayah Qaira aka my ayah dah tunggu cucu dia yg tak kunjung tiba... While travelling, Qaira penat sangat sampai tertido2 dia... Sian anak Mama... kena kerahan beraya from Mama n Abah...



Sampai jer rumah Mak Su I, salam bermaafan with Ayah and Mak Su and ramai lagi sedara mara...

Juga mintak ampun kat husband as si isteri mmg banyak dosa... Ampun Yang.. kiss sket..umwahsss...


With my family... time nie Qaira mengamuk nak tido... asal ada gambar sekeluarga, sudah....


And some of my cousins + Qaira's Tok Su and Tok Nanny... ish, mcm2 panggilan Atok2 Qaira nie...


Husband n I + Qaira tak sempat nak join the crowd as tghari baru sampai...



And edisi berani mati bakal pengantin gantung langsir di pagi raya... tak pernah di buat org.. kalau jatuh alamatnya kawin nanti bertongkat yer...


Tak sempat join the 'gedik' ness of my cousins... ishhh...



And malam pulak, we went to Atim's house (tunang my sis)... Qaira seperti biasa dengan aktiviti tido dia.. while Qaira is sleeping, Abah n Mama pegi ..............

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*


Main bunga api....


Sempat lagi tau..... hahaha


Bakal pengantin yg ke hulu hilir tak lekang... ceh... uweeekkk.. hahaha


Qaira yg sedang mengantuk dipaksa bergambar...


Me and sis...


Not to forget, my lovely husband...


Raya ke-3 baru pulang ke Melaka side my husband pulak till raya ke-5... Mmm, tak sempat nak tangkap gambar banyak2, as sume org busy... malam tue kitorang buat BBQ... ha, baru rasa suasana kampung... pagi2 kat kampung nie, dengar bunyi ayam berkokok tak henti2... yg kelakarnya, Qaira tgh tido.. dia boleh marah sambil buat bunyi setiap kali ayam tue berkokok... hahaha.. itu menunjukkan tanda protes kepada ayam sbb gangguan kepada Qaira yg sedang tido... hahahaha...

Raya ke-5 bergegas pulang untuk siapkan ini:




Orang kata, rezeki jgn di tolak kan? Nie top up balik duit yg dah habis ketika beraya sakan... huhuhu...

p/s - Lupa nak habaq... cek dah potong rambut + highlight sehari b4 raya... more comfortable sbb Qaira tak sampai nak tarik my rambut lagi...hihi

12 comments:

::zAsyikein:: said...

qaira sgt cutela amie!!...with gown...hhehe..
n hantaran yg sweet gitu!!
btw like ur new hairdo!..nmpk muda you!

AmyMizzunderstood said...

yeahhh ada pic saya!!wakaka,..

Yann said...

wow..best2..raya thn ni lebih meriah dgn ada nyer Qaira yg sgt comeil tuh..heheh

[ Hanie ] said...

hee seronokye ;)
hani pun sebok melayan anak buah yg berusia 4 bln, kesiantgk, penat badan sebab byk berjln :P tertido2 ngamuk dibuatny huhu. Wahh hntaran tu sweet sgt meh. gewam!

cookie devine said...

sis, u look so s=weet with new hair.

dialicious said...

cantik hntaran tu!selamat hari raya amie,hubby n baby!1 happy family.bestnyeee

HaninFarshid said...

u comot ke apa ke...yang penting...u and ur hubby nampak sweet sangat pakai sedondon...and u look cute with ur new hairdo..qaira pun comel sangat-sangat pakai gaun :)

btw babe...nice hantaran...eh! camna nak ctc u?...my sis memang tengah survey2 orang nak wat hantaran dier...or pelamin...or mcm2lah :)

Mrs. Amie said...

me to asyikien : nie yg nak dengar nie bila org kata nampak muda...yeay!

me to amy : sibuklah ko..

me to Yann : yer..mak dia yg asyik kumpul duit raya jer...

me to hanie : qaira time raya, sampai tak bangun malam mintak susu akibat kepenatan...hihihi..sian dia..

me to cookie : nie pun best nak dgr! yeha!

me to dialicious : oh, pengantin baru berhari raya.. teringat tahun lepas.. nasib turn i time tue kat side i dulu...hihihi.. how's ur raya?

me to hanin : yer yer.. i love ur positive thinking...hihihi... here my number 0129251007.. and do visit here kalau u nak tgk cth2 lagi ya.. http://merisikgallery.fotopages.com

illhamshiraz said...

i love your new hair...just like mine,heheheh...

Qaira pun comey jugakkk..geram tgk die,hehehehe...

salam aidilfitri...Thanks sbb link kn blog sy kt sini,heheheh

The Mrs-Bride said...

lamanya i x belek n terjah2 blog... time cuti raya, x sempat beronline pun.. huhuhu.. so babe, SELAMAT HARI RAYA yer.. ampun maaf kalau ada tersalah & tersilap bahasa etc etc.. 0-0 yerrr! :)

p.s. bila nak beronggeng mommas n babies nih! hehe.

m@Ri@ said...

wah bestnya beraya dgn si kecik yg comel tu..waiting for my turn insyaALLAH next year..apepun slmt ari ry kak amie sekeluarga..

Mrs. Amie said...

me to ilhamsyiraz : no prob.. dah lama i link u.. semalam baru ada kesempatan mengemas kini blog..huhuhu

me to the mrs-bride : selamat hari raya jugak babe.. yerla, u manage lah pertemuan ibu2 n anak2 nanti..husband2 tukang tgk jer..ekekeke

me to maria : insyaallah maria.. u take care.. next year bergedix bsama baby...