Qaira is 3 months young!
Tuesday, October 6, 2009

Dear Diary,

Qaira is 3 months young today!



Semalam 3rd check up Qaira and her 3rd jab! As usual, tak nangis... hanya menjerit kesakitan saja... And guess what? Qaira is 6.2kg now! Oh! No wonder Mama n Abah urgently need a carrier... hihihi... Sekarang Qaira dah pandai main with Abah n Mama.. oh pandai juga main geli2 bila orang cium perut dia..

Qaira pandai makan ubat thru syringue. Cuma dia buat muka pelik bila rasa ubat tu. Till now Qaira tak pernah lagi sakit + demam + selsema atau batuk. Alhamdulillah.. Syukur sgt2. Mama hope in future, Qaira sihat2 saja.. Qaira now is a healthy baby girl!

When Mama put u in your FP swing tue, dah pandai tgk lights n recognize all the fish kat swing tue. Good achievement! And Qaira juga dah recognize Abah n Mama.. Bila Mama or even Abah lalu jer dekat Qaira, Qaira dah pandai toleh n tgk Mama or Abah. Hope lepas nie, Qaira tak pilih orang ok... Qaira juga dah pandai senyum and even laugh bila sesiapa buat eye contact with u and talk to u!

Malam je, dari lepas pantang dulu sampai skrg, Qaira hanya bangun malam bila nak susu jer or sometimes poo poo di tengah malam... hihihi... Tapi lately nie, since raya hari tu, agaknya bila penat beraya, malam Qaira bangun sekali jer untuk minum susu and selebihnya tidur. Bila Mama kejut pun Qaira tak nak bangun n tak nak minum. Yg Qaira tahu nak tido jer. Maybe u are so exhausted sampai yg lain diketepikan.

Qaira juga suka mandi.. pantang buka baju, senyum sampai ke telinga sbb dia tahu dia akan mandi.. letaklah air sejuk mana pun, sket tak tergugat... still Qaira enjoy mandi nie.. asalkan dlm air..hihi

Well, sekejap jer masa berlalu. Now, u're 3 month! Mama n Abah harap dan berdoa Qaira membesar dengan sihat and facing all your milestone with lots of happiness!

Till now, Mama n Abah love u so much!

15 comments:

joegrimjow said...

sehatkan baby dengan makanan bagus
hehe

AmyMizzunderstood said...

insyallah..amin2...

m@Ri@ said...

qaira comel..geramnya..

Huda said...

happy 3rd month qaira! :)

Misbehave said...

qaira bam bam!!!

hepi 3mths old qaira! :)

[ Hanie ] said...

ouh...hanie yg touced bace entri ni huuuu. teringin nya nak rasa saat nih :P

~ SueHarriz ~ said...

hi qaira..dh besar dh dia..bestnye kalo dia tido je mlm2..harriz ni every 3 hrs msti bangun mlm2 nk nyusu..hihii

Faryza said...

ohh dah jab ye.Amir selesema skit aritu doc tak nak jap, takut demam.

Mama Qiestina said...

wahhh qaira ngan qies dah sambut ulang bulan sama2 yea :)

bezanya qaira 3,qies 1!
baiknye qaira tak mangun malam.dapatla mama tido ngan aman kan:)

syomelll qaira,nak kawan bleh? -Qies

missdiya84 said...

wahhh senangnye nak jage qaira ni..tak banyak meragamm..ape2pon qaura kamuu sgt cumelll

wina said...

happy 3 months old lil qaira!

gud gurl lah qaira ni leh shake hand ngan kira..hehe

cookie devine said...

sweet lil' Qaira.xleh byg klu dia dapat "kaki" nnt.

puan.farah. said...

comel sangat..baby pon pandai bila dah penat ketepikan segalanya..huhu

xsabar nak ada baby jugak

hanimndroid said...

geram tgk dia-----hiks:D
bagus jd anak yg sng jaga sihat dan kuat pula tu

jetsetter said...

dear,
kejap je anak u dah besar...hmm comel mcm mama dia pulak tu :-)