Weddings & Holiday
Wednesday, February 17, 2010

Past 2 weeks memang I busy sgt2.. First sebab my SIL kawin kat Melaka (she's my  husband's sister...ayah sama but diff mom.. but, they still close each other.. I respect them so much...) I've done her hantaran. Penat okeh jinjing fresh flowers all the way from KL. Lagi dengan bawak Qaira.. letih! Then, after majlis selesai, balik KL. Balik jer KL, buat preparation for my sister's wedding pulak! lagilah penat sebab hantaran, pelamin, deco etc semua under my team la of course! Yg paling bestnya, Opah Qaira tak balik ikut KL. Stayed at Melaka for the whole week sebab last week ada majlis bertandang pulak kat sana. And Qaira, I passed her to my aunt! Lagi penat giler okeh sebab dia tak nak kat sesape! Luckily on 1st day tue jer dia nangis meraung2 sebab tak nak kat my aunty.. and on the 2nd day.. ok.. third day, another aunty yg babysit her.. nasib dia ok pulak! Lega!

 
 the bride (my SIL)


 
 And part of the hantaran yg I buat for her

Then, last week, my sister punya akad nikah on 12th Feb. Then, the next day, her reception kat Kampung Pengantin.


We set up all the pelamin, deco, semualah.. penat jgn kata.. lagi kena gendong Qaira sana sini sbb dia tak nak langsung dekat sesiapa! Tolonglah.. tak larat ok. Tapi tahankan jugaklah sebab ada banyak benda nak kena buat. After akad on friday morning tue, dalam 4pm lebih kitorang dah berkampung kat Kampung Pengantin sampai pukul 2 pagi. Esoknya on Saturday awal pagi dah dtg, sambung kerja lagi and petang dah nak kena siap2 for wedding yg berlangsung pada malam hari. Everthings berjalan dengan lancar. Alhamdulillah... But, disebabkan pelamin buat sendiri, we need to dismantle the pelamin mlm tue jugak sbb esoknya dah ada wedding lain kat situ! What the hectic day kan? Hhaaha.. but, all of us had fun!

 
 The bride aka my sis (The outfit from Rizman Ruzaini... i like lol)


 
 And, part of her hantaran

Them!


Esoknya on Sunday, pagi2 gerak lagi balik ke Melaka for Majlis bertandang my SIL. Wah, terukkan! Mcm nak pengsan dah! Tapi gagahkan jugaklah! Nak buat cmna kan? Hhahaha... And kesempatan ke Melaka tue, habis jer wedding, kitorang jalan2 kat Bandar Melaka.. Only 3 of us! Na release tension konon! Hihihi.


 3 of us!


 
 Jalan-jalan... panas woooo! konon ada hati nak naik cruise! mcm nak terbakar jer dah.. terus tak jadi naik!

  
 Qaira cranky sebab panas! hahaha.. siannya!


  
 Mama and Qaira!





 
 Penat but boleh senyum lagi anak Mama nih!


  
 Sibuk dengan stokin dia...


  
 Muka Abah pun dah penat! Masuk Dataran Pahlawan..arghhh lega ada aircond! Hahaha


  
 Me and hubby! Muka peluh nih panas tak hengat! Panasnya Melaka.. ish ish



Dalam keta, Qaira tidur dgn nyenyaknya... topi pun tak sempat nak bukak! hahaha.. Biarkan!

Ok, that's all. Later I citer pasal wedding my sis ya! Penat pun tak habis lagi nih! So many things to share with u guys!

To my SIL and my sis, sekarang sudah jadi isteri org. Please behave like isteri org ok! Hahaha.. Congrats to both of u! (Pandai betul korang pilih tarikh selang cenggini ya.. lain kali buatlah lagi.. biar semua org pengsan)

Update update.. nie my husband request kena letak jugak gambar nie... cisss! Malam tue we went to Medan Selera Ikan Bakar at Sabak Awok Melaka. Tolonglah jgn pegi kedai nie!

Servis teruk giler, penipu, order sejam setengah baru sampai. Bila tanya, tengah masak. Tapi apa pun tak nampak. Dah tue berlagak! Ish ish.. benciiiikkkkkkk... Baru nak feeling makan seafood! Not recommended! ok!

Till now,

Bye Bye!

p/s - Pics from personal camera.. nak tggu photographer, dah sah2 bulan depan! ok..

11 comments:

HaninFarshid said...

wah!! bestnya qaira gi melaka ;) comelnya pakai pink hat tu...

oh!! ur sis and ur sil nampak gorgeous sgt2..cepatlah update on ur sis wedding...suka tengok her baju kawin...cun abis...i know u had a great time walaupun penat ;)

* Nat Azmi * said...

i nampak u tp dari jauh la kat wedding ur sis!! huhuhu :P then nak tegur masa nak balik, tgk u dah hilang, i pk mesti u tgh dok sibuk ngan Qaira plak tuh...
have fun babe...now ur turn to rest with ur lil'familia..kisses to Qaira ;P

fabulous.farah said...

cantuk r baju pengantin adik amiey...

dialicious said...

wah..supermom la u ni!and amy is lucky to have a sis like u!:)

Mrs. Amie said...

Hanin : Pink hat tue beli kat sana sbb terlampau panas and we didnt brought any hat for Qaira on that day.. comel kan?

Babe, i try my best to upload okeh.. tgh cari gambar lah nie...

Nat : hahha.. i kan busy sgt on that day... i pun tak perasan u ada.. so sorry... i terpaksa gendong Qaira sana sini... hihihi... thanks for coming ok...

Farah : tq dear.. nnt inform her..

Diah : supermom kan? tapi kurusnya tak lagi.. tue yg pening nih! hahaha.. thanks babe.. amy atiqah, lucky ker mdapat kakak seperti ku?hihihi.. ntah hape2..

[ Hanie ] said...

happy to meet u again amie :D dgn little qaira nyenyak tido di pangkuan ibunya, huhu nak picit2 manja pun seram, takut die jaga :D
ehh menten vouge ape..tu yg hanie tanye mkn tutttt ke aritu hehe :D

semua dah selesai..tahniah MG & team! dan seharusnya famili kan ;)

::Ida:: said...

love your baby bjorn!! pinky!

btw, nak tanya u, kalau u travel, makanan qaira u buat camne ek? u bagi ones in the bottles tu ke or homemade?

Mrs. Amie said...

Hanie : yer yer.. yg i bgtahu u tue la yg i makan..hahhaa.. tapi bila stop, i naik sket.. hihi.. tak best! thanks Hanie for coming!

Ida : Pinky is nicey! hahaha..

If travel, depends la.. kalau rajin mostly mmg bawak yg homemade punya.. i store dlm food jar.. tak susah pun n tahan lama.. i used thermos food jar..sbb best!

m@Ri@ said...

wah bestnya g melaka...

NuRuLeRnAdEwI said...

at last....dpt gak jumpa Kak Amie... hihi... so sweet of you sis!!! ;) Ingat erkkk janji kita... huhu...

Azi3 said...

pie mlaka sal xbgthuuuu........... kalo x boleh kiss Qaira...