You're getting married
Thursday, February 11, 2010

This entry I dedicated to my beloved sister.

Dear adik, (wah, dah besar gajah pun aku kena panggil ko adik lagi.. isk isk)

Esok is the day! You're getting married sekaligus membuatkan aku terpaksa 1/2 day hari nie.. uhukuhuk..
Tapi takpe.. ingat ya.. hari nie last ko bergelar GADIS.. hhaha.. sok, jgn harap! U're gonna be a wifey to Muh Hatim sekaligus nanti akan menjadi mak org.. mcm aku.. hihihi.. nanti baru ko rasakan...hahaha

Ok, ok...first of all.. ko jgnlah bersedih hati ya nak meninggalkan rumah ayah tue.. i mean rumah tu is RUMAH KITA satu waktu dulu.. All of us are there! Ayah, Mama, aku, ko dengan Rizuan. Then Mama pegi buat selamanya.. Rumah tue jadi sunyi tinggal kita berempat! 3 years after that, aku pulak tinggalkan rumah tue.. Tapi bukanlah selamanya.. Aku terpaksalah sebab dah jadi isteri org kan... Jadi, tinggallah korang bertiga. Dan ESOK, adalah hari terakhir. After setahun setengah aku pegi, sekarang ko pulak nak pegi tinggalkan rumah tue... with Ayah and Rizuan.. tiba2 aku sedih ;(

But, for sure itu adalah lumrah. Kita pasti tak boleh bersama selamanya.. But for sure, the relationship antara kita mmg takkan putus sampai bila2... Lepas nie, rumah itu, yg pasti tetap rumah kita. Tempat kita semua akan berkumpul! Ok? Balik and selalulah jenguk2 apa yg patut.. (cuci pinggan, kemas rumah semua... wakakaka)


And my last advice b4 ko jadi isteri org.... First of all, husband comes first no matter what. But I believe, Hatim boleh jadi mcm Aril.. Buat family kita comes first.. hahaha.. kan Yang? Thanks sebab memahami condition my family.. Sebab kita ada extra advantage iaitu we stilll have our lil bro and ayah yg sorang2 itu. (Ayah, bila nak kawin lain? hihihihi). 

Second, lepas ko dah get along with Hatim's family, ko akan rasa banyak perbezaan. For sure la.. lain org lain cara kan? Nak tak nk ko terpaksalah adapt diri sdiri ke arah kelainan tue.. Yang pasti, kalau tak suka ckp dgn hatim. Jgn simpan sorang2.. and Hatim, plzzzz... take care of my sister.. Dia nie degil tahap kepala batu sket.. Tapi dlm hati baik... dun worry!

Third, even se best mana pun kehidupan ko lepas nie, jgn lupa Ayah and Rizuan! that's all! Serta jenguklah kubur Mama b4 ko bergelar isteri esok ya.. lagi....sampai sini jerla.. Aku nak balik.. Gi buat pelamin ko!

So, behave urself... no matter what... And Congrats on ur wedding!

Love,
kakak mu yg best!

p/s - Semoga aku tak nangis esok! Aminnn...

14 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wish congrats to ADIK...

♥♥ ummi rania ♥♥ said...

selamat pengantin baru amie atiqah!

Anonymous said...

i'm so touched....

nieda said...

selamat pengantin baru untuk adik U...sedih pula baca entry ini..

Misbehave said...

i xde adik tapi macam best je ada adik kan.huhu.

i plak yg sebak.

selamat pengantin baru ADIK! :)

~ SueHarriz ~ said...

my adik is getting married dis april . hmm..

Anita, Mummy Adzryl said...

uhukkk.... babe, i plak rasa nak nangis bila baca entry ni.. kalau i jadik u, mesti esok i pun nangis.. paling touched bila i baca u suruh amy ziarah kubur ur mom dulu esok.. huwaaaaa... sedihhh... :(

well, see u on sat!

utk amy: CONGRATS sist! ehh sist ke ekk? ke kita sebaya? lupa sudahhh.. hihihi.. see u soon! :)

[ Hanie ] said...

:( Sayu nye bace entri ni..sob sob :(
smoga ape yg dipesan tu, diingati. harap berjumpela kite ahad ni ye...All the best!!

* Nat Azmi * said...

this is supposed to be a happy entry (still is) tapi i pulak yg sedih! however it is, so TRUE, all of u still have each other!!

Selamat Pengantin Baru Amy!

Selamat dapat adik ipar Amie!

Selamat dapat menantu lagi Uncle!

Selamat dapat abang ipar adik!

:)

P/s: Al-Fatihah buat mereka yang telah pergi...Amin...

senioritasara said...

awwww...so sweetttt.....congrats to ur sis

HaninFarshid said...

congrats to ur sis...hanin doakan semua berjalan lancar on her BIG day ;)

NuRuLeRnAdEwI said...

Kak Amie...
Sedih....berair mata Erna ni... Huwaaa..

wina said...

having a sister is one of the best things in the world kan babe? u share everything ~except husband & underwears~ haha!

my sis is still very young..lama lg nk kahwin but reading this, im missing her already huhu

selamat pengantin baru to ur sis :-)

AmyMizzunderstood said...

baru terbaca entry nih..hihi sedih..but ya takkan aku lupakan sampai bila2...insyallah...sesama la kita menjaga mereka yang masih ada...