Great Minds Align
Tuesday, February 23, 2010

Ok, what do you feel if other blogger tiru gaya penulisan you all? I mean, I yg penat2 cipta nak tulis apa kat my entry I nie and suddenly while you bloghopping, u nampak ada almost same entry kat blogger lain? And the best things is, bila ada 1 anonymous komen yg dia mcm pernah baca entry nie kat blog dia then she replied;

Anon : macam entry someone la u buat mcm ni...yess yes..exactly!

And she replied;

ye ke? entry sape eks? u ke?

tu la kot org kata "great minds align"

To YOU, yg i maksudkan, you know who u are. I tak nak reveal your blog dekat sini sebab I rasa nnt u yg malu sendiri. Nanti sampai tutup blog sendiri kalau I buat. But, I've already print screen in case u still tak nak mengaku. And for your info, that anonymous, was not me! I've already drop my comment as Mrs.Amie and I tak takut. Why should I hiding from you if I yakin that was my idea!
And, what do you mean by "GREAT MINDS ALIGN".

The great minds was mine or is it was yours?

And, I know u thought that the anon was me.. siap cakap; "Entry sape eks? U ke?"

Hahaha.. dari situ jer dah terkantoi. Why should you bother entry siapa kalau u tak tiru kan? Boleh pulak buat2 tak tahu!

Ok, 1 jer. I know u nak blog about your baby. good... I pun mcm tue jugak even my blog nie pada asalnya bukan I create for my baby sbb blog nie dah wujud since 2007! Takde siapa pun yg tahu dulu... It was my online diary.. apa2 yg I nak luah, I tulis sini. Jadi, I tahu how happy u rasa when u always talk about your baby at your blog and I tak nak u musnahkan blog u tue if I reveal your blog address here. So, at least kalau u rasa teruja sgt dengan cara penulisan I yg ntah apa2 nie, tulislah kat bawah entry tue;

'this entry was inspired by missamie.blogspot. So, bila I tgk u creditkan myself, I pun happy... At least someone suka apa yg I tulis tue lalu jadikan inspired thingy. BUT, if u buat bodoh and claimed, that was yours, mmglah I marah. I'm waiting fo your apologize. At least ;)

Dan, entry u saling tak tumpah mcm entry i yg nie:


19 comments:

senioritasara said...

amie....sabar beb...like i said...she thinks of u as an idol...xpelah.if niat dia xbaik...ada balasannya.u r an inspiration!

CIK NANA said...

Ouch! Heheh, to that person :
tanak la tiru2..
Be urself!
Jgn kasik Amie marah... ;)
Nanti kwn2 dia akan tumpang marah! :)

::Ida:: said...

psstt.. check ur mail :P

Ainul said...

sabar ye. tp ada jgk org mcmtu.story org pun nk cilok.sebijik je dia copy?

::Ida:: said...

u know wat... bukan minah ni sorang je.. ada lagi i think i penah baca.. tapi dah tak ingat blog mana..
mmg sama ala-ala tulis surat kat abah nyer...
kalau i la nak buat entry mcm ni.... i takde plak terlintas nak buat mcm ala letter to daddy..
unless i came across ur blog maybe ada terpikir gakk...

ni confirm ciplak hak cipta nehhh...

wina said...

gud one amie!

yes..the least she could do was credit to you or even drop a comment at ur blog & ask your permission kan??

honestly beb, I admire the way u write too & pernah gak dapat idea from u tapi sampai sekarang malas nk tulis some entry of urs tu ~which inspired me~ :-)

BUT i memang akan tanya u dulu k hehehe

Dong & Dia said...

Alamak!! Sori ye I buat u marah...betul2 I nak minta maaf ni...I tak nak gaduh2...I tak terniat nak tiru tapi mebi sbb I dah terpengaruh ngan tulisan u tu yang I terfikir benda yang sama masa I nak buat entry untuk Azra....ok....u tak suka, I tarik balik entry tu ye....sori banyak2... jangan la marah...I betol2 tak sengaja terikut2 gaya penulisan you...mebi sebab dah hari2 I baca blog u ni..masa I tulis tu pun I tak rujuk ur blog tapi memang I macam teringat2 pernah nampak somewhere....I termalas nak check dulu before I publish....bila I dapat comment tu baru I cari balik and now I dah buat u marah...dengan rasa rendah diri, I minta maaf banyak2 sebab I menyinggung perasaan u....lain kali I tak buat lagi...I promise...

rynn2506 said...

ha nasib baik u x apply copyright reserved licence kan amie..kalo x dah leh saman juta² dah tu...huhuhu....
k la, jgn marah² lg k...dia dah mintak maaf tu...erm,to dong&dia, pls take this as ur lesson...

Mrs. Amie said...

Dear dong& dia (sorry.. i tak tahu nama u..plz let me know ur name..),

I'm waiting for this. Thank u sebab reveal and mintak maaf pd i.. nope.. u tak payah tarik entry u tue.. sebenarnya i tak kisah pun kalau sesiapa nak tulis.. but at least credit to me... that's all...sbb I penat cari idea and nampak org lain buat, i mcm nak marah and emo.. plz forgive me too! i hope pasni tak kisahlah apa pun, plz keep in touch.. if my blog bt u terpengaruh, hahaha, really appriciate it! at least ada jugak org terpengaruh dgn I yg ntah apa2 nie... so, it's ok.. come and let's blogging together.. i know mmg happy nak citer pasal anak kita...so, buang yg keruh ambil yg jernih ok! thanks again sbb mintak maaf!

AmyMizzunderstood said...

bravooo!no heart feeling la...yg lepas,lepas...jgn gado2..

Dong & Dia said...

Lambat minta maaf sebab pas I baca comment semalam, I terus bawa Azra jalan2 tak sempat online nak mencari entry you..pagi ni meeting sepanjang hari, balik lunch terus nampak your entry...kan I link yours kan...takpe I tarik balik entry tu sebab Papa si Azra dah baca jadi hasrat hati anak daranya dah diketahui...hehe...

::Ida:: said...

forgive n forget nohh.. :) happy blogging everyone!!!

rynn2506 said...

good to hear that....

salute both of u....

[ Hanie ] said...

owh, alhamdulillah, ade pnyelesaian dah yer :) Camni la, takda la nak berpanjang2 kan

Anita, Mummy Adzryl said...

yayyy! i nak yayy kan je bole? dah tau dah semua cerita.. hikk. :P

Zezzatty said...

wahhh baguslah mcm ni kan..setel tros..tak perlu meleret2..

amie,i sokong u utk kurangkan entry MH..hihihihih.baik kitacerita psal sumthing else kan kan.

take care & chill yaaa

jetsetter said...

Amie!
Love this entry!!

p.s: bagus la both of you!Yeaaaaaa

ezan said...

wah ketinggalan story la ezan ni.. luckily masa ezan baca ni everything was settled. extra reminder me for me also to be careful masa tulis blog ni kan...

btw amie, ezan rasa u memang leh jd idol dlm dunia blog coz i love ur writing tooo... :)

myra said...

kak mane nk dpat dentinox tu?