Aqiqah Preparation for Qaira - Part 1
Wednesday, August 26, 2009

Since tgh cuti lagi nie, I dah busy2 buat preparation for Qaira's Aqiqah.. rancang2nya akan diadakan during 3rd weeks of raya.. InsyaAllah kalau takde apa2 kan..

Mula2, I prepare untuk bunga telur Qaira ok.. since dah boleh buat sendiri, so buat sendiri jer la senang... yang pastinya, adindaku pasti menolong.. ok dik?

Bahan2 untuk buat bunga telur


After dah celup dengan dip.. Nie kerja org malas.. sbb buat utk diri sendiri, so cincai2 jer la.. huhuh.. tapi tetap akan jadi rupa bunga telur ok!


And this... designed by Atim merangkap tunang my sis.. Qaira, nie Uncle Atim yg design kan.. comel kan? Uncle Atim kata nak tambah letak gambar Qaira.. will see the result later... Tag nie will be on Qaira's paper bag during majlis tue nanti...

Preparation yg selanjutnya akan di update later ya... banyak lagi nak kena buat.. sbb tue tgh cuti nie, ada masa buat sikit2..


And here, my little Qaira yg makin lama makin menembam...



Atas dada Abah dia pun, dia boleh tido kalau ngantok sgt... Ayoyo... Hahaha...

14 comments:

[ Hanie ] said...

wahh wahh, byk jgk tu yg dah prepare ;) hope semuannya berjln lancar. Muka qaira mcm muka u la amie...comels!

wina said...

alololo..makin menembamkn diri lah qaira ni, leh join hands ngan kira :-)
dulu kira pun suka n lena sgt tido atas dada ayah dia..they feel warm

Yann said...

sgt comel Qaira;;;;

eii..geram..huhu

btw..nice card tu kann
chantek pink + sky blue

letak pic Qaira..lg cun!!

Mrs. Kown said...

woh comel bangat neh!

kasik anak teruna saya ngorat boleh? ahahahhahaha.

kena tengok nanti derang skolah mana. kot2 masuk sek men taman ehsan, nanti sejarah boleh berulang. ahahahhahaa.

tapi ok ah, sep bajet nak gi kenduri. dokat ajooo neh. =P

Misbehave said...

tomei nye anak dara tuuuuuuu!!!

kad tu pon cantekkkk ;)

rajin la wat bunga telo sendiri, i bli da siap je..mmg x kretip pon.hehe.

CuppyCakeMommy said...

chumil nye qaira...makin membam bam bam

Aku said...

alalala. comelnyer qaira. baby bam bam mmg comel. =)

The Mrs-Bride said...

comellll laa qaira!! yeap.. mcm muka u laa 1st pix tu. hihihi. me pun insya Allah buat aqiqah n cukur jambul adzryl lepas raya nnt.. tp blom confirm lg. huuu... hv fun with the preps! babe, nnt sape jaga qaira bila u keje? n bile u start keje? :)

SU SU said...

kagum dgn semangat membara DIY bunga dip....
su su pun harap ada semangat waja naj DIY bunga DiP..

m@Ri@ said...

ala comelnya qaira..geramnya tgk..em mai sini skit leh tlg buatkan..haha..nth jadi bunga dip ke tak....tak tau la..aritu tak sempat nk belajar dgn mak mertua...huhu..

AmyMizzunderstood said...

sapa adinda?sapa2? tunjuk kat aku!hahaha

mmg tak kawin la jawap nya aku nih..

marniza said...

ala...comeinyaaaa..qaira..

Zek Zek said...

Rajin betul la...

Qaira getting cuter by the day!

ARIBA said...

comel..;-)