Qaira's first check up!
Tuesday, August 4, 2009

Semalam was Qaira's first check up.. and me too!

Everythings ok.. I ok... Qaira pun ok...

Time Qaira kena jab tue, dia tak nangis pun.. dia jerit sekali jer, pastu terus tido balik.. ceh, takde perasaan langsung... huhuhu.. bagus bagus.. good girl anak mama.. tapi yg bestnya, Qaira yg nak kena inject kan, tapi Abah dia yg keluar bilik tue sbb tak sampai hati nak tgk katanya... tapi Qaira takde apa pun.. hahahah..

Berat Qaira sekarang dah 4.05 kg ok.. instead of 2.8kg masa lahir dulu... dan tinggi dia 52.5cm.. normal la..

And after Qaira punya check up, I pulak... berat I cuma turun 9.5kg jer.. uwaaa... sakit hati.. pasni kena diet plak.. dahlah nak berbengkung pelbagai tak boleh... sabar jela.. Pas dorang tgk luka jahitan tue, sume ok... Alhamdulillah.. next week I kena dtg plak, untuk merancang kehamilan katanya.. at the moment, husband and I decided to apply this.

Any suggestion besides this?

8 comments:

wina said...

bebudak skrg mmg kuatlah amie, kira pun relax je kena cucuk..kite yg dh besar ni lak yg takut kena inject :-) as 4 u, it takes time 2 slim blk...sabar k

CuppyCakeMommy said...

qaira dah menembam bam bam..heheh..bulat je muka dia..

ARIBA said...

wah...good girl lah qaira..;-)...i pun takut keje jab..siap tengok tempat lain masa doctor cucuk..hehe...;-p

Azatulsheeda Azman said...

hi...
nktnye, ur bb pkai pampers ape yeh....mmm..i tgh preggie, 9months , tgh tgu ari jer..tgh survey2 pampers ape yg sesuai..

neway, i'm sheeda
link k http://mrshilmy.blogspot.com

Mrs. Amie said...

me to wina : itu kan.. kuat betul..huhuhu... yerla.. kena take time nak turun.. tak sabar...

me to cuppycakemommy : betul tue.. huhuu..susu je keja dia..

me to Ariba : yerla.. time kena pegang kaki dia kuat2...dia terperanjat terus jerit..huhuhu...tapi tak nangis.. nasib baik..

me to azatulsheeda : at the momment, siang pakai drypers/pureen/huggies.. tapi i suka lagi drypers la.. sbbnya baby masa mula2 lahir till now, dia kerap poo poo.. so, nanti mcm bazir jer pakai yg mahal.. tak percaya, nnt u tunggu.. bary jer tukar diaper, dia dah poo poo balik..huhuhu.. malam, pakailah Mamy Poko.. "Tidur lena pagi senyuman" huhuhu.. u pun tak payah bangun malam kerap sgt nak cek diaper dia..

nieda said...

hmm i pun tgh survey for family palnning ni..Hari tu jumpa doctor pakar dia suggest implan, 99% tak mengandung..tgh fikir2 tambah i operation dgn rahim terkoyak lagilah kena gap..

rynn2506 said...

wah....kejap je dah 1st check up ye amie....
erm....kite pon kena bsedia dr awal nak planning ni...+diapers yg sesuai tu sume....heheheh

cookie devine said...

pkai injection lg selamat.just cucuk every 3month.bersedialah utk tidak period.hehheee