Ini bukan nak ngumpat time bulan puasa..
Saturday, August 22, 2009

Remember this?

Oh! I bukan nak maki hamun during Ramadhan yg mulia nie.. but I received another complaint from client Aisram Creative jugak. Kan dulu dia sabotage my fren's wedding and until now tak apologize langsung...

Complaint 1

He gave the same treatment to me and my friends - never return sms, never pick up his hp and did not read emails ...

We had orders that we had to scrambled at the last minute to cover for his inefficiencies.
Definitely one example of janji melayu ..


Complaint 2 (Latest I received today)


kenapa la i did not bump into your blog sooner.. i kena big time punya ngan aisram!

paling best, i order box dia, untuk a new corporate client for my business!

i know my order last minute (2 weeks utk 100 boxes), i tanya dia banyak kali, boleh ke siap? - "boleh... no problem" nasib baik he did not ask for payment, and the sample box i mintak pun dia kasi free je.

end up - i call dia 1 day before the supposedly delivery date (saturday). hmmph. off phone. whole of saturday, sunday i call, off handphone. monday i call, ada dialtone. tapi tak angkat. dia sms balik, ckp dia tgh drive, pls call back later. i pun keep la on calling. either message, or off terus. sampai i ckp, tak habis2 driving lagi ke. i email.. skit lagi nak gi serbu dia kat NST - dia keje situ.

pastu i fikir, dia ni mcm melarikan diri, tak guna i pi serang dia pun. so i looked for ganti tukang buat. walaupun she's more expensive than what i quoted my client, tak tak kuasa dah.

my sendirian berhad company's name is at stake, and my client is not a calang2 punya company. dia setakat enterprise pun tidak tu, boleh la conduct his business mcm tu!

geram! bodoh punya orang. so i start a smear campaign. so that orang lain tak terkena jugak dgn dia.

See? Eee.. I memang takkan order lagi dengan dia.. berapa ramai lagilah kat luar sana yg kena tipu.. nie baru beberapa org yg terbaca blog I... I bat mesti ramai lagi yg terima nasib yg sama.. Those kat luar sana yg nak order dengan Aisram Creative, I tak larang.. cuma BEWARE.. tapi kalau dah terkena, tak boleh kata apalah... Dia tak tahu ke sikap dia tue membuat org lain SAKIT HATI!!!!!!!

Sayang seribu sekali sayang, produk bagus, tapi attitude KURENG!!!!!!

Oh Ya! Nie bulan pose... I sabar... dun worry.. cuma I kesal... kenapa dia tak ambil iktibar dr apa yg dia pernah buat pada org lain.. sbb today, ada lagi org yg sakit hati dengan dia sbb PENIPUAN yg dia lakukan tue..

Their blog : http://aiscreative.fotopages.com

Nota kaki : ORANG TAMAK SELALU RUGI

4 comments:

Cahaya Kekasih said...

sabar sis...sabar...dunia ni ada macam2 orang...

Twiggy said...

tsk tsk... one day, that dude is seriously gonna get what he deserves.. tsk tsk tsk

Mimie Azrin said...

ish...teruknya melayu mcm ni, mane tak bangsa lain perkecilkan kita..

kerana nila setitik, rosak susu sebelanga..

CN2S said...

what a small world! i pun pernah terkena dgn si aisram ni. sayang, kotak2 cantik, talent bagus tapi ATTITUDE zero...