What happened to Qaira nie?
Friday, August 28, 2009

Adohai.. apa dah jadi dengan Qaira minggu nie? Hihihi...

Dulu, I berangan konon my baby nanti laki (sebenarnya nak sedapkan hati sendiri agar yg dlm perut tue baby girl..) hahaha...

So, b4 tahu gender, saja2 beli baju baby boy... huhuhu... alih2, Allah perkenankan jugak hasrat aku nak baby girl... so, apa kita buat dengan baju2 tersebut?

1 di antara baju2 tersebut telah :

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*


Di pakai oleh Qaira hari nie... hahaha.. amacam?

"Mama, saya girl la...."


Dan juga...... mari kita zoom sket...

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Gara2 Qaira baru pandai breastfeed lately nie.. (nasib tak hilang 1 skill),


"Muka saya dah naik rashes Mama....."



Hahaha..sian Qaira.. after pantang (dah tua dah) baru pandai nak breast feed.. selama nie, dok try tanpa give up, tiba2 Qaira dah ok dah.... (kiranya, b4 nie dia asyik amik yg hujung2 jer smpai luka...) Now nie, dah ok... tapi my milk production dah makin menurun la.. Dulu, sekali pam dapat 7oz... skrg, nak dptkan 2-3 oz pun payah... Bila mula2 Qaira nak pandai tue, banyak susu yg tumpah kat mulut dia.. so, as baby has sensitive skin, Qaira pun jadilah mcm nie.. but, we've already consult dengan doctor and nothing to be worried.. hanya apply beberapa cream... tak lama lagi okla tue...

But, Qaira still minum FM juga.. nak buat camna kan... I've tried my best nak exclusive bf, tapi dah tak boleh nak buat camna kan... So Qaira, takpela, as long as anak Mama sihat.. at least Qaira dah master menghisap botol, pacifier dan juga bf! At least sume skill ada.. hahaha...

11 comments:

wina said...

xpe²..testing dulu after that simpan tuk adik qaira lak baju² tu ye..hehe

cian dia ade rashes lak..it'll go away

me pun sama x dpt nk bf kira lg dah..yes..as long as they r healthy kn?

fantaghirolynn said...

try baca blog ni... byk tips
http://farrahim.blogspot.com/
mama kat taska yg best kat taska

AmyMizzunderstood said...

dan suka mengamuk...time amukan gaban tu yang maleh tuu

fantaghirolynn said...

amie...
sini lagi senang.. xyah cari2
http://farrahim.blogspot.com/search/label/Questions

m@Ri@ said...

ala comeinya..ada rashes pn comei..geram ni..qaira tgh mengumpul sumer skill yg ada..=)

Aku said...

she's so chubby, and cute too! =)

[ Hanie ] said...

hehehe pakai kaler biru pun ok wat. Kalau yg boy pakai pink tu yg agak pelik skit :P Tp kalau kat rumah, org tatau pun hihi. Ouh anak buah hanie pun ade rashers mcm ni kat pp, kami die jerawat :P kecik2 pun dah berjerawat, sian. Tp kejap je tu

NuRuLeRnAdEwI said...

Kak Amie,
put Hazeline Snow Cream to her chubby pipi... :D tu kena susu tu...

June said...

kalau baby girl pakai baju boy tak nampak pelik sangat tpppppppppp kalau baby boy pakai baju girl>>> camno nak buat tu kak>?>> eehheh

rynn2506 said...

sian tgok pipi qaira ade rashes tu..tp xpe..nnt hilang la tu kan..

Misbehave said...

i ske tgk bby girl pakai baju selain kaler pink ..nampak seri je..sbb asyik2 pink..sama la ngan Alya ,, kalo pakai blu ke yellow ke nampak tomeiiiiii sgt:)