I heart this!
Thursday, August 13, 2009

Oh! I heart this so much!

I was thinking to have Rizman Ruzaini for my designer during my sister's wedding. While surfing to Rizman Ruzaini's blog, mata ini tak boleh alih dr melihat....

INI !!!!!!!!!!

It was from Rizman Ruzaini's Bridal Collection for 2009... Oh! Nasib aku dah kawin jer.. kalau tidak, this would be my choice! The color combination sangat exotic! Cantiknya... I was like.... Nak nie jugak...

Tapi, bolehkah dengan badan sedugong ini to have something like this selepas lahirkan Qaira..? Hahahaa... I kena slim down dulu... Sudah pasti hajat ini akan terkubur begitu saja...

Mmm, I have no idea what should I wear during my sister's wedding nanti.. Yes, I mean the design.. I would like to have something different yg lari dr KURUNG or KEBAYA... bosannya rasa.. the KEBAYA itself, mmg bukan sesuai utk dipakai dlm waktu terdekat ini.. I mean maybe a year from now.. arrghhh! Tensi!

Aha, and I surf blog Rizman Ruzaini till I drop to this! Simple jer kan? I would like to have something like this.. tapi tak nak kembang sangat and banyak layer mcm nie.. and alter sket kat bahagian dada.. tak nak ropol2 sgt.. might be change to something else.. nie I kena jumpa dengan Rizman dan Ruzaini.. dan juga mengerah mereka bagaimana untuk design baju I agar tidak terlalu gemok dipandang org sekaligus nampak vogue da vass sambil mendukung Qaira... hahahaha...

Yang penting, less beaded or Qaira akan gatal2 nanti bila I dukung dia.. hahahaha...


Cantikkan... And I tgh fikir untuk tambah koleksi for my heels.. sudah hampir setahun tak pakai 4 inch heels.. Oh! Bolehkah? Cannot imagine 4inch heels with Qaira dalam gendongan.. Ketawa lagi.. hahaha... 4 heels tue pun dah cukup tinggi.. I think I'm not able to wear yg tinggi2 lagi or else, Qaira and I will tergolek dog di majlis adik I nanti...

12 comments:

The Mrs-Bride said...

cantik2.... x sabar tunggu baju u tu nnt! sure gerraannnnnnnd... :D btw, ur sist kawen bile yer?

cookie devine said...

masa Cik Cookie study dulu mmg design diorg cantik2.Azura punya design pun cantik tp dia lbh pd warna nude.Ms wat show kat fclty rmi yg akan tggu turn diorg.Rizalman n Ruzaini mmg creative.u ptt g tgk kat UitM perak Art Gallery.Chantek...

[ Hanie ] said...

yerr...nice choice!!!
hoih, 4inch heels? saya pun gayat nk pakai tinggi2 mcm tu. Haha kalau u nak cuba orite je Amie :D Make sure tak tergolek sudah :D Tak sabar nak tgk both of you :) Qaira and her vouge mummy

Mrs. Amie said...

me to the mrs-bride : my sis kawin, insyaallah bulan 2.. skrg nie la kena ada agenda menguruskan badan agar masa bulan 2 nanti, I akan manis dipandang org.. not like today..hihihi

me to cookie : yer..mmg cantik sgt.. i suka material yg dorang guna.. Azura plak, i pernah attend 1 fashion show and tgk sdiri collection dia, suka jugak! they are talented!

me to Hanie : Dah lama tak pakai oooo 4inch heels nie.. masa zaman anak dara sume belasah..tue bolehlah..skrg? alamatnya patah kaki...huhuhuh

HaninFarshid said...

cantik...i know u'll look great on ur sis wedding...sempat lagi nak diet...ur sis kawin bulan 2 ;)

me too tgh cari baju for my sis wedding...tapi lambat lagi..end of next year :)kena cari baju yg sesuai yg boleh layan kyra nanti :P (dah lah masuk 1 years old..makin active ler..) huhu!! tapi hubby tak bagi cari skang...takut...pregnant 2nd baby ke? ahaks!! aminnn...heheheh..

good luck on finding great baju for ur sis wedding...take care babe..

Yann said...

wow..nice the color..love..love it

ngehhh...

selamat mencarik baju ms amie..

Zek Zek said...

Amie, jangan berangan la nak pakai heels ber inchi inchi kalau ada baby. Hihihih...

Arrr..i pun...mmg menci la condition skarang ni. Semua tak muat.....menciiiiiiiii....tak sabar i nak hit the gym balik...itupun i rasa dekat2 setahun jugak kuttt nak back to normal...

wina said...

hihihi..ade hati nk pki kebaya ketat ala² saloma ye? gurau je :-) boleh..hv 2 work hard dr skrg n let me tell u..susah ok nk bergaya ngan high heels sejak dh ade ank ni..mine is all flats nw..heels dh jd hiasan..hehe

m@Ri@ said...

wah cantik..nnt bila dah siap tunjuk ek..mesti meletup..kak amie..teruskan usaha mesti boleh slim blk..

p/s:maria pun takut sbb skrg badan semakin membesar..huhu..

June said...

4inch heels? i pun dah nak jual i punya..huhu pakai sekali je..pastu dah tak pakai..hampeh je..sila la buat cepat cepat baju tu,,i pun nk tgk jugak

dialicious said...

jgn risau2 nak diet sbb baby masih breastfeed kan.xper u pakai je whateva u want but u must tell ur designer to adjust area yg boleh bagi nampak slim sket n tinggi.hehe

:: vErde+hAzizi :: said...

sempat lagie tue nk kuruskan badan...bulan 2 lame lagie...start now :)