Abah, Qaira request nak nie
Thursday, January 14, 2010

Abah,

Mama kata Abah ajak dia shopping yer this week. Mama punya wish list dah siap dah. Budget pun Abah dah approved. Mentang2 Qaira tak boleh cakap, Abah tak tanya Qaira pun. Nasib Mama ingatkan Qaira tau! Mama dah tolong Qaira dah buat wish list Qaira. Kalau tak approve pun takpe. At least Abah tahu Qaira nak apa. But, some of the things, Mama dah belikan sbb dia kata Abah dah bagi duit shopping dia.. Hihihi.. Best Abah nie. Mama kata thank u!

Mula2 Qaira nak nie :

1- Rumparooz Snaps - Gumball G2 design

Image : here

Abah jgn marah yer.. RM98 utk CD yg boleh tahan lama.. nnt kalau Qaira dah pandai poo poo sdiri, Abah selamat lah! Tak payah beli lagi.


2- Fleece Skirt by Sew Bee It Couture

Image : Here

Qaira nak yg design S2 & s3. Mama kata pakai dengan CD, mmg cun!



3- Evian Brumisateur
Image : Google

Ingat tak nie Abah? Mama kata dulu masa dia sekolah, bila ada tournament atau latihan netball kat sekolah, Mama selalu guna nie.. spray kat muka Mama bila Mama panas! last week kita pegi kenduri panas2 kan, Mama lupa bawak nie. Pastu Mama belikan Qaira nie. Pastu Abah kata teringat Mama masa sekolah dulu.. Bila Mama spray kat Qaira, Qaira suka.. coooollllll.. Thanks Abah!

4- Dentinox Teething Gel
Image : Google

Yeay! Yg nie mama dah applied kat Qaira semalam. Bestnya.. sejuk gum Qaira! Rasa mcm tak nak nangis dah sbb Qaira skrg sakitlah Abah nak tumbuh gigi.. Pegi doctor bukannya dia nak bagi solution. Nasib ada kawan Mama yg introduce kan nie. Best! tapi tanpa Abah, mustahil Qaira nak dapatkan nie. Again, thanks Abah!


5- Personalised t-shirt & romper

Yg nie Mama tgh tempah. Abah tolong bagi Mama $. Mama kata cantik. Hihi.. Tak sabar!

Abah,

Yg lain2 tue, kiranya bila Abah n Mama tgh jalan2, Abah belikan jerla apa2.. toys ker, baju ker.. Oh! Qaira believe on Mama punya taste. Leave it to her as usual. Mmm, esok birthday Abah kan? 'Happy Birthday Abah!' Qaira wish that I can talk n wish ur birthday. Tapi I'm still baby Abah.. Cannot talk.. Mama said, she's already planned on something. So, Qaira wish both of u had fun tomorrow. Boleh tak Qaira ikut? I promised I will not cry and ruin your moment. Qaira tak nak tinggal dengan Opah... Mmm, tapi Mama said, dia dah lama tak keluar 2 dgn Abah. Mmm, in concusion, Qaira might stay at home la mcm nie.. We'll see tomorrow!

Then, apa lagi ya.. last but not least, Qaira loves both of u! Mama n Abah Qaira. I like being spoiled by Mama n Abah. Buat Qaira rasa happy! yeay! Thanks a lot my lovely parents.

Lots of love,

(via iphone... eh silap.. via Mama thought)

12 comments:

Lisa said...

you nak beli rumparooz tu mmg good diaper..but in my opinion if qaira in chubby thigh punye category i suggest you dun buy tis cos this the reason i sold off mine..makes my son punye peha merah merah and ada mark.. why not u beli blueberry minky lagi cun for girl..this one i belum try but mmg cun habis ler check out this link ya :):)
http://mybabypitstop.com/categories/One-Size-Diaper/Blueberry-Minky/

Misbehave said...

awwwwwww so sweet qaira! :)

but dat doesnt mean qaira leh ikut mama n abah tau!

*ecececeh mcm aku plak mama nye.hahahaha.

Mrs. Amie said...

Lisa : Oh! Is it true Mommy Lisa? that's why la i suka tempek benda yg i nak beli b4 i pegi beli.. hihi.. kan dah dapat bad review from Lisa.. thanks Lisa..camtu kena cari lagilah nie.. hish... ok, noted on that link!

Misbehave : Haha.. sian Qaira sok kena tinggal!

Lisa said...

dah check blum link tu?? cun tak??cun kan? i've been salivating on these.. if only i ada baby girl hihihi.. dun forget to post up the piccas if you dah beli yeh..hehe

Mrs. Amie said...

Lisa : yessss dear!!!! drrooolinnnggggg! hahaha.. habislah!

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

OMG!!!skirt baby girl tu comel giler okay!!!syg nye Ryan boy .HHAHAHHA

Mummy Zara Sofea said...

aiyoo...bengkok ayah...xpe, tuk mommy tsyg n qaira....ape ade hal..

happy shopping....!!!

Anita, Mummy Adzryl said...

babe, suka i baca entry ni... btw, adzryl ada dentinox jugak, tapi ubat utk hilangkan kembung, bukan teething gel. heee. best ek? camne nak guna? beli kt mana? cam best jer.. ;)

btw, bestnya buat personalised t-shirt n romper.. yg i tau website US ke mana ntah yg wat. u order online from oversea ke babe? best2. nnt share2 ok. nk tgkkk. mesti cun! :D

HaninFarshid said...

hihi!! khas untuk wifey and daughter tersayang...mestilah hubby you sanggup buat apa saja to see both of u happy ;)


mesti comel qaira pakai cd and those skirts :)

Huda said...

dentinox teething gel tu husna dh pernah pakai..tgh sakit2 tu just letak kt gusi dia..few min pas tu terus aktif balik main..aiseh..dh x sakitla tu :)

[ Hanie ] said...

hehehe suke entri u yg u buat mcm ni amie..kadang2 terkelakar jgk :D

|| sTaRLoveR || said...

salam....
Suka la baca ur entry sis...
sy neh..
nak dara lagi...
tapi sangat suka baca tulisan akak dekat blog nih tau...

Kiut je...
hahahaha...
Selama nih jadi silent reader jek...

by da way....
semoga ur family will owez b hepi..
Amin..